Singapore 2003

19072003 Matkalla Singaporeen

Päivä on helteinen ja taivas kirkkaan sininen. Pakkailen tavaroita ja silitän vielä viimeiset vaatteet. Loikoilen pihalla auringossa ja nautin lämmöstä. Lento Singaporeen lähtee vasta hieman ennen puolta yötä, joten aikaa on runsaasti. Käväisen syömässä ja katselen televisiota.

Kello kahdeksan illalla tilaan taksin ja suunnistan kentälle. Matka sujuu nopeasti.

Check-inissä ei ole ruuhkaa. Kone on yli bookattu todella reilusti ja minulle tarjotaan 300 euroa, jotta lentäisin vasta huomenna. Tarjous on houkutteleva ... yhtä paljon kuin maksoin koko lennosta. Matkakuume on kuitenkin liian kova ja päätän lähteä tänään.

Kentällä on aivan kuollutta. Vain pari lentoa on lähdössä koko loppu iltana. Ravintolat ovat kiinni ja ainoastaan tax free on auki. Istuskelen ja kulutan aikaa.
Don.
Lento lähtee suurin piirtein ajallaan ja edessä on reilun yhdeksän tunnin matka Bangkokiin. Nuokun paikallani ja katselen elokuvaa Chicago. Onnistun nukkumaan pari tuntia ... olo on kyllä aika rähjäinen.

20.7.2003 Singapore

Lento Bangkokista Singaporeen on lyhyt ... alle kaksi tuntia. Saavun perille kuuden jälkeen illalla. Kentällä hyppään taksiin ja ajan hotellille. Fragrance hotelli sijaitsee Joo Chiat Roadilla. Huone on edullinen ja siisti. Seitsemälle yölle tulee hintaa 385 Singaporen dollaria eli 205 euroa. Ei yhtään hassumpi löytö. Parasta hotellissa on se, että se ei sijaitse turistialueella vaan aivan tavallisessa kaupunginosassa.
Joo Chiat Road illalla. Nautiskelen suihkusta ja vaihdan päälle puhtaat vaatteet. Soitan Donille ja näemme hotellin aulassa. Kävelemme vartin verran ja istahdamme sitten syömään. Ruoka on hyvää ja edullista.

Hyppäämme jälleen taksiin ja ajamme kahvilaan. Istuskellemme ja vaihdamme kuulumisia. Kahvi on hyvää ja virkistää. Otamme jälleen taksin ja ajamme East Coast Parkkiin. Kävelemme, istuskelemme ja nautimme hyvästä ilmasta.

Yhdentoista jälkeen Don heittää minut hotellille. Kerään aulasta nipun esitteitä ja suunnistan huoneeseeni. En millään saa kämpän valoja toimimaan ja raahaan porterieerin aulasta korjaamaan tilanteen. Pääkatkasijaa remputtamalla saamme valot toimimaan ja tuuletuksen pelaamaan.

21.7.2003 Kaupungilla
Herään yhdeksän jälkeen aamulla. Olen nukkunut 10 tuntia, mutta vieläkin väsyttää. Tosin olo on jo huomattavasti parempi. Käyn viileässä suihkussa ja käynnistän ilmastoinnin.

Puen päälle ja lähden kävelemään pitkin Joo Chiat Roadia. Päivä on todella kuuma ja kostea. Ostan katukuppilasta juotavaa ja jatkan kadun tutkimista. Eksyn :-) Puolentoista tunnin kävelyn jälkeen olen jälleen hotellilla. Hiki valuu noroina pitkin selkää. Nautin ilmastoinnin viileydestä ja loikoilen sängyssä.
Roger ja Don tulevat hakemaan minut hotellilta puoli kahden maissa. Ajelemme pitkin kaupunkia Rogerin uudella Minillä ja menemme lounaalle Sakae Sushiin. Ahdan itseni täyteen sushia ... maku on mahtava.

Seuraavaksi suunnistamme ostoksille. Kiertelemme kauppoja ja Roger ostaa lahjaksi kameran perheelleen. Istahdamme kahvilaan ja katselemme ohikulkevia ihmisiä.

Roger heittää Donin ja minut Boat Quayhin. Kävelemme pitkin rantaa ja suunnistamme sitten kiinalaiseen kaupunginosaan. Matkalla käväisemme kiinalaisessa apteekissa ihmettelemässä. Menemme kiinalaiseen teehuoneeseen ... paikka on mahtava. Kupit ovat suloisen pieniä ja tee todella hyvää. Istuskelemme ja maistelemme erilaisia pieniä ruokia. Todella mukava paikka rentoutua ja nauttia rauhallisuudesta.

Teen jälkeen seikkailemme kiinalaisessa kaupunginosassa ja tavarataloissa. Ostan teepaidan ja postikortteja. Nousemme taksiin ja suuntaamme Vine Baariin. Istumme oluella ja parannamme maailmaa.
Kari Boat Quayssä.
Käymme vielä syömässä iltapalaksi ankkaa. Yksi parhaista asioista Singaporessa on ruoka. Ateriat ovat halpoja ja täältä löytyvät lähes kaikki Aasian keittiöt.
Singaporen kiinalainen kaupunginosa. Ajan taksilla hotellille. Katselen vielä televisiota ja kirjoittelen postikortteja.

22.7.2003 Sentosa

Heräilen aamulla yhdeksän maissa ja menen suihkuun. En ole vieläkään toipunut aikaerosta ja olo on hieman uninen. Kirjoitan jälleen muutaman postikortin ja pakkaan sitten repun.

Nappaan taksin hotellin edestä ja ajan lauttaterminaalille. Käväisen aamiaisella läheisessä McDonald'sissa :-)

Haahuilen terminaalissa vartin kunnes minulle selviää, että lautat eivät tänään kulje. Ostan lipun kaapelihissiin ja menen WTC:in 15 kerrokseen. Matka taittuu nopeasti ja pääsen helposti Sentosan saarelle. Saari on minulle ennestään tuttu ja löydän helposti rannalle.
Päivä on melko pilvinen, mikä sopii minulle hyvin. Lämmintä on joka tapauksessa yli 30 astetta. Saarella on hiljaista ja saan rauhassa loikoilla ihanan valkoisella rannalla. Tuule sopivasti, joten kuumuus ei pahemmin häiritse.

Parin tunnin jälkeen kävelen jälleen Monorailille ja ajan Underwater Worldiin ihailemaan kaloja ja meren eläviä. Merihevoset ovat kauniita ja merilehmä suloinen.

Seuraavaksi suuntaankin jo takaisin kaapelihissille ja WTC:hen. On lounasaika ja käväisen jälleen sushi ravintolassa nautiskelemassa :-)
Menen hotellille ja hyppään suihkuun. Päivä on ollut pilvinen, mutta ihoni punoittaa kauniisti :-) Katselen hetken tellua ja vilvoittelen. Vaihdan vaatteet ja otan taksin Scots Roadille. Kiertelen kauppoja ja mukaan tarttuu jälleen yksi t-paita.

Tapaan Donin Mariot hotellin edessä ja menemme vaihteeksi japanilaiseen syömään. Ruoka on hyvää ja seuraamme liittyy yksi Donin kavereista. Menemme kahville ja sieltä vielä baariin. Baari on tasokas paikka ja tarjolla on elävää klassista musiikkia.
Sentosa.
Lähden ajoissa takaisin hotellille ... huomenna on edessä työpäivä.

23.7.2003 Toimistolla

Herään kahdeksalta herätyskellon ääneen. Uni olisi vielä maittanut. Käyn suihkussa, puen ja otan taksin toimistolle. Päivä toimistolla kuluu nopeasti.

Käymme Donin kanssa lounaalla eräällä food courtilla. Ruoka on hyvää ja annos maksaa alle kaksi euroa. Ruokailun jälkeen käymme vielä eräässä Villassa ihmettelemässä kiinalaisia uskomuksia ja tapoja. Paikka on erikoinen ja täynnä värikkäitä hahmoja. Kävelemme hetken ja menemme sitten takaisin toimistolle.
Kari Melakassa. Viiden maissa olen takaisin hotellilla. Kirjoitan jälleen muutaman kortin ja käväisen suihkussa. Löhöän huoneessa, katselen televisiota ja nautin ilmastoinnista. Hieman ennen kahdeksaa vaihdan vaatteet ja suunnistan ulos.

Näen Donin ja käymme syömässä läheisellä food courtilla. Ruokailun jälkeen nappaamme taksin ja ajamme keskustaan. Nautin jälkiruuaksi valtavan palan suklaakakkua ja kiertelemme hetken kaupoissa.

Näemme Rogerin ja muutaman muun China Jumpissa. Paikka on hyvä disko ja meno on melkoista. Nautin illasta ja olen hotellilla vasta kello yhden maissa. Pakkailen tavaroita Malesian matkaa varten ja katselen CNN:ää.

24.7.2003 Melaka
Kello soi aamulla kahdeksan maissa. Raahaudun suihkuun ja pakkaan loput tavarat. Roger ja Don tulevat hakemaan minut hotellilta yhdeksän jälkeen. Hyppäämme Rogerin miniin ja suuntaamme kohti Malesiaa. Pääsemme nopeasti tullin läpi ja edessä on reilun kahden tunnin ajo Melakaan.

Pääsemme helposti perille ja harhailemme pitkin kaupunkia. Käväisemme syömässä paikallisessa kuppilassa ja sen jälkeen vuorossa jalkahieronta.
Makaamme tunnin hierojalla. Jalkahieronta tuntuu taivaalliselta. Nukahtaisin tuoliin, mutta hieroja löytää jaloistani niin tuskallisia kohtia, että melkein huudan ääneen. Olo on aivan erilainen hieronnan jälkeen.

Käväisemme vielä katsomassa vanhaa kirkkoa ja linnoituksen porttia. On aika jälleen hypätä autoon ja suunnata kohti Kuala Lumpuria.
Roger linnoituksen raunioilla Melakassa.
Parin tunnin jälkeen pääsemme perille. Majoitumme Rogerin vaimon vanhempien luokse. Käväisemme suihkussa ja lähdemme sitten tutustumaan kaupunkiin Kee Tekin ja Sik Minin kanssa.

Menemme ensimmäiseksi syömään. Ruokapaikka on pimeän kujan päässä. En olisi ikinä löytänyt paikkaa yksinäni ... saati sitten uskaltautunut pimeälle kujalle.
Petronas Twin Towers. Ruokailun jälkeen kävelemme China Townissa. Ostettavaa olisi vaikka millä mitalla ja hinnat todella edulliset. Löydän itselleni repun ja tinkimisen jälkeen hinnaksi tulee noin 10 euroa.

Hyppäämme autoon ja ajamme KL Towerille. Paikka on jo valitettavasti kiinni, mutta ihailemme silti öistä kaupunkia. Lopun iltaa istuskelemme mukavassa baarissa olutta nauttien.

Shyn vanhemmilla on mukava talo yhdessä Kuola Lumpurin lähellä olevista asuinalueista. Nukun kuin tukki ... tosin herään hieman ennen kello kuutta muslimien aamurukous kutsuun.

25.7.2003 Kuala Lumpur

Käymme pikaisesti suihkussa ja lähdemme Sik Minin kanssa tutustumaan kaupunkiin. Menemme ensimmäiseksi Petronas Twin Towereille. Sata ensimmäistä pääsee sisälle ilmaiseksi ja olemme noiden onnellisten joukossa.
Liput saatuamme käväisemme kuitenkin aamiaisella läheisessä kuppilassa. Ruoka on myös Malesian puolella uskomattoman hyvää.

Petronas Towerit ovat vaikuttava näky. Itse tornit ovat yli 450 metriä korkeat ja niitä yhdistää 150 metrin korkeudella silta. Pääsemme tuolle sillalle ihailemaan kaupunkia. Näköala on mitä parhain.
Seuraavaksi ajamme KL Towerille, jossa pääsemme aina 250 metrin korkeuteen. Näköala on jälleen päätä huimaava. Saamme myös kuulokkeet, joista voi kuunnella kaupungin ja Malesian historiasta.

Seuraavaksi menemme hindujen pyhälle paikalle Batu luolalle. Paikka on hieno. Luola sijaitsee melko korkealla ja sinne johtavat rappuset ... 276 askelmaa.

Parin sadan askelman jälkeen meille tarjotaan mahdollisuutta ohjattuun tutustumisretkeen viereiseen luolaan. Tarjous on houkutteleva ja suostumme siihen. Luolan suulla leikkii lauma apinoita, joita löytyy ympäri temppelialuetta. Ihmiset syöttävät niille pähkinöitä, joten olot ovat todella mukavat.

Retki viereiseen luolaan osoittautuu hyväksi valinnaksi. Luola on iso ja täynnä tippukiviä. Saamme käteemme taskulamput ja menemme oppaan kanssa pimeyteen. Ympärillämme kaikuvat lepakkojen äänet ja olo on kuin kauhuelokuvassa.
Batu Caves.
Tippukivet ovat kauniita ja matka luolan perälle kestää 15 minuuttia. Sisällä istuu pari aavemaisen näköistä luolakoiraa, jotka tuijottavat meitä. Luolassa on kuulemma todella paljon elämää ... käärmeitä, lepakoita ja skorpioneja. Kiertelemme ja kaartelemme ihmettelemässä nähtävyyksiä.

Paluumatkalla oppaamme kehoitta meitä katsomaan tarkkaan luolan seiniä. Suuntaan lamppuni kohti seinämää, joka näyttää elävän ... torakoita ... miljoonittain. Olo on kuin Indiana Jones elokuvassa. Katson pääni päälle ja kaikkialla vilistää eri kokoisia torakoita. Puistatukset kulkevat pitkin selkääni ja olen onnellinen päästessäni ulos luolasta ... tosin varpaan välit pursuavat lepakon ulosteita ja sandaalin pohjat ovat täynnä litistyneitä torakan raatoja.
Rogerin anoppi ja mini. On aika suunnata kohti Shyn vanhempien kotia ja hakea tavarat. Käymme vielä syömässä kiinalaisessa ravintolassa ja lähdemme sitten ajamaan kohti Singaporea.

Shyn vanhemmat ovat todella mukavia. Aasialainen vieraanvaraisuus on todellakin jotain aivan uskomatonta. Sinua viedään kaikkialle ja kaikki mahdollinen maksetaan puolestasi. Saat olla todella nopea, että edes joskus pystyt maksamaan seurueen laskun.
Neljä tuntia myöhemmin saavumme perille. Tullissa on jonoa ja vietämme puoli tuntia autossa istuskellen.

Käymme vielä Parkwayn ostoskeskuksessa syömässä pitsat ja McDonald'sissa jälkiruualla. Onnistumme eksymään parkkihallissa ja auto on hetken hukassa. Olo on väsynyt ja heitämme Donin kotiin ja sitten minut hotellille.
Alkaa sataa ja ajamme 150 kilometriä rankkasateessa. Onneksi tie on hyvä koko matkan Singaporeen.

Puran tavarat ja käyn suihkussa ... väsyttää. Matka oli mukava ja nautin siitä täysin siemauksin. Loikoilen hetken kirjaa lueskellen ja käyn sitten nukkumaan.

26.7.2003 Löhöilyä
Kari ravintolassa.
Herään yhdeksän tunnin unien jälkeen. Käväisen suihkussa ja keräilen tavaroita reppuun. Päätän lähteä jälleen Sentosan saarelle ottamaan aurinkoa. Hyppään taksiin ja ajan WTC:iin. Käväisen McDonald'sissa aamiaisella ennen kuin hyppään jälleen kaapelihissiin ja suunnistan saarelle. Ennen Sentosaa eksyn vielä ostoksille ja mukaan tarttuu muutama paita. Hinnat ovat täällä todella edullisia, jos löytää oikean kaupan.
Merlion. On lauantai ja saarella on huomattavasti enemmän ihmisiä kuin ennen. Ajan Monoraililla rannalle ja levitän pyyhkeen. Päivä on pilvinen, mikä sopii minulle hyvin. Löhöilen ja nautin elämästä. Alan pikku hiljaa sopeutua lämpimään. Illalla sateen jälkeen Singaporessa oli vaivaiset 25 astetta, mikä tuntui jo hieman viileältä ;-) Tänään lämmintä on yli 30 astetta ja se tuntuu mukavalta.

Makailen reilun tunnin ja lähden sitten bussilla takaisin kaupunkiin. Vaihdan taksiin ja olen hotellilla vartissa. Käväisen jälleen suihkussa huuhtomassa rannan hiekat pois. Vaihdan vaatteet ja ajan Parkwayn ostoskeskukseen. Ostan hieman tuliaisia ja housut itselleni.

Syön hampurilaisen ja jatkan seikkailua ostoskeskuksessa. Jossain vaiheessa voimat loppuvat ja istahdan kahville. Ostamiani housuja lyhennetään parhaillaan ja odottelen työn valmistumista.
Noudan housut ja ajan hotellille. Loikoilen hetken lukien Harry Potteria ja näen sitten Donin. Menemme syömään läheiselle food coutille. Don tilaa valtavat määrät ruokaa ja syödessä juttelemme australialaisen pariskunnan kanssa.

Lopun iltaa istumme mukavassa baarissa ja parannamme maailmaa. Käymme vielä syömässä iltapalan läheisessä ravintolassa. Heitän Donin kotiin ja jatkan sitten matkaani hotellille. Kello onkin jo puoli kolme yöllä ja väsyttää.
27.7.2003 Kotimatka

Heräilen kymmenen jälkeen ja pakkailen hieman tavaroita. Huone on käytössäni aina kuuteen asti illalla ja päätän lähteä käymään Scots Roadilla.

Otan vaihteeksi taksin ja ajan keskustaan. Menen aamiaiselle Sakae Sushiin ja ahdan napani täyteen. Päivä on kaunis ja päätän lähteä läheiseen puistoon Botanical Gardeniin.

Matkalla poikkean kirjakauppaan ja mukaan tarttuu uusin Harry Potter -kirja.

Matka puistoon on pitempi kuin muistan ja päivä aurinkoinen. Hikoilen oikein kunnolla ja istahdan varjoon lepäämään. Ihailen läheisessä lammikossa uiskentelevaa joutsenta.
Hotellini.
Matkalla takaisin Scots Roadille pysähdyn vilvoittelemaan McDonald'siin. Hiki valuu noroina pitkin selkääni ja on mukava istua hetki ilmastoidussa ravintolassa kylmää Cokista juoden.

Jatkan matkaani Starbucksiin ja juon jälleen kylmän limun. Don saapuu myös paikalle ja menemme läheiseen ostoskeskukseen ihmettelemään CD levyjä. Don käy syömässä ja minä oluella alakerran food courtissa.

Otamme taksin ja ajamme hotellille. Käyn suihkussa ja pakkaan loput tavarat. Kirjaudun ulos hotellista ja otamme taksin kiinalaiseen ravintolaan. Paikka on hauska. Jokaisen pöydän keskellä on kiehuva pata, jossa voi itse valmistaa valitsemansa ruuan. Maha on jälleen täynnä.

Hyvästelen Donin ja otan taksin lentokentälle. Kentällä ei ole jonoja, joten pääsen nopeasti sisälle. Seikkailen tunnin tax freessä ja mukaan tarttuu vaikka mitä. Lento lähtee ajallaan ja kone on vielä tässä vaiheessa puolillaan. Ruoka on kamalaa, mutta onneksi vatsa on vielä täynnä. Istuskelen ja loikoilen. Lento Bangkokiin kestää vajaat pari tuntia.

Pääsemme jatkamaan matkaa Bangkokista ajoissa ja ihme tapahtuu ... onnistun nukkumaan lennolla peräti kuusi tuntia. Kentältä otan taksin kotiin ja rupean pesemään pyykkiä :-)

* Karin kotisivu *