Suomi 2002

29-31.3.2002 Mämmiä, mämmiä ja vielä lisää mämmiä

Heräämme aamulla ja ulkona on aivan ihana ilma. Auriko paistaa ja lämmintä on yli kymmenen astetta. Olemme lähdössä Mäntyharjun mökille pääsiäistä viettämään.

Pakkaamme tavarat autoon ja huristamme kohti mökkiä. Matkalla pysähdymme Pukaron Paroniin syömään.

Mamma ja pappa ovat jo mökillä. Äiti viettää ensimmäistä eläkepäiväänsä siivoten tupaa ja kokaten. Isä luo pihalla lunta ja nauttii auringon paisteesta. Beni hukkuu meitä varmuuden vuoksi.

Syömme ja lepäilemme koko päivän. Olo on työviikon jäljiltä hieman uupunut. Uni tulee jo kymmenen uutisten jälkeen.

Lauantai aamuna heräämme aikaisin. Ilma on edelleen mitä mahtavin. Seikkailemme pihalla ja odotamme anoppia saapuvaksi Kuopiosta. Lea saapuukin puolilta päivin. Mummo, Jouni ja Leila tulevat myös käymään kylässä.
Iines löhöilemässä Honkaharjun pöydällä.
Sitten syödään ja välillä aina juodaan kahvit. Maha on niin täynnä, että taju meinaa lähteä. Päivän päätteeksi käymme saunassa. Nukun kuin tukki.

Aamulla heräilemme ja ilma on jälleen upea. Yöllä on siirrytty kesäaikaan, joten nukkua saa tunnin vähemmän. Syömme aamiaista ja Lea lähtee ajelemaan kohti Kuopiota.

Seikkailemme hetken ulkona ja sitten on vuorossa päiväunet. Päiväunien jälkeen voi jälleen syödä:) Ja sitten takaisin lepäilemään.

Pakkaamme tavarat ja käymme vielä pikaisesti mummon luona. Suuntaamme jälleen kohti kotia.
Niina ja Mira vappuna. 30.4. Wappu

Istuskelen töissä ... vielä puoli tuntia ja voin lähteä Vapun viettoon. Haen Niinan töistä ja menemme kotiin. Pikainen suihku, vaatteiden vaihto ja autolla keskustaan.

Näemme Soilan, Anjan ja Japen ravintola Töölönrannassa. Istuskelemme iltaa syöden ja nauttien viinejä. Kolmen ja puolen tunnin kuluttua olen mukavassa hiprakassa ja aivan täynnä ruokaa.
1.5. Wappu päivä Heräilemme aamulla yhdeksän maissa. Puemme päälle ja ajamme Nummelaan. Mira, Samu, Suvi ja Paitti laittavat meille jättimäisen Vappu aamiaisen. Jälleen on vatsa täynnä.

Lyllerrämme pihalle ja vuorossa on Miran nimipäiväruusujen istutus. Samu peseskelee samalla uutta hienoa Bemariaan. Aurinko paistaa ja lämmintä on tuollaiset 20 astetta.

Seikkailemme Nummelan keskustassa jäätelöä mässäillen. Terassit ovat täynnä väkeä ja porukat Vapputuulella:)

Katselemme kävelyn jälkeen DVD:tä ja mässäilemme karkkia. Paitti paistelee Suvin kanssa munkkeja. Munkit ovat taivaallisia ja hotkin niitä innolla. Maha täynnä suuntaamme takaisin kohti kotia.
9.5.2002 Turku

Heräilemme aamulla auringon paisteeseen. On vapaa päivä ja olemme päättäneet käydä Jonnan luona Turussa. Corolla on huollossa kolarin jäljiltä ja käytössämme on Yaris. Auto toimii hyvin ja parissa tunnissa saavumme perille.

On kauhea nälkä ja koska ollaan Turussa niin tarjolla on lounas Hesessä. Hampurilaiset ovat hyviä ja ravintola mukava. Hesburger on perustanut ravintolan vanhaan laivaan Aura joella.
Niina, Jonna ja Jere.
Soittelen Susannalle ja Maurille. Käymme heidän luonaan päivä teellä. Pariskunta on ostanut mukavan asunnon vanhasta puutalokiinteistöstä. Asunto on todella mukava ja kotoisa. Istuskelemme pihalla ja nautimme ulkoilmasta.

Seikkailemme pitkin kaupunkia ja istuskelemme kallioilla nauttien hyvästä säästä. Illalla on jälleen edessä parin tunnin ajomatka kohti Espoota. Kotimatkalla poikkeamme vielä Eevin luona Littoisissa.
Matot kuivumassa rantamökillä. 19-21.7.2002 Mattoja pesemässä

On perjantai ja karkaan töistä pari tuntia aikaisemmin. Kaappaan kissan mukaan kotoa ja suuntaan autolla kohti kesämökkiä.

Ilma on pilvinen, mutta lämmin. Mökillä pääsen saunaan ja työviikon uuvuttamana kömmin aikaisin nukkumaan.
Lauantai aamuna herään yhdeltätoista. Olo on virkeä. Juon kupillisen kahvia, kaappaan matot kainalooni ja menen rannalle. Ilma on mitä parhain ja saan kaikki kolme mattoa pestyä.

Vesi on uskomattoman lämmintä ja uin antaumuksella. Samalla matkalla käyn moikkaamassa sedän porukoita viereisellä mökillä.

Iines nauttii mökkeilystä täysin rinnoin. Vanhassa mökissä on mukavan viileää ja paljon paikkoja, joissa voi kiipeillä.

Illalla käyn vielä kerran uimassa ja lueskelen kirjaa. Uni tulee jo kymmeneltä.

Sunnuntai aamu on pilvinen ... onneksi ei kuitenkaan sada. Ruokin Iineksen ja käyn aamu kahvilla.

Päivän aikana saamme kuitenkin sadekuuroja. Käyn vielä uimassa ja heitän puhtaat matot takakonttiin. Hotkin valtavan annoksen mamman tekemiä lihapullia ja pakkaan Iineksen jälleen autoon. Kotimatka sujuu rattoisasti ja nopeasti.
13.10.2002 Jälleen Turussa

Herään aamulla ja juon kupillisen kahvia. Hyppään autoon ja ajan Kallioon hakemaan Soilaa sekä Japea. Päivä on kirpeän syksyinen ja ruska parhaimmillaan.

Suuntaamme kohti Turkua. Päämääränä viettää sunnuntai Susannalla ja Maurilla. Matka sujuu rattoisasti ja löydämme helposti perille.
Susanna ja Pihla. Perheen uusin tulokas, kaksikuinen Pihla, on todella suloinen. Juttelemme ja leikimme vauvan kanssa. Saamme tunnin uurastuksen jälkeen tuomamme Nalle Puhin puhumaan meille ruotsia. Sitten lähdemme päiväkävelylle.

Soitan Jonnalle ja Jerelle. Teemme treffit ja seikkailemme lautalla joen toiselle puolelle. Käväisemme hampurilaisella Hesessä ja teemme pienen kävelylenkin.
Suuntaan takaisin Susannalle ja jatkan herkuttelua lasagnella ja omenahyveellä. Pihla nukkuu kiltisti pihalla ja ilmoittelee meille itsestään aina välillä itkuhälyttimen avulla. Aika vierähtää nopeasti ja seitsemältä on aika hypätä autoon. Matka kotiin on pimeä ja sateinen. Alla on kesärenkaat, mutta onneksi ei ole pakkasta.

Heitän Japen ja Soilan keskustaan. Suuntaan sitten kohti kotia.
* Karin kotisivu *