Viro 2002

14.12.2002 Tallina

Herään kuudelta ja edessä on matka Viroon. Popsin aamiaisen ja ruokin kissan. Tilaan taksin ja suunnistan kohti Länsisatamaa.

Olen ensimmäisenä terminaalissa. Minna soittaa matkalta ja kertoo, että Santtu on nukkumassa pommiin. Yritämme molemmat soitella Santulle ja vihdoin hieman ennen kahdeksaa saame herran hereille :-)
Kari ja Minna ravintolassa. Matkalle meitä on lähdössä neljä - Jape, Minna, Santtu ja minä. Laivalla menemme heti aamiaiselle. Seisova pöytä on hyvä ja saamme mahamme täyteen. Loppu matka sujuukin rattoisasti baarissa. Törmäämme siellä vanhaan tuttuun - toiseen Minnaan. Juttelemme niitä näitä ja ennen kuin huomaammekaan olemme jo perillä.

Satamassa jonottelemme vaivaiset puoli tuntia. Hyppäämme taksiin ja ajamme vanhaan kaupunkiin ihailemaan maisemia. Käväisemme läheisessä ravintolassa lasillisella ja sitten vuorossa on kolme tuntia armotonta shoppailua.
Raatihuoneen torilla on joulumarkkinat. Ilma on aurinkoinen ja pakkasta kymmenisen astetta. Säntäilemme kaupasta toiseen ja mukaan tarttuu tavaroita hurjaa vauhtia. Päätämme syödä vasta laivalla. Poikkeamme pikaisesti vielä baarissa ja sitten taksilla takaisin satamaan. Santulla on kamera mukana ja kuvia kertyy toista sataa. Loppu matkasta näen enää vihreitä pisteitä jatkuvan salamavalon välkkeen takia ;-)

Ryntäämme nälkäisinä seisovaan pöytään. Haalin lautaselleni kilo kaupalla mätiä. Tunnin kuluttua olo on kylläinen ja suuntaamme tax freen kautta baariin. Olo on mukavan leppoisa ja päivä onnistunut. Satamassa hyppään jälleen taksiin ja ajan ostoksineni kotiin.

* Karin kotisivu *