Viro 2006
Viro 2006

25.3.2006 Tallinna

Seison juna-asemalla hieman kuuden jälkeen aamulla. Pakkasta on vielä kymmenen astetta, mutta päivästä on tulossa kaunis. Aurinko on juuri nousemassa ja valaisee kauniisti huurteiset puut.Kari, Soila, Arja ja Santtu laivalla.

Keskustassa vaihdan täpötäyteen bussiin ja jatkan matkaa kohti Länsisatamaa. Olen ensimmäisenä paikalla ja menen jonottamaan lippuja. Jonot ovat pitkät ja aika kuluu matelemalla.

Soila saapuu seuraavana ja hetken perästä myös Arja saapuu paikalle. Santtu puolestaan ryntää paikalle ruhtinaalliset kymmenen minuuttia ennen laivan lähtöä.

Menemme läpi passintarkastuksen ja nousemme laivaan. Edessä on päivän matka Tallinnaan. Laiva on aivan täynnä emmekä onnistu saamaan istumapaikkaa. Päätämme ottaa hytin, jotta matka sujuisi rattoisammin.

Loikoilemme hytissä ja odotamme pääsyä aamiaiselle. Nälkä kurnii ja yhdeksältä pääsemme vihdoinkin syömään. Täytän lautaseni karjalanpiirakoilla ja pekonilla. Kyytipojaksi otamme vielä lasilliset kuohuviiniä.

Ruokailun jälkeen käväisemme vielä laivan myymälässä ja sitten vielä hetkeksi hyttiin loikoilemaan. Koska laiva on aivan täynnä ruuhkautuu passin tarkastus Tallinnan päässä. Istumme rauhassa kahvilassa ja poistumme laivasta viimeisten joukossa.

Satamassa hyppäämme taksiin ja suuntaamme Toompean mäelle ihailemaan maisemia. Lämmintä on paria astetta, mutta aurinko paistaa mukavasti. Maisema kaupungin yli on kaunis.

Kävelemme alas mäeltä ja istahdamme irlantilaiseen pubiin viettämään aikaa. Parin tunnin istuskelun jälkeen vatsa alkaa kurnia ja jatkamme matkaa syömään.

Kunnon pihvi maistuu hyvältä ja jälkiruuaksi syön vielä palan juustokakkua. Ruokailun jälkeen käymme vielä muutamassa kaupassa ja lepuutamme jalkojamme läheisessä baarissa.

Sitten onkin aika suunnata takaisin laivalle. Paluumatkan istuskelemme hytissä ja lepäilemme. Massu on täynnä ja siideri maistuu hyvältä. Helsingin päässä hyppään bussiin ja ajan asemalle, jossa vaihdan junaan.
Päivä on ollut hauska ja leppoisa. Kotona uni tulee hetkessä.


* Karin kotisivu *