Malta 2005
Malta 2005

 

14.5.2005 Matkalla Maltalle

Aurinko paistaa ja päivä on kaunis. Käväisen suihkussa ja pakkaan matkalaukun. Edessä on kaksi viikkoa Maltan auringossa. Koska sää on mitä parhain, päätän mennä kentälle julkisilla kulkuvälineillä. Kastelen kukat ja suunnistan junalle.Mira altaalla.

Rautatieasemalla vaihdan bussiin ja matkaan kohti lentokenttää. Matkalla Mira jo tekstiviestittelee olevansa jo lentokentällä. Onnistun pääsemään lähtöselvitykseen juuri kun meidän vuoromme tulee eli onnistun välttämään jonossa seisoskelun.

Kiertelemme verovapaissa myymälöissä ja istahdamme lasilliselle. Olo alkaa rentoutua. Mira tekstiviestittelee Samin kanssa ja sitten onkin aika suunnata passintarkastukseen.

Lennolla saamme vierekkäiset paikat. Neljän tunnin lento menee hetkessä. Lipitämme viiniä ja lueskelemme. Kentältä hotellille on vain 45 minuutin bussimatka. Hotellimme Luna on Melliehan alueella eli aivan toisessa päässä saarta kuin pääkaupunki Valletta.

Hotelli on siisti ja huone tilava. Ikkunat tosin ovat poispäin rannasta ja aivan parvekkeen alla menee tie, mutta se ei onneksi haittaa menoa. Vaihdan vaatteet ja lähdemme pienelle kävelylle.Kari altaalla.

Istahdamme iltapalalle yhteen rannan ravintoloista. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. En edes jaksa syödä omaa annostani loppuun. Päivällisen jälkeen kiertelemme vielä hetken hotellin lähistöllä ja palaamme sitten takaisin tutustumaan hotelliimme.

Menemme hissiin ja onnistun jäämään oven väliin. Lopputuloksena koko härveli jumittuu. Ovet jäävät kiltisti auki ja eivätkä mene kiinni millään. No, ei auta muuta kuin käyttää rappuja. Kipuamme viidennessä kerroksessa olevalle allasalueelle, mutta valitettavasti se on jo kiinni. No tulipahan kuntoiltua.

Matkan väsymys alkaa painaa ja lähdemme nukkumaan. Pesaisen hampaat ja nukahdan ennen yhtätoista.

15.5.2005 Katolla

Aamulla olo on jo huomattavasti parempi. Kaivan tavaroita repustani ja huomaan, että yksi shampoopulloista on vuotanut. Kaikkialla on mukavasti vaahtoavaa kosteutta. Tekevälle sattuu ja ei muuta kuin suihkuttelemaan kiltisti tavaroita. Kylpyhuone vaahtoaa, mutta onneksi kamera ja muu elektroniikka on kunnossa eli säikähdyksellä selvittiin.Mira ja muuri.

Sitten suihkuun ja kohti tervetulo-tilaisuutta. Varaamme pari matkaa. Päivän reissu Gozon saarelle ja risteilyn Sisiliaan. Sitten kaupan kautta altaalle.

Lojumme kattoterassilla ja nautimme auringosta. On ihanan lämmintä. Parin tunnin päästä luovutamme ja suuntaamme varjoon.

Käväisemme läheisessä ravintolassa syömässä toastit. Kanaleipä maistuu taivaallisen hyvältä ja maksaa vaivaisen euron.

Päätämme lähteä ruokailun jälkeen läheiseen Melliehan kylään. Tallustamme kilometrin mittaista ylämäkeä ja Mira hyppii, pomppii sekä kiljahtelee. Luuli isoa sisiliskoa käärmeeksi ... lisko rassukka ... siitä tuli varmaan kuuro.

Mäen päällä on kaunis kirkko ja näköalakahvila. Pysähdymme kahville ja samalla ihailemme maisemia. Kiertelemme hetken kylää ja tallustamme sitten takaisin hotellille. Ihastelen itseäni ... voiko mies olla näin kauniin vaaleanpunainen ;-) Olen siis käräyttänyt itseni oikein kunnolla.

Mira ja hampurilainen.Istuskelemme hotellilla ja juomme valkoviiniä ... pullo maksoi hieman yli euron ... ei siis hinnalla pilattua. Viini on makeaa kuin mikä ja sopii oikein hyvin Dumle karkkien kanssa ;-) Kirjoittelemme samalla kortteja kavereille.

Ennen kuin huomaammekaan kello on kuusi ja päätämme lähteä illastamaan. Kävelemme lahden toiselle puolelle. Lopputuloksena on, että eksymme vastapäisen hotellin alueelle ja kestää puoli tuntia ennen kuin löydämme ulos.

Sitten syömään ... molemmat tilaavat ravintolassa valtavat hampurilaiset ja massu tulee oikein kunnolla täyteen.

Vatsat täynnä lyllerrämme hotellille ... nukahdan ennen yhtätoista illalla.

16.5.2005 Sliema

Nukun yön todella hyvin. Avaan silmäni yhdeksän maissa ja tallustan suihkuun. Tapaan Miran aamukahvilla ... nainen, joka ei ikinä pala valittaa, että oikea olkapää ovat aivan kosketusarka ;-) Päätämme jättää altaan tänään väliin ja suuntaamme kohti Sliemaa.

Tökötämme kiltisti pysäkillä ja odottelemme bussia. Matka Sliemaan maksaa reilun euron ja kestää paikallisbussilla lähes tunnin. Linja-autot ovat mahtavia ... lähes kaikki ovat peräisin 1950-luvulta.Kari ja kirkko.

Ihailemme maisemia ja kökötämme autossa. Sliema on huomattavasti Melliehaa vilkkaampi. Kiertelemme kaupoissa ja mukaan tarttuu kasa lumppuja. Päivän kuumimmaksi ajaksi istahdamme rannalla sijaitsevaan ravintolaan.

Tallustelemme pitkin rantabulevardia kohti St. Juliansia. Pysähdymme vähän väliä rannalla oleviin kahviloihin ja nautimme juotavaa. Päivä on todella kuuma ja olemme aivan poikki kun pääsemme St. Julians:iin. Ihailemme hetken satamaa ja hyppäämme sitten bussiin ja ajamme takaisin Melliehaan.

On tunnin päiväunien aika. Olo virkistyy ja päätämme kavuta syömään ylös kylään. Löydämme mukavan ravintolan ja istumme iltaa hyvää ruokaa nauttien. Hotellilla naukkailemme paikallista valkoviiniä ennen nukkumaan menoa.Temppeli.

17.5.2005 Valletta

Mira soittaa aamulla ja herättää yhdeksän maissa. Neiti on tarmoa täynnä ja menossa aamukahville. Raahaudun suihkuun ja pakkaan tavarat Vallettan matkaa varten.

Poimin Miran mukaan kahvilta ja menemme odottamaan bussia.

Ensin autolla 45 Valettaan, jossa syöksymme Burger Kingiin lounaalle. Ahdamme massut täyteen roskaruokaa ja suuntaamme sitten takaisin linja-autoasemalle ja bussilla numero 6 Vittoriosaan.Yritämme ehtiä paikallisille markkinoille, mutta myöhästymme hiukan. Myyjät purkavat juuri kojujaan kun saavumme paikalle.

Kiertelemme hetken satamassa veneitä ihastellen ja lähdemme sitten takaisin Vallettaan. Istuskelemme kahviloissa ja kiertelemme liikkeitä. Tutkiskelemme myös saamiamme risteilyesitteitä ja päätämme lähteä perjantaina koko päivän kestävälle Maltan risteilylle.

Kiertelemme ja kaartelemme pääkaupunkia. Nähtävää riittää ja terasseja on riittävästi. Maltalla on aivan käsittämätön määrä kirkkoja. Ihastelemme kaikkea eteen tulevaa. Hieman ennen kuutta luovutamme ja suuntaamme takaisin bussille.Patsas.

Hotellilla käväisen suihkussa ja istuskelen parvekkeella lukemassa kirjaa. Mira ilmestyy paikalle kahdeksan maissa ja lähdemme ravintolaan.

Otan illalliseksi jäätelöannoksen... Mira ahtaa itseensä 3/4 pitsasta ja valtavan juustokakkupalasen ... pieneen ihmiseen näyttää mahtuvan reilusti ruokaa ;-)

18.5.2005 Gozo

Tänään on vuorossa ensimmäinen järjestetty retki. Lähdemme päiväksi läheiselle Gozon saarelle. Lipittelen aamukahvia ja Mira vetää vieressä mannermaista aamiaista.

Menemme bussilla aivan saaren päähän, paikkaan, josta Gozon lautat lähtevät. Emme ole ainoat matkalaiset ja lopputuloksena on, että emme mahdu lautalle. No eipä tuo haittaa ... seuraava lähtee jo 45 minuutin kuluttua.


Itse lauttamatka menee hujauksessa. Saarien väli on vaivaiset 8 kilometriä. Perillä meitä odottaa jälleen linja-auto ja lähdemme kiertelemään saaren nähtävyyksiä.

Ensimmäisenä vuorossa on ikivanhan temppelin rauniot. Temppeli on peräisin noin 5000 vuoden takaa. Seuraavaksi suuntaamme rannikolle ihailemaan jyrkkiä kallioita.

Näkymä Gozossa.Kiertelemme ja kaartelemme saarta. Nähtävää riittää ja lopuksi teemme vielä puolen tunnin kävelylenkin Victoriassa. Sitten takaisin lautalle ja kohti Maltan saarta.

Tallustamme hotellille ja päätän käväistä kuntosalilla. Haen avaimen respasta ja syöksyn intoa puhkuen kuntoilemaan. Salin ovella meinaan tikahtua nauruun ... koko paikassa on yksi toimiva laite. Muut ovat osina pitkin ja poikin mahtavaa 10 neliön kuntoiluhuonetta. No rehkin vartin ja sitten suihkuun.

Istuskelemme hotellin parvekkeella ja nautimme viiniä. Menemme istuskelemaan läheiseen baariin ja syömme iltapalaksi pari paahtoleipää. Ilta on kylmä ja koko päivän jatkunut tuuli ei meinaa hellittää. Suuntaamme takaisin hotellille yhdeksän maissa. Aamulla on aikainen herätys ja lähtö kohti Sisiliaa.

19.5.2005 Melkein Sisiliassa

Herään aamulla neljältä ... olo on sekava ja syöksyn suihkuun. Edessä on retki Sisiliaan. Tai ainakin melkein ...
Olen juuri menossa aulaan kun Mira kävelee vastaan. Retki on peruttu, koska katamaraani ei pysty liikennöimään näin kovalla tuulella. No ei voi mitään ... marssin takaisin nukkumaan.

Yhdeksän maissa olemme jälleen vauhdissa. Ahdamme napaamme aamiaista ja sitten altaalle loikoilemaan. Vauhdikkaasta päivästä tulikin löhöilypäivä.Meri ja kalliot.

Ulkona todellakin tuulee ja jaksan loikoilla vaivaiset pari tuntia. Lyllerrän huoneeseeni ja pelailen jonkin aikaa. Sitten suihkuun ja rasvaa iholle. Mira liittyy seuraani ja tuhoamme yhden viinipullon ... samalla parannamme maailmaa oikein urakalla.

Tallustamme jälleen kilometrin mittaisen mäen ylös kylään. Istahdamme terassille ja otamme lasillisen. Sitten jatkamme seikkailua ja ihmettelemme kylän nähtävyyksiä. Onnistumme löytämään mukavan englantilaisen pubin johon majoittaudumme.

Ilta kuluu rattoisasti ... kuuntelemme 80-luvun musiikkia ja jammailemme. Innostumme heittämään samalla dartsia ja Mira mokoma menee ja voittaa.

Kahdeksan aikaan illalla alkaa olla nälkä. Emme ole syöneet mitään aamiaisen jälkeen. Tallustamme hotellille vaihtamaan vaatteet ... Miraa alkaa "heikottamaan" ... valkoviini tyhjään vatsaan ei ollut oikein hyvä idea.Crystal lagoon.

Mira jää hotellille "loikoilemaan" ja minä lähden läheiseen baariin istumaan. Syön jälleen herkullisen paahtoleivän parin siiderin kera. Ravintolassa on mukava tunnelma ja juttelen muutaman englantilaisen kanssa. Ilta menee vauhdilla ja tallustan lopulta hotellille nukkumaan.

20.5.2005 Blue Lagoon

Mira herättää seitsemältä. Olemme lähdössä risteilemään ja yritämme ehtiä aikaiseen linja-autoon. Käväisen suihkussa ja taaperramme pysäkille odottelemaan bussia.

Aamulla autot kulkevat harvakseen ja saamme odotella puolisen tuntia bussia. Sliemaan ei mene aikaisin aamulla suoraan autoja ja joudumme vaihtamaan bussia.

Matkaan kuluu lähes kaksi tuntia ja myöhästymme kaksi minuuttia risteilyn lähdöstä. Juuri kun saavumme satamaan alus nostaa ankkurin ja seilaa merelle.

Mietimme hetkisen ja päädymme lähtemään pikaveneellä Blue Lagoonille. Meidät kuskataan henkilöautolla St. Julianin satamaan josta hyppäämme veneeseen.English Rose.

Meno on mieletöntä. Merenkäynti on voimakasta ja kymmenessä minuutissa olen aivan läpimärkä. Mira tutisee vieressä kylmissään ja kauhuissaan. Tyttö puristaa rystyset valkoisina turvaköyttä ja pitää puolet matkasta silmät kiinni.

Reilun tunnin jälkeen saavumme vihdoinkin Cominon saarelle. Olemme märkiä ja kylmissämme. Äkkiä aamupalaa ja aurinkoon. Blue Lagoon on kaunis paikka. Vuokraamme aurinkotuolit ja nautimme lämmöstä.

Mira jututta English Rosen kapteenia ja onnistuu hankkimaan meille rauhallisemman kyydin takaisin. Törmään aluksella samoihin englantilaisiin, joiden kanssa juttelin baarissa edellisenä iltana.

Loppuosa risteilystä sujuu rauhallisesti ja nautimme auringosta. Pysähdymme vielä Crystal Lagooniin ja uskaltaudun uimaan. Vesi on kylmää mutta pulikointi tekee hyvää hikisen päivän jälkeen.

English Rose palaa aivan hotellimme lähelle ja suuntaamme kaupan kautta huoneisiin. Huuhdon suolat pois suihkussa ja ripustele matkalla kastuneita vaatteita kuivumaan.

Vien Miran läheiseen ravintolaan syntymäpäivä illalliselle. Tyttö vanhenee jälleen ensi viikolla. Otan itselleni reilun 400 gramman pihvin ja Mira tilaa itselleen jättimäiset vartaat, josta tulisi kylläiseksi koko perhe.
Ruoka on hyvää ja nautimme ateriasta. Massu tulee todella täyteen ... pihvi oli riittävän suuri ;-) Lyllerrämme jälleen kantapaikkaamme istumaan iltaa. Tuttu englantilaisporukka on koolla ja istuskelemme ja turisemme niitä näitä.

21.5.2005 Miran kotimatka

Nukun jälleen aivan käsittämättömän hyvin. Aamulla Mira roudaa tavaransa huoneeseeni ja käy luovuttamassa omansa pois.

Taaperramme vaihteeksi katolla olevalle uima-allas alueelle. Mira yrittää epätoivoisesti vielä haalia iholleen viimeiset auringon säteet.

Käväisemme välillä aamukahvilla ja syömässä huikopalaa. Sitten takaisin altaalle loikoilemaan. Päivä on lämmin ja hiki virtaa. Ihana vain makoilla ja nauttia elämästä.

Iltapäivällä Mira kerää tavaransa ja suuntaa takaisin kohti Suomea. Minulla on vielä viikko jäljellä :-)

Päätän lähteä kävelylle. Olen kaukaa ihastellut kukkulalla olevaa Red Toweria ja päätän nyt suunnata läheiselle mäelle. On lämmin ja hiki virtaa pitkin selkää. Liikunta tekee hyvää ja huipulta on mahtava näköala Mellieha Bayhin. Tallustan takaisin hotellihuoneeseen ja ryntään suihkuun. Olo virkistyy hetkessä. Istuskelen hetken ja tallusta sitten läheiseen baariin istumaan iltaa.

Kaikkialla Maltalla televisiot näyttävät Euroviisuja. Maltalaiset odottavat hyvää sijoitusta ja seuraavat tiiviisti lähetystä. Itse jaksan muutaman tunnin ja lähden sitten nukkumaan.

 

Malta 2005 jatkoa...
* Karin kotisivu *