Singapore 2002

23-24.2.2002 Matkalla Singaporeen

Ulkona riehuu talvimyrsky. Pakkailen kotona viimeisiä tavaroita. Tarkoitus olisi lähteä viikon työmatkalle Singaporeen. Tilaan taksin ja suunnistan kohti lentokenttää.

Saavun kentälle hyvissä ajoin. Vaihdan valuuttaa ja nautin siiderin. Lento Singaporeen menee Frankfurtin kautta ja kone on aivan täynnä.
Genki Sushi. Hölkättyäni tunnin Frankfurtin kentällä pääsen vihdoin oikealle portille. Johan oli urakka ja hikikin tuli. Onneksi on vesipullo mukana.

Myös Singaporen lento on aivan täynnä. Ruoka on yllättäen hyvää ja onnistun nukkumaan muutaman tunnin lennolla.

Singaporessa on ihanan lämmitä, reilut 30 astetta. Asun hotellissa nimeltään Royal Plaza on Scotts. Hotelli on hyvä ja huone siisti.

Ryntään heti suihkuun ja pesen matkan pölyt itsestäni. Olo parane huomattavasti. Lähden tutustumaan hotellin ympäristöön. Hotelli on mukavalla paikalla ja lähistöltä löytyy valtava määrä ostoskeskuksia. Ryntään heti Starbucksiin juomaan kylmän frappuccinon.

Kuljeskelen pitkin kaupunkia ja törmään sattumalta Genki Sushiin. Ryntään sisälle ja syön vatsani täyteen sushia. Nautin ateriasta ja päätän, että matkan aikana on saatava lisää japanilaista ruokaa.
Menen takaisin hotellille ja käyn ajoissa nukkumaan. Valitettavasti kärsin jälleen aikaerosta ja heräilen vähän väliä.
25.2.2002 Ensimmäinen työpäivä

Herään aamulla kellonsoittoon. Unta olisi tarvittu vielä muutama tunti. Sukellan suihkuun ja suuntaan aamiaiselle.

Vaihdan vaatteet ja lähden toimistolle. Matka taksilla sujuu helposti. Lämmintä on jo lähes 30 astetta. Toimistolla tapaamme ensimmäistä kertaa Marcin.
Kiinalaiskaupunginosa.
Myös Guido ja Atte saapuvat Singaporeen. Illan vietämme kävellen kaupungilla ihme. Käymme syömässä KFC:ssä ja istumme baarissa.
Hindujen temppeli. 26.2.2002 Jälleen töissä

Herään kellon sointiin. Unta olisi saanut tulla vielä muutama tunti. Raahaudun kuumaan suihkuun heräämään.

Aamiainen hotellilla on hyvä. Matkaamme ilmaiskuljetuksella toimistolle. Cameron on myös liittynyt joukkoomme ja toimistolla tapaamme Whesleyn.

Illalla päätämme lähteä kaupungille. Menemme metrolla kiinalaiseen kaupunginosaan. Ihmettelemme kaupoissa ja käymme syömässä. Tutustumme paikalliseen hindutemppeliin ja katselemme lohikäärmetanssia.

Kuljeskelemme kaupungilla ja ihailemme joen rannan maisemia. Suuntaamme metrolla takaisin hotellille.

Kaadun sänkyyn ja vaivun uneen.
27.2.2002 Toimistolla

Aamurutiini toistuu ja olen edelleen väsynyt. Myöhästymme bussista ja ajamme toimistolle taksilla.

Työpäivän jälkeen istuskelen hotellihuoneessa ja katselen televisiota. Kirjoittelen kortteja ja valmistaudun iltaa varten. Käymme syömässä ulkona. Ilma on todella kuuma. Vietämme loppu illan istuskelemalla baarissa ja nauttimassa oluesta.
28.2.2002 Edelleen toimistolla

Aamulla tuttu kuvio toistuu. Raahaudun suihkuun, aamiaiselle ja sitten taksilla toimistolle. En ole vieläkään toipunut aikaerosta.

Illalla lähdemme porukalla ulos. Ajamme taksilla Boat Quayhyn, katu on aivan joen rannalla. Syömme intialaisessa ravintolassa. Ruoka on hyvää ja nautimme illasta.

1.3.2002 Viimeinen työpäivä
Cameron, Atte, Whesley ja Guido Japanilaisessa ravintolassa.
Kaapelihissi Sentosan saarelle. Aamiainen ja sitten jälleen töihin. Työpäivä sujuu nopeasti. Lounastamme jälleen paikallisessa food courtissa. Puikolla syöminen alkaa jo sujua.

Illalla teemme ostoskierroksen. Käymme syömässä japanilaisessa, Saan jälleen sushia:) Atte, Guido ja Cameron lähtevät tänään pois. Istuskelemme iltaa hotellilla ja nautimme olutta.

2.3.2002 Sentosa

Ihanaa! Vihdoinkin vapaapäivä. Nukun hieman pitempään ja sitten lähdemme Whesleyn kanssa Sentosaan.

Seikkailemme metrolla ja taksilla Mount Faberille. Sieltä jatkamme kaapelihissillä Sentosan saarelle.

Sentosa on pieni saari Singaporen edustalla, josta on tehty huvittelukeskus.
Ensimmäiseksi menemme Under Water Worldiin eli suureen aquariumin. Paikka on mukava ja siellä pääsee kulkemaan tunnelissa valtavan akvaarion alla.
Seuraavaksi suuntaamme upealle hiekkarannalle ja nautimme auringosta palmujen katveessa. Äkkiä alkaa kuitenkin satamaan ja juoksemme suojaan. Sade kestää noin puoli tuntia ja sen jälkeen suuntaamme takaisin hotellille.

Matkalla hotellille pistäydyn McDonald’siin herkuttelemaan;)

Lepään hetken hotellissa ja lähden sitten ostoksille. Kiertelen ja kaartelen kauppoja.
Lohikäärme Sentosan saarella.
Palaan hotellille ja nukahdan. Herään ovikellon ääneen. Whesleyhän se siellä. Hän tarjoaa minulle ruuan filippiiniläisessä ravintolassa. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi.

Yritämme elokuviin, mutta sopivaa leffaa ei löydy. Shoppailemme hetken ja menemme sitten hotellille katsomaan leffaa televisiosta. Whesleyn lento lähtee puolilta öin, joten jään viimeisenä Singaporeen.
Mahtava hiekkaranta Sentosan saarella. Auringon otto on tehnyt tehtävänsä. Olen polttanut kasvoni ja käteni.

3-4.3.2002 Viimeinen päivä Singaporessa

Nukun aamulla pitempään ja nautin vapaapäivästä. Käväisen aamiaisella ja törmään yllättäen tuttuihin. Juttelemme hetken ja lähden sitten hotellihuoneeseen pakkaamaan.

Menen kävellen Botanic Gardeniin. Nautin kävelystä kauniissa puistossa. Puistosta löydän myös Singaporen kansallisen orkidea tarhan. Ihailen kukkia ja nautin kauniista ilmasta.

Löydän uuden sushi ravintolan ja syön jälleen hyvällä ruokahalulla. Paikka on nimeltään Sake Sushi ja sijaitsee aivan hotellin lähellä.

Menen takaisin hotellille ja kerkiän sisälle juuri ennen sateen alkamista.
Makaan jonkin aikaa huoneessa ja lähden sitten vielä kahville. Kävelen vielä kaupungilla ja hotellissa pakkaan loput tavarat. On jälleen aika lähteä kotiin.

Lento on tällä kertaa Bangkokin kautta ja melkein neljä tuntia lyhyempi, koska konetta ei tarvitse vaihtaa välillä.

Perillä olen seuraavana aamuna seitsemältä, joten kerkiän vielä hyvin töihin koko päiväksi:)
* Karin kotisivu *