Suomi 2005
Suomi 2005

 

21.6.2005 Matkalla Savitaipaleelle

Pakkaan tavarat autoon ja lähden Juhannuksen viettoon. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja autossa on mukavan lämmintä ;-) Pysähdyn Pukaron Paronissa jäätelölle ja jatkan sitten matkaa kohti savitaipaletta.

Järvi keskellä yötä.Onnistun eksymään kerran ja soitan Edille, joka neuvoo minut takaisin oikealle reitille. Pääsen lopulta metsäteitä pitkin järven rantaan, josta vene noutaa minut saaressa olevalle mökille.

Istumme iltaa ja hotkin savustettua kalaa. Aapo, Arttu ja Edi ovat kalastelleet ja saaneet mahtavan kokoisia ahvenia. Ilta kuluu rattoisasti korttia hakatessa. Kahden aikaan aamulla poikia alkaa väsyttää ja menemme nukkumaan.

22.6.2005 Rannalla

Nukumme pitkään. Päivä on jälleen kaunis. Istuskelemme grillikatoksessa ja nautimme aamukahvia. Sitten hyppäämme veneeseen ja suuntaamme läheiselle rannalle.

Ranta on mahtava ... luonnon hiekkapohja ja kirkas vesi. Olemme aluksi ainoat ihmiset paikalla. Snorklailen ja loikoilen auringossa.

Arttu ja Topi.Sitten mökille vaihtamaan vaatteet ja keskustaan. Käymme ostamassa Aapolle virvelin syntymäpäivälahjaksi ja molemmille pojille snorklailuvälineet. Käväisemme syömässä pitsat lounaaksi ja sitten kauppaan täydentämään varastot.

Takaisin mokille korttia pelaamaan ja saunomaan. Vesi tuntuu viileältä, vaikka onkin jo 20 asteista. Iltapalaksi nautimme terveellisesti makkaraa.

23.6.2005 Savustusta

Aamu on kaunis, mutta puoliltapäivin pilvet peittävät taivaan. Kahvi maistuu hyvältä ja lähdemme aamupalan jälkeen jälleen rannalle. Snorklailen Artun kanssa.Veneellä takaisin mökille ja siivoamaan. Systeri saapuu iltapäivällä ja sitä ennen on hieman kaunisteltava paikkoja.

Lounaaksi savustamme viisi suurta ahventa. Suurin niistä painaa lähes kilon. Ruoka maittaa.

Käyn Aapon kanssa soutelemassa kumiveneellä. Pikku mies on jo melko hyvä soutaja. Illan istumme grillikatoksessa ja pelaamme korttia.Aapo.

24.6.2005 Auringossa

Aamukahvi maistuu hyvältä. Lojumme Kipan kanssa laiturilla aurinkoa ottaen. Päivä on jälleen kaunis ja lämmintä yli 20 astetta.

Menemme vaihteeksi veneellä hiekkarannalle. Kävelemme kapean kankaan yli toiselle rannalle. Myös täällä olisi mukava uida. Tyydyn kahlailemaan Topin kanssa.

Sitten mökille syömään ja loikoilemaan. Illalla sytytämme kokon.

Edi on väsännyt laiturin viereen kelluvan lautan, jolle kokko on rakennettu. Ilta on kaunis ja Aapo soutelee kumiveneellään rannan tuntumassa.

Kari.Kalat pomppivat lähes tyynellä järvellä ja päätän kokeilla virvelöintiä. Heti ensimmäisellä heitolla tärppää. Saan puolikiloisen siian. Pojat innostuvat samoin tein. Virvelit kaivetaan esille ja laiturilla käy kuhina. Onnistumme pyytämään vielä pari kalaa.

25.6.2005 Mäntyharjulla

Aamulla istuskelemme grillikatoksessa kahvia hörppäillen. Pakkailen hiljakseen tavaroita ja iltapäivällä Edi heittää minut autolle.

Tunnissa olen vanhempien mökillä. Päivä on sateinen ja katselen televisiota. Käväisen viereisellä mökillä moikkaamassa serkkuja. Vaihdamme kuulumisia. Sitten mökille nukkumaan. Sateinen ilma tekee väsyneeksi.

26.6.2005 Saunomista

Aamu on pilvinen ja tuijottelen tellua. Päivä selkenee ja aurinko tulee esille pilvien takaa.Edi ja Kipa verkkoja selvittämässä.

Loikoilen ja nautin elämästä. Käväisen jälleen moikkaamassa serkkuja.

Illalla lämmitämme saunan ja pääsen ensimmäistä kertaa uimaan uudelle hiekkarannalle. Ranta on hyvä ja vesi järvessä lämmintä.

27.6.2005 Markkinoilla

Loikoilen rannalla aamuauringossa. Käväisen suihkussa ja päätämme lähteä Mäntyharjun markkinoille.

Kiertelemme ja kaartelemme markkinoilla. Mukaan tarttuu pientä krääsää. Pysähtelemme ja juttelemme tuttujen kanssa.

Lopuksi poikkeamme vielä Sepen luona ja sitten takaisin autoon sekä kohti mökkiä.

Syömme ja kolmen maissa lähden ajamaan kohti Helsinkiä. Käytän auton pesussa ja käväisen kastelemassa vanhempien kukat.Kari, Bias ja Caro.

9.7.2005 Minnan ja Arin mökillä

Nousen ennen yhdeksää lauantaiaamuna. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Luen hesarin ja hörpin aamuteetä. Käväisen suihkussa ja pakkaan reppuuni pyyhkeen, uikkarit ja kameran.

Hyppään autoon ja edessä on 70 kilometrin ajomatka Karkkilaan. Olemme sopineet, että vietän päivän Minnan ja Arin mökillä. Alle tunnissa olen perillä.

Uikkarit jalkaan ja loikoilemaan aurinkoon. Nautimme elämästä ja vaihdamme kuulumisia. Aina välillä lyllerrämme uimaan. Vesi on lämmintä ... varmasti yli 20 asteista.

Muutaman tunnin jälkeen luovutamme ja päätämme syödä lounaan. Ari grillailee meille kanaa, makkaraa, maissia ja lihapiirakoita. Ruoka maistuu taivaalliselta.Minna ja Ari uimassa.

Sitten täydellä vatsalla takaisin aurinkoon. Nautin lämmöstä ja auringosta.

Lopulta luvutamme ja päätämme lämmittää saunan. Istuskelemme lauteilla Biassin ja Caron kanssa. Sitten vaihteeksi uimaan. Olo on ihanan rento.

Istuskelemme vielä iltaa puhtaina saunomisesta. Kahdeksan jälkeen päätän suunnata kohti kotia.

10.7.2003 Turussa

Heräilen aikaisin aamulla. Edessä on jälleen helteinen päivä. Juon aamukahvit ja lueskelen Hesaria.

Kahdeksan jälkeen lähden liikkeelle. Käväisen ensi vanhemmilla kastelemassa kukat. Porukat ovat kesämökillä ja kukat kaipaavat hoitoa.

Matka jatkuu ja suuntaan Kallioon poimimaan Soilan kyytiin. Pirteinä ajamme kohti Haukilahtea hakemaan Japea. Onnistumme löytämään perille ja kolmistaan lähdemme ajamaan kohti Turkua.

Lämmintä on mukavat 28 astetta ja edessä on pari tuntia kuumassa autossa. Pysähdymme kahville Hiidenpirttiin ja jatkamme sitten kohti Turkua.

Ennen puolta päivää saavumme perille. Päätämme kaikki lähteä välittömästi uimarannalle. Takaisin autoon ja kohti ranta.

Nautin auringosta. Arja, Susanna ja Pihla peuhaavat vedessä. Vesi on lämmintä ja elämä hymyilee.
Sitten takaisin keskustaan ja syömään. Saan eteeni herkullista sisäfileettä ja tuopillisen kylmää olutta. Mahtavaa!

Lopun päivää loikoilemme grillipaikalla ja hotkimme mustikkapiirakkaa. Aika kuluu nopeasti ja kahdeksalta hyvästelemme Maurin, Susannan ja Pihlan. Suuntaamme takaisin kohti Helsinkiä. Lämmintä on edelleen 27 astetta :-) Yhdentoista maissa olen jälleen kotona nauttimassa kylmästä suihkusta.


* Karin kotisivu *