Suomi 2006
Suomi 2006

3-5.3.2006 Mökillä

Perjantaina lopetan töiden tekemisen hyvissä ajoi. Otan mukaani laukun ja kipitän juna-asemalle. Edessä on viikonloppu mökillä. Vaihdan Pasilassa ratikkaan ja jatkan matkaani Vallilaan.Aapo ja Kipa hiihtämässä.

Vallilassa tapaan Kipan ja Topin. Lähdemme ajamaan kohti mökkiä ja matkalla poikkeamme Lundian liikkeeseen. Mukaan tarttuu pari hyllyä.

Sitten vain motarille. Puolessa välissä matkaa pysähdymme Pukaron Paroniin. Tankkaamme auton ja täydennämme karkkivarastot. Sitten taas autoon ja matka jatkuu.

Kuuden maissa laskeutuu pimeys. Lumipeite kuitenkin valaisee mukavasti ja pääsemme turvallisesti perille. Mökillä äiti, isä ja Aapo jo odottelevatkin meitä.

Makkarakeittoa poskeen ja sitten loikoilemaan. Uni yllättää jo hieman kello yhdeksän jälkeen.
Lauantaina heräilen kahdeksan aikoihin ja unta on takana mukavat kymmenen tuntia. Olo on virkistynyt ja ahdan itseeni tukevan aamiaisen.

Iskä hiihtämässä.Sitten vain vaatteet niskaan ja ulkoilemaan. Kävelemme järven toiselle puolelle. Aurinko paistaa ja pakkasta on kirpeät 16 astetta. Tallustamme takaisin Kirvesahoon jään poikki.

Lueskelen hetken espanjaa ja syön hyvällä ruokahalulla riisipuuroa. Pelaamme Aapon kanssa hetken korttia ja sitten onkin aika lähteä jälleen ulos.

Hiihtoa - en ole hiihtänyt viiteen vuoteen. Kumma kyllä onnistun pysymään pystyssä jopa mäissä. Vajaan tunnin lenkki tekee hyvää. Veri kiertää ja olo on mukava.

Sitten taas sisälle lämmittelemään. Pakkanen on onneksi laskenut alle kymmeneen asteeseen joten elämä ulkona on ihan siedettävää.

Ennen ruokailua käymme vielä tekemässä parin kilometrin lenkin. Kävely tuntuu hyvältä ja samalla voi ihailla maisemia. Sitten onkin jälleen aika syödä. Ilta menee rattoisasti piirrettyjä katsellessa. Piipahdan myös saunassa ja pesen iholta päivän hiet. Uni tulee jälleen aikaisin.Äiti istuskelemassa.

Sunnuntaina herään pirteänä. Jo toinen yö peräkkäin jolloin nukun yli kymmenen tunnin unet.

Olo on virkeä ja aamiainen maistuu. Loikoilen hetken sängyssä ja pelailen. Sitten onkin aika vaihtaa monot jalkaan ja lähteä hiihtämään.

Teemme tutun lenkin ja pysähdymme rantamökillä tarkistamassa hiirenloukut. Sitten taas hiihtämään.

Pakkasta on 8 astetta, joten tänään ei kylmä pahemmin häiritse.

Retken jälkeen pelaamme korttia ja luen hieman espanjaa. Ennen ruokailu käymme vielä kävelemässä jäällä.

Sitten massu täyteen ruokaa ja tavaroita pakkaamaan. Viikonloppu on mennyt vauhdilla ja on aika suunnistaa takaisin kotiin. Vanhemmat jäävät vielä mökkeilemää. Kipa, Aapo, Topi ja minä hyvästelemme heidät. Sitten hyppäämme autoon ja huristamme kohti Helsinkiä.

Äiti ja isä perunapellolla.24.5.2006 Mäntyharju

Työpäivän päätteeksi heitän tavarat laukkuun ja menen junalle. Olen matkalla Helsingin kautta vanhempien luo Mäntyharjulle.

Käväisen kaupassa ostamassa säkillisen karkkeja junamatkalle. Pendolino lähtee puoli seitsemän maissa ja olen jo varannut liput netin kautta.

Matka menee rattoisasti kirjaa lueskellessa ja ennen kuin huomaankaan olen jo perillä. Äiti ja isä ovat vastassa ja ajamme samoin tein mökille.

Illalla juomme kupposet teetä ja katselemme televisiota.

25.5.2006 Iskän nimipäivät

Heräilen yhdeksän maissa ja kaadan itselleni termospullosta kupillisen kahvia. Vanhemmat ovat jo ulkona täydessä työn tohinassa. Tarjoudun auttamaan perunoiden istuttamisessa, mutta apuani ei kuulemma tarvita tällä kertaa.

Istuskelen auringossa ja kuuntelen lintujen laulua. Päivä on kaunis, mutta kylmä tuuli tuntuu menevän luihin ja ytimiin.Uusi puuvaja.

Postin tultua käymme hakemassa Hesarin ja lähdemme viemään sitä mummolle, joka mökkeilee järven toisella puolella. 95-vuotias mummo nauttii kuukauden mökkilomasta. Kannamme hänelle vettä sekä puita ja istuskelemme kuulumisia vaihdellen.

Kirvesahossa kaivan pyörän aitasta ja lähden pienelle lenkille. En ole pyöräillyt sitten viime kesän ja jalat menevät hetkessä maitohapoille. Sotkeminen on kuitenkin hauskaa ja nautiskelen mäkisestä maastosta.

Iskä hakee mummon syömään ja istumme koko perhe ruokailemaan. Jälkiruuaksi äiti on leiponut kauniin kakun. Massut turvoksissa istuskelemme ja katselemme televisiota.

Käväisen vielä uudemman kerran pyörälenkillä. Ilma on aurinkoinen, mutta taivas alkaa pikku hiljaa tummua. Lopun iltaa loikoilemme sisällä lukien ja televisiota tuijottaen. Ulkona sadekuurot ripsauttelevat vettä.

26.5.2006 Sadetta

Aamu on sateinen ja taivas on harmaiden pilvien peitossa. Istuskelemme sisällä lueskellen ja elokuvia katsellen.Kyllikki mummo.

Puen päälleni sadetakin ja kävelen postilaatikolle. Vien mummolle Hesan ja istuskelen hetken aikaa.
Sade taukoaa hetkeksi ja kipaisen takaisin Kirvesahoon. Tuuli on puuskaista ja lämmintä noin kymmenen astetta.

Käväisemme isän kanssa katsomassa katiskat. Toisessa niistä on hauki, joka onnistuu karkaamaan juuri kuin

olemme nostamassa pyydystä veneeseen. No eipähän tarvitse perata kalaa.

Viiden maissa vanhemmat karkaavat Raatille auttamaan perunanteossa. Sateet ovat loppuneet, mutta ilma on vielä tuulinen ja viileä. Itse hyppään pyörän selkään ja ajan rantamökille.

Istuskelen laiturilla ja nautiskelen takki päällä auringosta.

Ilta sujuu mukavasti televisiota tuijottaessa.

27.5.2006 Perunat

Aamu on kaunis. Juon pikaisesti kahvit ja menen auttamaan vanhuksia perunan teossa. Puoleen päivään mennessä olemme onnistuneet istuttamaan kaiken ja voimme istahtaa kahville.Kari soutlelemassa Koirajärvellä.

Käväisen jälleen viemässä mummolle Hesarin. Juttelemme hetken ja ihmettelemme puissa laulavia lintuja. Myös joutsenet uiskentelevat järvellä.

Illalla lämmitämme saunan. Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi saunonut. Olo virkistyy ja iho tuntuu mukavan puhtaalta. Ilta menee jälleen elokuvaa katsellessa.

28.5.2006 Aurinkoa

Levitän peiton Kirvesahon pihalle ja loikoilen tunnin verran auringossa. Taivas on pilvetön ja ilma mukavan viileää.

Käväisen jälleen viemässä mummolle lehden ja hyvästelen hänet. Sitten suihkuun ja pakkaamaan. Edessä on paluu kotiin.

Vanhemmat heittävät minut asemalle. Matkalla poikkeamme vielä pikaisesti hautuumaalla kastelemassa kukat.
Juna saapuu ajallaan ja matka Espooseen menee rattoisasti.


* Karin kotisivu *