Viro 2004

1.5.2004 Tallinna

Herään vappupäivänä hieman ennen viittä. Muutama tunti lisää unta olisi tuntunut mukavalta. Käväisen suihkussa ja heitän vaatteet päälle. Nostan repun selkään ja lyllerrän junalle. Matka sujuu mukavasti ja saavun satamaan samaan aikaa Santun kanssa. Edessä on päivän matka Tallinnaan. Käväisemme hakemassa liput ja vaihdamme valuuttaa. Istahdamme lonkerolle passin tarkastuksen jälkeen ja seitsemältä pääsemme laivaan.
Santtu laivalla.
Aamiainen alkaa vasta varttia yli yhdeksän, joten istuskelemme ja nautimme elämästä. Aamiaisella ahdan itseni täyteen ihanan epäterveellistä ruokaa ... pekonia, kinkkua, karjalanpiirakoita donitseja. Sitten takaisin baariin istuskelemaan. Ensimmäistä kertaa Tallinnan tullissa ei ole jonoja!!! Pääsen läpi alta viiden minuutin.

Aurinko paistaa ja lämmintä on lähes 20 astetta. Päätämme kävellä Virukeskukseen. Matkalla pysähtelemme kauppoihin ja nautimme hyvästä säästä. Istahdamme Olde Hansan terassille. Elämä hymyilee ja aurinko paistaa.

Sitten jälleen kauppoihin ja syömään. Tällä kertaa menemme Troikkaan. Ruoka on hyvää ... etenkin pihvi :-) Myös blinit ja Gruusialainen punaviini maistuvat hyvältä. Täydellä vatsalla suuntaamme kohti satamaa. Viro on nyt EU maa ja mukaan tarttuu kevyet 10 litraa kirkkaita ... ihminen on kyllä hullu tai sitten Suomessa alkoholin hinnat ovat olleet liian korkeat :-)

Laivalla istuskelemme baarissa ... taustalla ihmiset "laulavat" karaokea ... no onneksi en enää ole ihan selvä. Paluumatka sujuu rattoisasti jutellen ja ennen kuin huomaammekaan olemme takaisin Suomessa.

Käymme vielä syömässä Helsingin keskustan McDonald'sissa. Täydellä vatsalla lyllerrän junalle ja olen puolilta öin takaisin kotona. Uni maittaa pitkän päivän jälkeen.
Don ja Atte Tallinnassa. 7.8.2004 Tallinna

Kello soi puoli kuusi aamulla ... uni olisi vielä maittanut. Käväisen suihkussa ja tilaan taksin.

Saavun satamaan hyvissä ajoin. Vaihdan valuuttaa ja haen liput. Atte ja Don saapuvat ja käväisemme kahvilla. Sitten laivaan ja baariin istumaan.
Istuskelemme ja juttelemme ... välillä ryntäämme pelaamaan pokeria. Aika kuluu rattoisasti ja päätämme siirtyä kannelle istuskelemaan. Aurinko paistaa ja lämmintä on mukavat 25 astetta.

Passintarkastus sujuu hujauksessa ja pääsemme nopeasti Tallinnaan. Otamme taksin ja ajamme vanhaan kaupunkiin. Vuorossa on lounas Olde Hansassa. Ruoka on jälleen maukasta ja nautimme loikoilusta.

Laiskottaa ... tallustelemme ja istuskelemme terasseilla. Päädymme päiväunille läheiselle nurmikolle. Aika kuluu nopeasti ja tallustamme takaisin terassille. Don syö toisen ja hieman myöhemmin kolmannen lounaan :-)

Istuskelemme ja nautimme elämästä. Käväisen välillä parissa kaupassa ja mukaan tarttuu kaksi t-paitaa.

Hieman ennen paluuta näemme vielä Bhatit. Juttelemme hetken aikaa ja suuntaamme kohti satamaa. Satamassa ostan meille liput illallispöytään.

Laivalla käväisemme kaupassa ja sitten aurinkokannelle. Hakkaamme korttia ja sitten onkin illallisen aika. Maistelemme herkkuja ja ennen kuin huomaammekaan olemme takaisin Helsingissä.

Hyvästelen matkalaiset ja hyppään taksiin. Olen kotona kymmenen maissa kaikkine kantamuksineni.
4.9.2004 Tallinna

Karkaan koulusta kesken päivän. Edessä on matka Tanjan, Tian ja Japen kanssa Tallinnaan. Ajan auton kotiin kaappaan mukaani laukun ja tallustan junalle. Kaupungissa hyppään metroon ja ajan Ruoholahteen. Ilma on mitä parhain ja päätän kävellä satamaan. Tapaan porukat ja menemme laivalle.

Matka kestää alle pari tuntia ja istuskelemme viiniä nauttien. Tallink Express on lähes tyhjä. Laivalla on vaivaiset 50 ihmistä ja tilaa on vaikka millä mitalla.
Tiia ja Tanja kaupungilla.
Satamasta suuntaamme hotelli Metropoliin. Huoneemme on tilava ja siisti. Jätämme tavarat hotellille ja lähdemme kaupungille. Nälkä on hirvittävä ja kipitämme Kultaiseen Porsaaseen. Istumme iltaa ja nautimme elämästä.

Ruokailun jälkeen lähdemme ravintolakierrokselle. Käväisemme parissa baarissa ja kävelemme ympäri vanhaa kaupunkia. Kaupunki on todella kaunis yöllä. Ihastelemme erilaisia yksityiskohtia ja ihmettelemme menoa.
Tanja ja Kari laivalla. Puolen yön jälkeen eksymme hotellimme kasinoon. Pelailen rulettia ja onnistun jäämään 400 kruunua voitolle. Käväisemme hotellihuoneessa. Jape luovuttaa ja jään nukkumaan. Tytöt ja minä suuntaamme hotellin yökerhoon.

Yökerhossa soittaa paikallinen bändi ja meno on vauhdikasta. Lipitän siideriä ja katselen ihmisiä. Hieman ennen kahta lähden nukkumaan.

5.9.2004 Edelleen Tallinnassa
Herään yhdeksältä. Jape lähtee hotellin saunaan ja minä jatkan nukkumista. Käväisen pikaisesti suihkussa ja tallustan aamiaiselle. Tytöt liittyvät seuraamme ja ahdamme napamme täyteen ruokaa.
Muut lähtevät ihailemaan läheistä linnaa ja minä päätän keskittyä shoppailuun. Kipitän hotellin lähellä olevaan Citymarkettiin. Seikkailen hetken pullomeressä ja mukaan tarttuvat edulliset juomat.

Vien tavarat hotellille ja seuraavaksi vuorossa on Viru hotellin vieressä oleva ostoskeskus. Tunti vierähtää nopeasti ja ihme kyllä en osta mitään. Tallustan hotellille ja vuorossa on päiväunet.
Jape ja Tiia laivalla.
Santtu herättää puolen tunnin tirsojen jälkeen. Kaveri on matkalla kohti Tallinnaa ja sovimme tapaamisen hotellin baarissa. Juttelemme hetken ja Jape liittyy seuraamme. Japella on aikaisempi paluu ja hän karkaa satamaan.

Santtu ja minä suuntaamme vanhaan kaupunkiin, jossa näemme Tian ja Tanjan. Istumme vielä hetken terassilla ja sitten on Santun aika lähteä kohti satamaa. Tytöt ja minä jatkamme kauppa- sekä ravintolakierrosta.

Viiden maissa luovutamme huoneet ja lähdemme satamaan. Vielä viime hetken ostokset ja sitten täpötäyteen laivaan. Olemme Suomessa hieman ennen kahdeksaa ... taksilla kotiin ja pyykkiä pesemään.
* Karin kotisivu *