USA 2002

29.5.2002 Matkalla Atlantaan
Herään aamulla kello neljä. On kesäloman ensimmäinen päivä. Unta olisi tarvittu vielä muutama tunti. Tilaan taksin ja suuntaan kentälle. Edessä on matka Niinan luokse Atlantaan.

Istuskelen kentällä puoliunessa. Lento Frankfurtiin lähtee ajoissa. Vihdoinkin saan aamiaista, joka vielä osoittautuu oikein hyväksi. Kahvi saa minut vihdoin hereille.

Frankfurtissa vaihdan Atlantaan menevään koneeseen. Turvatarkastukset ovat tiukat ja jonot älyttömän pitkät. Puolentoista tunnin seisoskelun ja jonottelun jälkeen pääsen vihdoin koneeseen. Edessä on kymmenen tunnin lento. Onneksi matka sujuu joutuisasti ja saavumme etuajassa perille.

Haahuilen hetken kentällä etsien laukkuani muiden joukosta. Niina on onneksi minua vastassa:) Käväisemme matkalla hotellille Krogerissa hakemassa muutaman paketillisen sushia.

Kerkiämme vielä tunniksi ennen auringonlaskua uima-altaalle. Nautiskelen lämmöstä ja käväisen jääkylmässä altaassa uimassa. Vesa, Niinan työkaveri, liittyy hetkeksi seuraamme.

Illalla nukahdan ennen yhdeksää pitkän matkan uuvuttamana.
Hotellimme Wellesley Inn & Suites kadulta katsottuna. 30.5.2002 Star Wars

Aamulla heräämme kellon soittoon. Niinalla on edessään työpäivä. Minä jään hotellille löhöilemään. Käväisen suihkussa ja menen aamiaiselle. Hotellin aamiainen on hyvin vaatimaton. Katselen kun yksi hotellin asiakkaista, vanhempi rouva, lappaa ruokaa muovipussiin ja toinen, vanhempi herra, tunkee voinappeja taskuunsa. Emme taida olla kovinkaan hyvätasoisessa paikassa;) No, ainakin sain aamukahvin, eikä aika tullut pitkäksi muita ihmetellessä.

Suureksi pettymyksekseni päivä on pilvinen. Löhöilen kuitenkin tunnin altaan reunalla päivän lehteä lueskellen. USA Today vaikuttaa ihan hyvältä sanomalehdeltä ja mielenkiintoisia aiheita löytyy runsaasti. Ihanaa olla lomalla ... kerrankin on aikaa lukea aamun lehti.

Kirjoitan matkan ensimmäiset postikortit, löhöilen ja lueskelen kirjaa. Syön loput sushit jääkaapista ja suuntaan sen jälkeen hotellin kuntosalille. Sali on pieni ja siellä on ainoastaan kolme laitetta.
Onneksi kaikki kolme konetta ovat uusia ja toimivat hyvin. Kuntoilun päätteeksi hyökkään suihkuun nauttimaan viilentävästä vedestä. Taas on nälkä ... päätän suunnistaa hotellimme Wellesley Inn & Suitesin vieressä olevaan Burger Kingiin.

Illalla käyn Niinan ja Vesan kanssa katsomassa uusimman Star Wars elokuvan. Kädet ja naama ovat voilla maustettujen popcornien jälkeen lievästi sanottuna rasvaiset. Päätän, että seuraavalla kerralla voin saa jättää pois:)
31.5.2002 Olutta ja rapuja

Kello soi aamulla heti kuuden jälkeen. Niina lähtee Vesan kyydissä töihin ja jättää auton minulle. Meillä on vuokra-autona Toyota Camry. Autolla on mahtava ajella ja tilaa riittää vaikka millä mitalla.

Ensimmäiseksi käyn kuitenkin jälleen kuntosalilla. Tunnin huhkiminen tuntuu hyvältä. Ja sitten seikkailemaan autolla. Löydän helposti Krogerin ja hamstraan hullun lailla sushia ostoskärryihin. Seikkailen tunnin kaupassa ja lasku on sen mukainen.

Sitten takaisin hotellille ja uima-altaalle. Hotellin allas on ihanan rauhallinen ... minun lisäkseni siellä on vain yksi ihminen. Nautin lämmöstä ja lueskelen kirjaa.

Kolmen maissa alkaa kahvihammasta pakottamaan. Hyppään autoon ja ajan lähimpään Starbucksiin. Samalla matkalla haen Niinan töistä.
Niina hotellin altaalla. Huoneemme on hotellin toisessa kerroksessa.
Illalla käymme vielä olusilla ja syömässä paikassa nimeltään Joe's Crab Shag. Paikka on tarkoituksella sisustettu mauttomaksi. Ruoka on taivaallisen hyvää ja kohtuu hintaista. Syömme kaikki erilaiset rapuannokset ja juomme lisää olutta.

1.6.2002 Muutto

On lauantai ja nukumme hieman pidempään. Aamupäivällä käymme Hertzissä vaihtamassa automme toiseen Toyotaan. Samalla poikkeamme syömään McDonald'siin. Vihdoinkin saan siis kunnon ruokaa;) Kotimatkalla pysähdymme North Point Malliin.

Seuraavaksi on edessä tavaroiden pakkaaminen ja muutto Alpharettasta Roswelliin. Vaihdamme hotellin corporate apatmenttiin. Uusi asuntomme on hieno ja viimeisen päälle uusittu. Laitamme pesukoneen pyörimään ja syöksymme uima-altaalle. Asuinalueella on kaksi uima-allasta ja huomattavasti parempi kuntosali kuin hotellissa.
Yksi Six Flagsin lukuisista vuoristoradoista. Illalla käymme vielä syömässä italialaisessa ravintolassa nimeltään Olive Garden. Ruoka on todella hyvää. En muista koska olisin nauttinut yhtä hyvää pastaa.

Päivän päätteeksi riennän vielä kuntosalille. Uudella salilla on tarjolla huomattavasti enemmän laitteita ja tilaa.

2.6.2002 Six Flags Over Georgia

Vihdoinkin pääsen Six Flagsiin!! Kyseessä on siis paikallinen huvipuisto. Lähdemme aamulla liikenteeseen kello yhdeksän jälkeen ja vajaassa tunnissa pääsemme perille.

Sisään pääsy maksaa meille reilut 30 dollaria ... saamme kympin alennuksen mukanamme tuomilla Cokistölkeillä. Paikka ei siis ole kovin halpa, mutta tekemistä siellä riittää.
Syöksymme Vesan kanssa ensimmäiseen vuoristorataan ja jätämme Niinan vahtimaan tavaroita. Rata on hyvä ja päässä pyörii ... ja ei muuta kuin seuraavaan härveliin. Välillä laskemme koskea lautalla, sitten jälleen vuoristorataan ja taas seuraavaan välineeseen.

Seitsemän tunnin ajan pyörimme ja hyörimme huvipuistossa. Välillä on pakko ottaa rauhallisesti, jotta paha olo ei pääse yllättämään. Päivä on aivan käsittämättömän lämmin ja varjossakin on yli 30 asetetta.

Kun pääsemme takaisin asunnolle suuntaamme välittömästi uimaan. Viileä vesi tekee hyvää. Lopun iltaa löhöilemme asunnolla ja katselemme televisiota. Käytössämme on vaivaiset 57 kanavaa;) eli katsottavaa riittää.
3.6.2002 Shoppailua

Heräämme aamulla kuuden jälkeen. Heitän Niinan töihin, jotta saan auton käyttööni. Käyn aamiaisella McDonald'sissa. Päivästä on tulossa todella lämmin ... säätiedotukset lupaavat noin 35 asetetta:) Onneksi autossa on ilmastointi.

Käyn vaihteeksi Krogerissa täydentämässä sushi varastoja. Seikkailen hetken Exit kympissä, mutta onnistun kuin onnistunkin löytämään postitoimiston. Ensimmäiset kortit lähtevät maailmalle.
Paikallinen ruokakauppa - Kroger.
Löhöilen tunnin uima-altaalla aurinkoa ottaen. Hössöttelen asunnollamme pesten pyykkiä ja astioita. Iltapäivällä ajan North Georgia Premium Outlettiin. Tarjolla on siis kauppaa kaupan jälkeen. Kolmen tunnin armottoman shoppailun jälkeen luovutan ja haen Niina töistä.

4.6.2002 Löhöilyä

Niina ottaa aamulla auton itselleen, joten tämä päivä on pyhitetty löhöilylle. Pelailen tietokoneella ja katselen tellua. Kymmenen maissa suuntaan altaalle. Olen ainoa henkilö koko allas alueella. Nautin hiljaisuudesta ja lintujen laulusta. Päivä on hieman edellistä viileämpi ja varjossa on vaivaiset 30 astetta;)

Käväisen kuntosalilla, lueskelen kirjaa, pesen pyykkiä, opiskelen HTML:ää ja syön herkullisen mikro aterian. Päivä kuluu nopeasti. Illalla käväisemme vielä Mäkkärissä ja katselemme tellua. Ulkona riehuu kiukkuinen ukonilma.
Kari löhöilemässä asuinalueen altaalla. 5.6.2002 The Sum of All Fears

Heitän jälleen Niinan töihin. Käyn ruoka ostoksilla Wall-Martissa aamiaisella McDonald'sissa. Pelailen jälleen tunnin tietokoneella ja sitten on vuorossa kuntosali. Auringon otto saa tänään jäädä väliin ... iho punoittaa vielä eilisestä.

Iltapäivällä suuntaan elokuviin. Vuorossa on The Sum of All Fears. Filmi on kohtalainen ja jään sen päätyttyä ostoskeskukseen.
Pois lähtiessä eksyn lahjakkaasti. Kaiken päätteeksi jumiudun Atlantan ruuhkaan. Atlantan liikenne on ruuhkainen ja arvaamaton. Onnistun tuhraamaan puoli tuntia muutaman kilometrin matkaan. Ilta kuluu tellua katsellen.

6.6.2002 World of Coca-Cola

Aamulla heitän Niinan töihin ja suuntaan kohti Atlantan keskustaa. Jätän auton exit vitoseen ja otan Martan eli paikallisen junan kaupungin keskustaan. Juna on siisti ja maksaa alle kaksi dollaria.

Kävelen läpi Atlantan Undergroundin ja saavun World of Coca-Colaan. Tuonti vierähtää nopeasti katsellessa Cokis mainoksia. Paikka on ihan mukava ja sopii varmasti vannoutuneille Coca-Cola faneille. Mitään uutta ja ihmeellistä on turha odottaa. Kaikkein mukavinta on päästä maistelemaan firman tuotteita eripuolilta maailmaa. Ostan vielä muutaman matkamuiston ja käväisen syömässä KFC:ssä. Sitten takaisin Martalle ja suunta kohti kotia.
Atlantan kaupunki on todella suuri ja etäisyydet ovat pitkiä. Kaupunki on myös aivan käsittämättömän vihreä ... puita on kaikkialla. En muista koskaan nähneeni yhtä vehreää kaupunkia.

Löhöilen jälleen altaalla tunnin verran, pesen pyykkiä ja kuudelta noudan Niinan töistä. Ilta vierähtää jälleen televisiota katsellen.

7.6.2002 Ya Ya Sisterhood
The World of Coca-Cola.
Heitän Niinan töihin ja ajan aamiaiselle McDonald'siin. Suuntaan asunnolle ja pelailen tietokoneella. Käväisen salilla, pesen pyykkiä ja astiat. Hyppään autoon ja ajan elokuviin katsomaan Ya Ya Sisterhoodia. Leffa on ihan kohtalainen ja näyttelijät hyviä.

Illalla menemme Vesan kanssa syömään Red Lobsteriin. Vesa on viimeistä iltaa Atlantassa. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Tosin on pakko myöntää, että Joe's Crab Shagissä hummeri oli vielä maukkaampaa. Poikkeamme Vielä kotimatkalla muutamalle oluselle.

8.6.2002 Aurinkoa ja loikoilua

On lauantai ja nukumme pidempään. Puolilta päivin raahaudumme uima-altaalle nauttimaan auringosta. Ilma on tavallista viileämpi, mutta lämmintä on silti yli 20 astetta.
Kari ja Niina Red Lobsterissa. Kahden maissa suuntaamme exit viidessä olevaan ostoskeskukseen. Pari tuntia vierähtää kaupoissa pyöriessä. Seuraavaksi ajelemme exit yhteentoista ja käymme Wall-Martissa ruokaostoksilla. Mukaan tarttuu grillattu kana ja salaattiainekset.

Kotimatkalla poikkeamme Toyota liikkeeseen etsimään Niinalle autoa. Hintataso on noin puolet edullisempi Suomeen verrattuna.

Illalla vielä kuntosalille ja sitten nukkumaan.

9.6.2002 Stone Mountain Park
On sunnuntai ja nukumme jälleen pidempään. Tänään on vuorossa Stone Mountain Park. Ajo puistoon kestää vain puoli tuntia. Stone Mountain on valtavan kokoinen graniitti kallio ja todellakin näkemisen arvoinen.

Käymme aamiaisella paikallisessa kahvilassa. Saan vihdoinkin kahvia. Ympärillämme pomppii suloisia oravia.

Menemme kaapelihissillä vuoren huipulle. Näköalat ovat kauniit ja kamera käy hakerasti. Istahdamme alas ja nautimme maisemista.

Seuraavaksi vuorossa on ajelu Scarlett O'Hara siipiratasaluksella. Seilailemme pitkin järveä puolisen tuntia. Parkissa on myös upea uimaranta. Onnistun nappaamaan pari kuvaa rannalla käyskentelevistä villihanhista.
Käymme vielä katsomassa suloisia vuohia pienellä farmilla. Syömme Corn Dogit ja suuntaamme junalle. Juna kiertää koko suuren kallion ympäri ... ihana päästä istumaan varjoon. Lämmintä alkaa olla jo tuollaiset 30 astetta.

Kuuden tunnin seikkailemisen jälkeen olemme valmiit lähtemään kotiin. Paikka oli näkemisen arvoinen. Kotona menemme uimaan ... viileä vesi tuntuu todella hyvältä kuuman päivän jälkeen.

Ilta menee löhöillessä, tellua katsellessa ja tietokoneella leikkiessä.

10.6.2002 Löhöilyä

Niina ottaa aamulla auton käyttöönsä, joten vietän päivän asuin alueellamme.
Niina Stone Mountain Parkissa.
Leikin vaihteeksi tietokoneella ja laitan astianpesukoneen pyörimään. Taivas on pilvetön ja päätän mennä uima-altaalle. Ihana vain olla ja löhöillä. Lueskelen hyvää kirjaa, kuuntelen musiikkia ja välillä pulahdan uimaan.

Pesen vaihteeksi pari koneellista pyykkiä ja vietän vaihteeksi puolitoista tuntia kuntosalilla. Olo alkaa vihdoinkin tuntua lomalaiselta. Syön herkullisen pakasteaterian. Täytyy myöntää, että molemmat mikroannokset ovat olleet herkullisia. Aterian jälkeen päätän nauttia muutaman whiskey colan:)

11.6.2002 The Atlanta Botanical Garden

Aamulla heitän Niina töihin. Ostan päivän lehden ja menen aamiaiselle - yllätys, yllätys - McDonald'siin.
Lootuksen kukat. Kahvin jälkeen suuntaan autolla Atlantan keskustan aamuruuhkaan. Tarkoituksenani on nähdä The Atlanta Botanical Garden.

Puutarha osoittautuu lieväksi pettymykseksi. Paikka on melko pieni ja kukkien asettelu huono. Parasta antia ovat orkideat. Puutarha on kuitenkin rentouttava paikka ja hyvän kirjan kanssa täällä voisi viettää monta tuntia. Oravat leikkivät iloisesti puussa ja pikkulinnut laulavat. Rauhaa kuitenkin häiritsee alueen keskellä oleva meluisa rakennustyömaa.
Kotimatkalla eksyn. Erehdyn väärälle moottoritielle ja matka pitenee parillakymmenellä kilometrillä. Löydän kuitenkin kotiin. Bensa on täällä halpaa. Litra polttoainetta on täällä kolme kertaa halvempaa kuin Suomessa.

Päätän syödä lounaan Krystallissa. Paikka on hieman Mäkkärin tyylinen, mutta poikkeaa siitä parissa asiassa. Kaikki hampurilaiset ovat neliöitä ... siis pihvi ja sämpylä ovat neliön malliset. Toinen eroavaisuus on kaiken terveellisen täydellinen puuttuminen. En näe missään edes pientä salaatin palaa. Ateriaksi syön kolme chili hotdogia hyvää ja taatusti epäterveellistä:) Jos siis haluaa edullista taatusti rasvaista ja epäterveellistä ruokaa, niin tämä on taatusti oikea paikka.

Täydellä vatsalla menen asunnolle ja pelaan jälleen tietokoneella. Kahden maissa menen jälleen uima-altaalle ja edessä on löhöilyä auringossa. Sitten on jälleen vuorossa kuntoilua salilla.

Käyn postissa ja onnistun jälleen eksymään. Puolen tunnin seikkailun jälkeen löydän Niinan työpaikan. Käymme parissa suuressa marketissa ja mukaan tarttuu tavaroita yli sadalla taalalla.

Illan ihmettelemme erilaisia asuntolehtiä ja yritämme löytää Niinalle sopivaa kämppää.
12.6.2002 Spider-man ja The Cranberries

Kuten muinakin aamuina heitän Niinan töihin ja käyn aamiaisella McDonald'sissa. Ajan asunnolle ja vaihdan ylleni uikkarit. Lojun altaalla pari tuntia kortteja kirjoitellen.

Puoliltapäivin ajan leffaan ... vuorossa on Spider-man. Leffa on yllättävää kyllä kohtalaisen hyvä.

Atlantassa on tänään Smog Alert eli ilman laatu on tänään niin huono, että ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä. Onneksi emme asu Atlantan keskustassa vaan hieman syrjemmässä Roswellissa.
Asuinalueemme Roswell Gables.
Haen Niinan töistä ja käymme pikaisesti vaihtamassa vaatteet. Ajamme hakemaan Niinan työkaverin ja vuorossa on Cranberrisien konsertti. Konsertti pidetään ulkoilmassa ja lämmintä on tuollaiset 25 astetta, joten ilma on mitä parhain. Nautin täysin siemauksin musiikista ja oluesta. Bändi on hyvä ja ilta kuluu nopeasti.

13.6.2002 Laiskottelua

Olen aamulla aivan naatti ... nukun onnellisena yhteentoista.

Laitan lounaaksi kanakeittoa ... asunnossamme on kaikki ruuanlaittoon tarvittavat vempaimet. Campbellin tölkki aukeaa helposti hienolla sähköisellä purkinavaajalla ja keitto valmistuu hetkessä liedellä.

Ohjelmassa on jälleen aurinkoa, kuntosalia ja pyykin pesua.
Kari ja Ihaa. Illalla käväisemme vielä Wall-Martissa ostoksilla ja syömässä nachoja meksikolaisessa ravintolassa.

14.6.2002 Hääpäivä ja The Bourne Identity

Tänään on hääpäivämme. Illalla annoin jo Niinalle kortin ja tänään käyn ostamassa jotain pientä.
Seikkailen epätoivoisena kaupassa ... jostain syystä tänään ei ole tarjolla punaisia ruusuja. Onneksi kaupasta löytyy suloinen rahapuu, joten otan sen mukaani. Rakas vaimoni siis saa hääpäivänään rahapuun, kukkaruukun, kortin, pussillisen kukkamultaa ja wc-harjan ... ai että olen romanttinen ... idea harjaan tuli edellisenä iltana, kun Niina taivasteli, että kaikki pitää ostaa uuteen asuntoon, eikä edes ole wc-harjaa.

Päivä on sateinen, joten auringon otto saa jäädä. Sen sijaan käyn elokuvissa katsomassa The Bourne Identityn. Toimintaelokuva on ihan hyvä, vaikkakaan siinä ei ole mitään uutta tai ihmeellistä.

Illalla menemme ulos syömään. Fondye ravintola nimeltään The Melting Pot osoittautuu loistavaksi valinnaksi. Ensimmäiseksi syömme juusto fondyen, jonka kanssa tarjoillaan leivän paloja, omenaa ja kukkakaalia. Seuraavaksi vuorossa on liha ja äyriäis fondye eli tarjolla on mm. hummeria. Jälkiruuaksi valitsemme suklaa fondyen. En muista koska olisin ollut näin täynnä. Ruoka oli hyvää ja lasku huikeat 145 dollaria ...

15.6.2002 Asuntoa etsimässä

Nukumme pitkään ja aamiaisen jälkeen loikoilemme uima-altaalla.

Käymme katsomassa kolmea eri asuinaluetta etsiessämme Niinalle kämppää. Vuokarataso on täällä korkea. Yhden makuuhuoneen asunnon vuokara on 750 - 1000 dollaria kuussa.

Illalla menemme Timolle, Paavon ja Zoltanin kanssa. Matkalla toinen auto ajaa Toyotamme perään. Onneksi meillä on onni matkassa ja autoon ei tule mitään jälkeä.

Ilta kuluu rattoisasti olutta, viiniä ja whiskeytä nauttiessa.
USA 2002 jatkoa...
* Karin kotisivu *