Malta 2005 jatkuu
Malta 2005

 

22.5.2005 Risteily Vallettaan

Aamulla käyn ahtamassa itseeni aamiaisen. Seuraavaksi taaperran jälleen tervetulotilaisuuteen ja onnistun varaamaan itselleni uuden matkan Sisiliaan.Vene Vallettan edustalla.

Pakkaan repun ja käyn ostamassa itselleni lipun Vallettan risteilylle. Pysähdyn matkalla hetkeksi kantakapakkaani ja kuulen, että Malta on sijoittunut toiseksi viisuissa.

Sitten risteilemään ... laivalla tutustun samassa hotellissa asustelevaan Michelleen. Juttelemme koko risteilyn ajan ja samalla ihailemme maisemia. Varaan itselleni myös uuden Blue Lagoon risteilyn tiistaiksi. Tahdon päästä kokeilemaan snorklausta laguunilla.

Vuorossa ovat Formula 1 ajot. Katselen kilpailua Stan's Cafessa. Sitten takaisin hotellille ja altaalle loikoilemaan.

Käväisen suihkussa ja vaihdan siistimmät vaatteet. Lähden kipuamaan kohti Melliehan kylää. Kävelen hetken kylässä ja päädyn Master Wokkiin syömään. Massu tulee täyteen kiinalaisesta ja tallustelen takaisin meren rannalle.

Päädyn vaihteeksi viettämään iltaa tuttuun kuppilaan. Sama hauska porukka on jälleen koolla. Puolen yön jälkeen lähden nukkumaan.Kari Blue Lagoonilla.

23.5.2005 Löhöilyä

Nukun pitkään aamulla. Käväisen suihkussa ja pakkaan repun. Tallustan aamiaiselle hotellin ravintolaan ja ahdan mahani täyteen.

Sitten altaalle loikoilemaan. Pari tuntia vierähtää hetkessä kirjaa lukien. Päätän lähteä rannalle jatkamaan löhöilyä. Otan itselleni varjon ja rantatuolin.

Olo on leppoisa. Nautin lämmöstä ja tuuli vilvoittaa mukavasti. Parin tunnin päästä menen takaisin hotellille. Otan parin tunnin päiväunet. Olo on virkeä ja levännyt.

Käväisen suihkussa ja istuskelen lopun iltaa kantapaikassa.

24.5.2005 Risteilyllä

Päätän lähteä uudemman kerran Blue Lagoonille. Päivä on pilvinen, mutta lämmin. Pakkaan snorklaus välineet reppuun ja menen aamiaiselle.

Näen Michellen ja tallustamme veneelle. Tuuli on jälleen melko voimakasta, mutta matka Cominon saarelle sujuu ongelmitta.Kari Crystal Lagoonilla

Kaivan snorklausvälineet ja lähden uimaan. Virtaus on todella voimakas, vaikka vesi on matalaa. Kun uin normaalisti en oikeastaan liiku minnekään.

Yllättäen huomaan olevani keskellä meduusaparvea ja yritän henkeni hädässä väistellä olioita. Parvi on kuitenkin liian suuri ja lopulta saan yhden meduusoista käteni ympärille.

Kättä polttelee mukavasti ja päätän suunnata takaisin rantaan. Myös Michelle on onnistunut uimaan päin meduusaa ja tallustamme kiltisti takaisin laivalle saamaan palovammoihimme viinietikkaa.

Päätämme hieman kierrellä saarella ja ihailla maisemia. Meri on aivan mahtava ja kiiltelee eri sinisen sävyissä.
Kahden maissa laiva suuntaa Gozon sataman kautta Crystal Lagoonille. Ihailemme jälleen maisemia. Hieman enne veneen lähtöä tanskalainen rouva liukastuu ja katkaisee jalkansa.

Miehistöön tulee vauhtia. Rouva kannetaan veneeseen ja suuntaamme vauhdilla takaisin kohti Gozon saarta, jonne ambulanssi on tilattu. Rouva kannetaan veneestä suoraan ambulanssiin, joka kiidättää hänet läheiseen sairaalaan.Micelle veneessä.

Retki päättyy siis hieman ikävästi ja seilaamme Gozosta suoraan takaisin kotisatamaan. Päivä oli mukava, mutta hieman turhan tapahtumarikas.

Käväisen Michellen kanssa vielä päivällisellä. Hyvästelemme toisemme ja Michelle lähtee takaisin hotellille odottelemaan kuljetusta kentälle ja paluulentoa takaisin kohti Lontoota.

Istahdan jälleen tutun baarin terassille. Hetken perästä sähköt katkeavat. Ilta on juuri pimenemässä, joten kaikkialle sytytetään kynttilöitä. Parin tunnin istumisen jälkeen valot jälleen syttyvät ja päätän lähteä hotellille nukkumaan.

25.5.2005 Loikoilua

Nukun pitkään. Puolilta päivin tallustan aamiaiselle. Tonnikalasalaatti maistuu hyvältä kahvin kera. Istuskelen ja ihmettelen maailman menoa ja juttelen tuttujen kanssa.

Käväisen huoneessa vaihtamassa uimahousut ja jatkan löhöilyä altaalla. Päivä on lämmin ja aurinkoinen.
Istun illan kuppilassa. Päivä menee vauhdilla enkä tee mitään hyödyllistä. Yhdentoista maissa lähden nukkumaan. Aamulla on edessä aikainen herätys.Näkymä Taorminan kylästä.

26.5.2005 Sisilia

Herään neljältä. Takana on vaivaiset viisi tuntia unta. Ryömin suihkuun ja harjaan hampaat. Pakkaan repun ja menen istuskelemaan hotellin edustalle.

Edessä on matka Sisiliaan. Bussi poimii kyytiin viideltä ja ajamme Vallettaan, josta kantosiipialus Sisiliaan lähtee.

Olemme hyvissä ajoin laivalla. Matka Sisiliaan kestää puolitoista tuntia. Meri on rauhallinen ja matka sujuu nopeasti elokuvaa katsellessa.

Satamassa meitä odottaa bussi ja matka kohti Taorminan kylää. Pysähdymme pari kertaa matkan varrella jaloittelemaan. Itse kylään ei pääse tavallisella linja-autolla vaan meidän on vaihdettava minibusseihin.
Itse kylä on kaunis. Se sijaitsee upealla paikalla ja talot ovat pääosin vanhoja ja koristeellisia. Ostan itselleni välittömästi jäätelön ja istahdan hetkeksi. Lopputuloksena olen täynnä ruskeita suklaajäätelön pisaroita :-)

Päätän tutustua kylän laidalla olevaan Kreikkalaiseen temppeliin. Näköala teatterista on mahtava. Merellä seilaa pari risteilyalusta, jotka tuovat lisää turisteja ihailemaan kylää. Kylän ehkä huonoin puoli onkin, että se on aivan täysin turistien kansoittama.

Istahdan vielä terassille nauttimaan ihmisvilinästä ja kylän kauneudesta. Talojen parvekkeet ovat täynnä kukkia ja aurinko paistaa mukavasti.Etnan rinteillä.

Sitten minibussilla takaisin linja-autolle ja jatkamme matkaa kohti Etnaa. Tie vie meidät 2000 metrin korkeuteen ja itse vuori kohoaa aina yli 3300 metriin. Sää ylhäällä on ollut koko päivän pilvinen, joten en missään vaiheessa onnistu saamaan kaunista kuvaa vuoresta.

Bussi pysähtyy aivan pienen kraatterin viereen. Etnalla on neljä suurta kraatteria ja lähes 300 pienempää. Ilma ylhäällä vaihtelee todella nopeasti. Välillä sataa rankasti.

Tallustan pitkin sammuneen kraatterin reunaa ja ihailen maisemia. Tummat laavavanat värittävät muuten niin vihreää rinnettä. Kasvillisuus vuorella on uskomaton ja muuttuu aina sen mukaan millä korkeudella olemme. Koska on kevät kukat kukkivat kauniisti ja kaikkialla on vihreää.

Sitten onkin jälleen aika istahtaa autoon ja edessä on noin kolmen tunnin matka takaisin kantosiipialukselle. Matkalla katselemme tulivuoresta kertovaa videota ja torkahtelemme. Aurinko laskee ja on aivan pimeää kun saavumme alukselle.

Yhdentoista jälkeen olemme takaisin Vallettassa ja sieltä minibussi kuljettaa meidät takaisin hotellille. Olen aivan rätti ... seitsemän tuntia bussissa ja kolme laivalla on vienyt minusta mehut. Nukahdan välittömästi.

27.5.2005 English Rose

Olen sopinut Milesin kanssa, että lähdemme tänään päiväksi Blue Lagoonille. Tämä on jo kolmas kerta, mutta viihdyn veneessä ja haluan jälleen mereen uimaan.Vene vesillä.

Pakkaan jälleen repun ja käväisen aamiaisella. Istuskelen hetken altaalla ja tallustan sitten satamaan. Hyppään veneeseen ja matka voi jälleen alkaa.

Blue Lagoonissa pääsen uimaan. Snorklailen pitkin ja poikin. Vesi on kylmää, mutta virkistää mukavasti. Laivalla on tanskalaisseurue, jonka kanssa pidämme hauskaa.

Snorklailen myös Crystal Laguunissa, jossa on huomattavasti enemmän kaloja. Päivä on ollut upea ja meri tyyni.

Risteilyn jälkeen käväisen uimassa ja suunnistan syömään. Tilaan valtavan annoksen paistettua porsaan kylkeä. Massu tulee täyteen ja väsyttää. Lepäilen hetken huoneessa. Sitten istumaan iltaa ja hyvästelemään tutut.
Selviydyn nukkumaan hyvissä ajoin ja uni tulee todella nopeasti.

28.5.2005 Matkalla kotiin

Kaksi viikkoa on kulunut nopeasti. Aamulla käväisen vielä altaalla loikoilemassa. Sitten aamiaiselle. Ahdan vatsani täyteen ja nautin lämmöstä.Stan's Cafe.

Löntystän hotellille suihkuun ja pakkaamaan. Luovutan huoneen ja käväisen vielä lasillisella. Sitten aulaan odotteleman kuljetusta kentälle. Bussi on myöhässä puolisen tuntia. Suuntaamme kohti lentokenttää ja onnistumme juuri ja juuri pääsemään perille. Auton hälytysvalot rupeavat vilkkumaan ja matelemme viimeiset metrit.

Luovutan tavarat ja menen turvatarkastuksen läpi. Suoritan vielä viimeiset ostokset ja menen sitten odottelemaan koneen lähtöä. Kone on myöhässä ja meille ilmoitetaan tunnin viiveestä teknisten ongelmien vuoksi.

Kone kuitenkin paikataan voimateipillä ja pääsemme kymmenessä minuutissa koneeseen. Tosin teippi irtoaa jo ennen kuin olemme ilmassa ... vaikuttaa turvalliselta ;-)

Matka menee nopeasti ja olemme Suomessa puolen yön paikkeilla.

* Karin kotisivu *