Singapore 2004

10-11.1.2004 Matkalla Singaporeen

Heräilen kymmenen maissa aamulla. Keitän teetä ja laitan saunan lämpenemään. Pakkaan loput tavarat ja käväisen pesulla. Illalla on edessä lento Kööpenhaminan ja Bangkokin kautta Singaporeen. Silitän vielä viimeiset vaatteet ja heitän ne matkalaukkuun.

Päivä menee nopeasti ja hieman ennen kolmea tilaan taksin kentälle. Haluan vielä käydä vaihtamassa valuuttaa ja tehdä tuliaisostoksia kentällä.
Don ja Hueyfen.
Heitän laukun sisäiänkirjautumiseen, vaihdan valuuttaa ja shoppailen tuliaiset. Aikaa on vielä hyvin ja päätän istahtaa lasilliselle punaviiniä.

Lento Kööpenhaminaan lähtee ajoissa ja olemme perillä 20 minuuttia etuajassa. Lennon lähtöön on vielä muutama tunti, joten päätän käväistä syömässä pihvin. Pihvi on mahtavan makuinen ja suorastaan sulaa suussa.

Ruokailun jälkeen kerään tavarani ja lähden jonottamaan lennolle. Aikaa on vielä pari tuntia, joten istahdan alas ja luen kirjaa. Seuraavaksi edessä on reilun yhdeksän tunnin lento Bangkokiin. Lueskelen, katselen elokuvia ja pelaan Civiä. Onnistun jopa nukkumaan nelisen tuntia. Sitten vuorossa on puolentoista tunnin välilasku Bangkokissa ja lyhyt lento Singaporeen.

Vihdoinkin Singaporessa! Pääsen nopeasti läpi passin tarkastuksesta ja laukkukin saapuu ehjänä perille. Hyppään taksiin ja suuntaan kohti hotellia. Kuski ei puhu kuin kiinaa, mutta löydämme helposti perille.
Kiinalainen kaupunginosa. Kirjaudun sisään hotelliin ja ryntään suihkuun. Olo tuntuu paremmalle ja päätän lähteä iltapalalle. Kävelen lähellä sijaitsevaan ostoskeskukseen ja kiertelen kauppoja. Päädyn syömään KFC:hen :-) Sitten takaisin hotellille ja nukkumaan.

12.1.2004 Toimistolla

Hereään aamulla seitsemältä. Aikaero vaikuttaa ja olo on hieman sekava. Käväisen suihkussa ja suuntaan sitten aamiaiselle. Hotellin aamiainen on todella hyvä. Tarjolla on vaikka mitä ja ahdan itseni täyteen tuoreita hedelmiä.

Haen laukkuni ja hyppään taksiin. Edessä on päivä toimistolla. Käväisemme lounaalla japanilaisessa. Saan siis vihdoinkin susia ja ruoka on todella hyvää.
Työpäivän jälkeen lähdemme Donin ja hänen tyttöystävänsä kanssa kiinalaiseen kaupunginosaan. Paikka kuhisee väkeä, koska kiinalainen uusivuosi on ensi viikolla ja kaikki ovat ostoksilla. Käymme syömässä herkullisen aterian ja kävelemme pitkin ja poikin ihmettelemässä markkinakojuja, huutokauppoja sekä ruokapaikkoja. Parin tunnin jälkeen istahdamme jäätelölle ja lepuuttamaan jalkojamme. Illan päätteeksi hyppään taksiin ja ajan takaisin hotellille nukkumaan.

13.1.2004 Shoppailua

Herään aamulla kuudelta. Harjaan hampaat ja suuntaan salille. Urheilun jälkeen käväisen suihkussa ja sitten on aamiaisen vuoro. Syön ulkona ja seuranani on neljä suloista kissanpentua. Sitten taksiin ja toimistolle.

Käväisemme Donin ja Drajin kanssa lounaalla läheisellä food courtilla. Ruoka on jälleen mahtavaa. Palaamme toimistolle mahat täynnä.

Työpäivän päätteeksi yritän saada itselleni taksin. Puolen tunnin jälkeen onnistun. Hotellilla osallistun vielä puhelinpalaveriin ja sitten onkin vuorossa shoppailua. Otan hotellilta taksin Scotts Roadille.

Käyn ensin ahtamassa mahani täyteen susia :-) Kiertelen kauppoja ja mukaan tarttuu pari Cd:tä sekä paitoja. Sitten takaisesti hotellille ja vielä kerran salille. Illalla katselen vielä hetken televisiota.
14.1.2004 Kaupungilla

Heräilen aamulla hieman ennen seitsemää ja ryntään kuntosalille. Jumppaan kiltisti tunnin verran ja jututan paikalle eksynyttä jenkkiä. Kuntosalin jälkeen menen uima-altaalle. Nautin lämmöstä puolisen tuntia. Sitten pikaisesti suihkuun ja taksilla toimistolle.

Päivä sujuu normaalisti ja ainoa poikkeus on, että vihdoinkin virallisesti ilmoitetaan osastomme ulkoistamisesta. Huhtikuun alusta saan siis uuden työnantajan :-)
Kari ruokailemassa.
Illalla käväisen pikaisesti hotellilla ja sitten lähdemme porukalla ulos syömään. Lämmintä on edelleen mukavat 30 astetta. Istuskelemme terassilla ja ahdan napani täyteen kanaa. Illan päätteeksi kiertelemme vielä kauppoja. Sitten hotellille ja nukkumaan.

15.1.2004 Altaalla

Heräilen jälleen seitsemän maissa. Katselen hetken televisiota ja sitten suihkuun. Hyppään vaihteeksi taksiin ja ajan toimistolle.
Draj. Käväisemme lounaalla indonesialaisessa ravintolassa. Ruoka on tulista, mutta hyvää. Karkaan toimistolta kolmen maissa ja suuntaan hotellin uima-altaalle. Aurinko porottaa todella voimakkaasti ja nautin lämmöstä.

Käväisen viellä pikaisesti salilla ja sitten suihkuun. Vaihdan vaatteet ja hyppään jälleen taksiin. Näen työpaikan porukat kaupungin toisella puolella ja menemme syömään. Istumme iltaa ja juttelemme.

Ruokailun jälkeen päätämme kävellä rantakatua pitkin. Reilun puolen tunnin jälkeen pysähdymme kahville. Istuskelemme vielä tunnin verran ja hyppäämme sitten taksiin.

Hotellilla käväisen vielä baarissa drinkillä ennen nukkumaan menoa.

15.1.2004 Ostoksilla jälleen
Heräilen aamulla seitsemän jälkeen. Käväisen suihkussa ja sitten taksilla toimistolle. Päivä menee vauhdilla. Tarjoan lounaan japanilaisessa ravintolassa, palvelu hieman ontuu, mutta ruoka on hyvää. Raakaa kalaa parhaimmillaan :-)

Hyvästelen toimiston väen ja lähden hotellille. Lepäilen hetken ja valmistaudun ostoskierrokseen kaupungilla.
Istahdan ensin hotellin baariin parille punaviini lasilliselle ja sitten kohti Scotts roadia. Marssin sisälle ostoskeskukseen ja ostan itselleni paidan sekä kravatin. Haahuilen hetken ja istahdan Mariot hotellin terassille nauttimaan ihmisvilinästä. Lämmintä on edelleen lähemmäs 30 astetta ja olo on rento. Työrupeama on nyt ohi ja voin nauttia matkasta.

Sovimme Donin kanssa, että tapaamme hotellin baarissa. Jonotan taksia puolisen tuntia. Tähän aikaan illasta ihmisiä on liikkeellä todella paljon. Istumme jonkin aikaa baarissa. Heitän ostokseni hotellihuoneeseen ja lähdemme kaupungille.
Kahvilla.
Kiertelemme ravintoloita ja istumme iltaa. Vaihdamme kuulumisia ja keskustelemme tulevaisuudesta. Mietimme minkälaista on olla töissä uudessa yrityksessä.

Illan päätteeksi käväisemme vielä syömässä. Olen hotellilla hieman ennen neljää aamulla.
Grantit. 17-18.1.2004 Matkalla kotiin

Revin itseni ylös sängystä kymmenen aikaan aamulla. Kerkiän juuri ja juuri aamiaiselle. Käväisen vaihtamassa jalkaan uimahousut ja lyllerrän loikoilemaan altaalle. Aurinko lämmittää mukavasti ja pulahdan uima-altaaseen.

Reilun tunnin jälkeen luovutaan. Aurinko on täällä todella voimakas, enkä halua polttaa itseäni. Vaihdan vaatteet ja kävelen läheiseen ostoskeskukseen. Istahdan syömään McDonald'siin. Kiertelen hetken kaupoissa ja tallustan sitten takaisin hotellille.
Loikoilen hetken huoneessani ja suuntaan sitten salille. Rehkin reilun tunnin ja menen sitten pakkaamaan tavaroita. Suihkun jälkeen näen Donin ja Hueyfenin hotellin baarissa. Menemme syömään läheiseen kiinalaiseen ravintolaan.
Ruokailun jälkeen kiertelemme ostoskeskuksessa, mukaan tarttuu vielä yksi CD. Istahdamme kahville MCCafeseen ja sitten onkin hyvästien aika. Tallustelen hotellille, otan laukkuni ja suuntaan kentälle.

Sisäiänkirjautuminen sujuu todella nopeasti ja pääsen tekemään verovapaita ostoksia. Lento lähtee ajallaan ja edessä on kahden tunnin matka Bangkokiin.

Käyn kävelemässä Bangkokin kentällä ... liikunta tekee hyvää. Sitten takaisin koneeseen ja kohti Kööpenhaminaa. Edessä on reilun yhdentoista tunnin matka. Katson lennolla pari elokuvaa ja torkahtelen samalla. Kunnon yöunet jäävät väliin, mutta kotona on sitten aikaa lepäillä.

Kööpenhaminassa on edessä neljän tunnin odotus, ennen kuin kone kohti Helsinkiä lähtee. Olo on jo hieman rähjäinen ja uni meinaa tulla väkisin. Kiertelen vaihteeksi kauppoja, mutta olen liian väsynyt ostaakseni mitään.
Hasrul.
Lähtö viivästyy tunnilla, mutta matka sujuu rattoisasti potkurikoneella :-) Lentokone on pieni kuin mikä, mutta mahdottoman suloinen. Kotona odottaa pino postia ja kastelua vaativat kukkaset.
* Karin kotisivu *