Viro 2003

19.10.2003 Tallinna

Herään aikaisin sunnuntai aamuna. Olemme lähdössä Santun, Minnan ja Aten kanssa päiväksi Tallinaan.

Käväisen suihkussa ja tilaan taksin. Olen ajoissa satamassa ja käväisen vaihtamassa valuutat. Ari tuo Santun ja Minnan kentälle. Atte on hetkeä aikaisemmin soittanut ... pojan passi on vanhentunut, joten matka jää tällä kertaa vain haaveeksi.

Löhöilemme laivalla ja nautimme aurinkoisesta päivästä. Aamiaispöydässä ahdamme itsemme täyteen karjalanpiirakoita, pekonia ja kahvia. Olo on leppoisa ja seura mukavaa.

Laiva saapuu satamaan puoli kahdeltatoista. Lyllerrämme passijonoon muiden matkustajien kanssa. Jonottaminen on tuskaista, mutta pääsemme vihdoin ulos. Hyppäämme heti taksiin ja ajamme vanhaan kaupunkiin.
Kari näköalapaikalla.
Ihailemme näköalaa ja käväisemme ortodoksi kirkossa. Pysähdymme lasilliselle läheiseen ravintolaan ja suunnistamme sitten kauppoihin. Mukaan tarttuu lapasia, sukkia, kengät ja saunakiulu.

Kolmen maissa menemme syömään Olde Hansaan. Ruoka ja juomat ovat jälleen hyviä. Istuskelemme pari tuntia ja lähdemme sitten hiljakseen kävelemään kohti satamaa. Terminaali on aivan tupaten täynnä ja päätämme istuskella hetken aikaa viereisessä rakennuksessa.

Katselen hetken valtavaa ihmismäärää ja totean, että emme millään saa istumapaikkaa. Kipitän lippuluukulle ja varaan meille pienen hytin. Hieman ennen laivan lähtöä pääsemme vihdoinkin passintarkistuksen ohi ja löhöilemään hyttiin.

Paluumatkalla mässyttelemme juustoja ja karkkia. Olo on väsynyt ja vatsa täynnä.

Ari on meitä vastassa ja heittää jokaisen kotiin. Käyn samoin tein nukkumaan. Huomenna on edessä työpäivä.
* Karin kotisivu *