Viro 2003

10.8.2003 Tallinna

Herään aamulla viideltä. Unta on takana vaivaiset neljä tuntia ja edessä päivä Tallinnassa Bertin ja Susanin kanssa.

Käväisen suihkussa, puen ja tilaan itselleni taksin. Ajan keskustan Holiday Inniin hakemaan seurueen muut jäsenet. Olen ajoissa ja lueskelen hetken Hesaria. Bert ja Susan saapuvat paikalle pirteinä kuin peipposet ja hyppäämme jälleen taksiin. Ajamme satamaan ja vaihdamme hieman rahaa matkaa varten.
Bert ja Susan.
Laiva on vain puolillaan, mikä on hyvä asia. Istuskelemme, juttelemme ja kiertelemme kaupoissa. Päivä on mitä parhain ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Käväisemme seisovassa pöydässä aamiaisella ja massu tulee täyteen. Uni meinaa tulla ja menemme kannelle aurinkoon. Matka Tallinnaan kestää kaikkiaan noin kolme ja puoli tuntia.
Kirkko Tallinnassa. Hyppäämme vaihteeksi taksiin ja ajamme vahaan kaupunkiin. Auto vie meidät kaupungin korkeimmalle kohdalle ihailemaan näköalaa. Kävelemme sieltä alas kohti Raatihuoneen toria. Matkalla pysähdymme läheiseen kirkkoon, jossa on parhaillaan menossa jumalanpalvelus. Kirkko on todella kaunis ja kuuntelemme hetken seremoniaa.

Jatkamme kohti toria ja pysähdymme lukuisiin kauppoihin. Mukaan tarttuu vaikka mitä. Kiertelemme ja kaartelemme ympäriinsä. Eksyn myös itse kauppaan ja ostan housut sekä takin.

Välillä pysähdymme terassille. Hinnat ovat todella edulliset. Juomme kaikki siideriä. Susan ja Bert ovat ihastuneet juomaan ja kokeilemme eri merkkejä.

Päädymme syömään Olde Hansaan. Paikka on kaunis ja tunnelmallinen. Ruoka on maukasta ja palvelu hyvää. Kävelemme takaisin satamaan ja pääsemme nopeasti laivaan.
Istuskelemme kannella ja nautimme auringosta. Matka menee nopeasti. Susan on väsynyt ja nukahtaa hieman ennen kuin saavumme Helsinkiin ... aikaero tekee siis vihdoin tehtävänsä.

Päivä on ollut todella mukava ja onnistunut. Istuskelemme vielä hetken hotellin aulassa ennen kuin suuntaan bussille. Kotona menen suoraan nukkumaan ... huomenna on jälleen edessä työpäivä.
Tallinna 2003 jatkoa...
* Karin kotisivu *