Singapore 2006 jatkuu...
Singapore 2006

20.9.2006 Viidakossa

Unohdin illalla käynnistää hyttyskarkoittimen ja siitä johtuen vartalossani on kymmenen kutiavaa puremaa. Valmistaudun muutaman tunnin kävelyyn läheisessä viidakossa. Kipaisen vielä hotellin kauppaan ja täydennän vesivarastot. Tapaan paikallisen oppaan ja lähdemme tallustamaan golfkentän läpi kohti edessä häämöttävää viidakkoa. Saaren keskiosa on pääasiassa metsän peitossa ja korkeuserot ovat suuria. Jo parin sadan metrin jälkeen selkäni on läpimärkä hiestä.Auringonlasku Tiomanin saarella.

Matka vesiputoukselle ei onneksi ole pitkä. Opas kertoo minulle erilaisista kasveista ja eläimistä saarella. Matkalla törmäämme pariin erilaiseen kameleonttiin, jotka tuijottavat minua hämillään salamavalon sokaisemin silmin.

Vesiputous on pieni, mutta kaunis ja vesi mukavan vilpoista. Istahdamme putoukselle ja juttelemme niitä näitä. Paluumatkalla näemme muutaman iguanan ja ihailemme satavuotiaita puita. Ainakin osa saaren luonnosta on jäljellä tosin turistimäärät kasvavat koko ajan ja sitä mukaa myös luonto joutuu yhä kovemman rasituksen alaiseksi.

Hotellin lähellä pysähdyn rapsuttamaan muutamaa aasia. Lopuksi pysähdyn pienelle lammelle, johon hotelli tuo säännöllisesti kanan raatoja. Vedessä uiskentelee valtavan kokoinen varaani, joka tunkee suuhunsa kananpaloja. Läheisessä puussa apinat kirmaavat ja pitävät melkoista elämää.

Kiitän opasta ja kävelen allasalueelle loikoilemaan. Pulahdan vaihteeksi mukavan viileään veteen ja kävelyn rasitukset häipyvät ruumiista. Loikoilen altaalla peräti nelisen tuntia ja nautin lounaaksi herkullisen voileivän.

Käväisen vielä lukemassa sähköpostit ja sen jälkeen vetäydyn huoneeseeni loikoilemaan. Illalla istuskelen rantabaarissa ja ihailen merta. Auringonlasku on kaunis. Läheisellä pikkusaarella valtava lintuparvi on asettumassa yöteloilleen ja taivas on mustana linnuista.

Vene ja auringonlasku.Illan pimetessä myös lepakot lähtevät liikkeelle. Pari pientä pörrää hurjaa vauhtia rannalla ja seuraan niiden lentoa. Läheiseen puuhun lentää kolme valtavan kokoista lepakkoa syömään hedelmiä.

Taaperran kiinalaiseen ravintolaan nauttimaan illallista. Ruoka on kohtalaista ja palvelu hyvää. Maha täynnä menen jälleen rannalle istuskelemaan.

21.9.2006 Loikoilua

Päätän viettää päivän tekemättä mitään. Nukun 12 tunnin leppoisat unet ja aamulla raahaudun viime minuuteilla aamiaiselle. Loikoilen vuoron perään rannalla ja altaalla. Laiskottaa oikein kunnolla ja on kerrankin ihanaa olla tekemättä mitään hyödyllistä.

Naapurissani on koko ajan asustanut hotellin bändi - kahdeksan filippiiniläistä. He ovat todella hauskaa porukkaa ja olen viihtynyt hyvin. Voisin helposti viettää täällä vielä toisenkin viikon kuunnellen porukan harjoittelua. Osa heistä on aivan uskomattoman hyviä laulajia ja soittajia.

Ilta menee tuttuun tyyliin auringonlaskua ihaillen ja baarissa istuen. Ahdan itseni jälleen täyteen hyvää ruokaa ja illan päätteeksi köllähdän vuoteeseen valmiina nukahtamaan.HotPottia syömässä.

22.9.2006 Takaisin Singaporeen

Kuusi päivää Tiomanilla on mennyt hujauksessa. Voisin vielä viettää täällä muutaman päivän pitempääkin. Aamu on sateinen ja lampsin syömään aamiaista pienessä tihkussa.

Olin ajatellut loikoilla vielä hetken altaalla, mutta se saa nyt jäädä. Lyllerrän takaisin huoneeseen lepäilemään. Kuljetus kentälle lähtee puolilta päivin. Kirjaudun hotellista ja odottelen kuljetusta kentälle.

Matka kentälle on todella lyhyt ja kaikki asiat sujuvat vauhdilla. Olen hujauksessa Singaporessa. Otan taksin asunnolle ja tapaan siellä HueyFenin ja Donin.

Käväisemme syömässä läheisellä ravintola-alueella. Olen paikan ainoa eurooppalainen :-) Don jää asunnolle lueskelemaan ja HueyFenin kanssa lähdemme kävelylle. Suuntaamme läheiselle stadionille. Ilta on lämmin kello on kymmenen ja lämmintä on vieläkin 29 astetta.

Valoteos Chinese Gardenissa.Kävelylenkistä tulee ihan kunnollinen ja olemme takaisin asunnolla puolentoista tunnin kuluttua. Hiki valuu selkää pitkin ja käväisen vaihteeksi suihkussa.

23.9.2006 Chinese Garden

Pesaisen aamulla jälleen pari koneellista pyykkiä. Sitten lähdemme lauantaiostoksille Parkway Paradeihin. Mukaan tarttuu jälleen pari kirjaa ja CD.

Käväisemme lounaalla Sake Sushissa. Ahdan itseni aivan liian täyteen, mutta ruoka on hyvää. Käväisemme myös postissa ja saan vihdoinkin kirjoittamani kortit maailmalle.

Loikoilen asunnolla siihen asti kunnes lähdemme kyläilemään Bon ja Celinen luokse. Istumme iltaa heidän kotonaan ja nautimme Hot Pottia. Ruoka on todella hyvää ja vaihteeksi syön liikaa.

Illan päätteeksi lähdemme Chinese Gardeniin ihailemaan festivaalia. Puisto on täynnä erilaisia valoteoksia. Kävelemme ja katselemme ihmetellen teoksia. Ilta on aivan käsittämättömän kuuma. Jopa Singaporelaiset valittavat, että täällä läkähtyy ... silloin on todella lämmintä ;-)

Parin tunnin jälkeen suuntaamme ilmastoituun ravintolaan huilailemaan. Kanna mukanani paperilyhtyä, jonka sisällä palaa kynttilä. Lyhty on perinteinen tapa juhlistaa festivaalia. Illan päätteeksi suuntaan taksilla kotiin.Indonesian hotellin uima-allas.

24.9.2006 East Coast Park

Laiskottaa ... katson elokuvan televisiosta ja lueskelen kirjaa. Lopulta raahaudun suihkuun ja taaperran syömään McDonald'siin. Sitten ei muuta kuin bussiin ja kohti East Cost Parkkia.

Onnistun eksymään oikein kunnolla ja käveltyäni puolisen tuntia luovutan. Huidon paikalle taksin ja annan kuskille osoitteen. Olen hujauksessa oikeassa paikassa.

East Coast Park on pitkä puisto Singaporen itäisellä rannalla. Kävelen pitkin hiekkarantaa ja nautin tuulesta sekä auringosta. Puolen tunnin jälkeen olo alkaa olla tukala ja suuntaa ilmastoituun ravintolaan istuskelemaan.

Päätän hieman urheilla ja kävelen puistossa pari kilometriä. Hiki virtaa jälleen ja istahdan lueskelemaan kirjaa. On sunnuntaipäivä ja puisto on aivan täynnä ihmisiä. Osa heistä on tullut uimaan osa piknikille toiset rullaluistelevat tai ovat vuokranneet pyörän.

Neljän tunnin jälkeen luovutan ja otan taksin asunnolle. Lueskelen kirjaa ja katselen televisiota loppu illan.

Lippu hotellin rannalla.25.9.2006 Löhöilyä

Käväisen aamulla Parkway Paradessa syömässä ja vaihtamassa rahaa. Istuskelen vielä jonkin aikaa kahvilassa kirjaa lukien ennen kuin suuntaan takaisin asunnolle.

Illalla käväisemme Donin kanssa Tampines Malissa. Kiertelemme kauppoja ja lopulta nälkä yllättää. Ahdan itseen valtavan annoksen porsaan kylkeä. Ilta menee tavaroita pakkaillessa ja valmistautuessa Indonesian matkaan.

26.9.2006 Matkalla Indonesiaan

Aikainen herätys aamulla ja rämmin suihkuun silmät ummessa. Haalin loput tavarat laukkuun ja tallustan kamoineni kadunvarteen taksikyytiä kyttäämään.

Onnistun huitomaan itselleni auton helposti ja suuntaamme kohti lauttaterminaalia. Olen menossa Bintanin saarelle, joka on vain tunnin matkan päässä Singaporesta.

Terminaalissa saan helposti lippuni ja pääsen odottelemaan lautan lähtöä. Kiulu osoittautuu olevan vain puolillaan matkustajia ja istuskelen matkan mukavasti tellua tuijotellen.

Bintan satamaan saavuttuani marssin ensimmäiseksi jonottamaan viisumia. Viikon viisumi maksaa 10 dollaria ja jatkan matkaani tulliin. Passini kulkee kolmen ihmisen läpi, mikä näyttää olevan täällä tapana. Pääsen jatkamaan matkaani ja poimin laukkuni hihnalta.Pöytä rannalla.

Hotellin edustajat odottavat jo busseineen ja pääsen helposti perille Bintan Lagoon Resorttiin. Paikka on valtavan kokoinen ja tarjolla on vaikka mitä.

Vaihdan jalkaani sortsit ja suuntaan kohti rantaa. Hiekka on kauniin valkoista ja kävelen rannalla auringosta nauttien. Istahdan rantabaariin ja tilaan itselleni pitsan.

Sitten on aika rientää allasalueelle. Otan itselleni pyyhkeen ja varaan paikan auringosta. Sukellan altaaseen ja nautin uinnista. Kauhon allasbaariin ja tilaan itselleni drinkin.

Loikoilun jälkeen menen istuskelemaan kahvilaan. Kirjoitan muutaman kortin ja ahdan itseeni juustokakunpalasen. Käyn läpi muutaman aulassa olevan kauppaan ja mukaan tarttuu jälleen pari T-paitaa.

Käyn huoneessani vaihtamassa vaatteet ja tallustan salille. En ole kolmeen viikkoon tehnyt yhtään mitään ja vaaka näyttää neljää ylimääräistä kiloa. Eli ei muuta kuin kuntoilemaan.

Salilla käynti tekee hyvää ja suihkun jälkeen suuntaan uutena ihmisenä istuskelemaan iltaa.

Kari hotellihuoneessa.27.9.2006 Snorklailemassa

Aamiainen on mahtava. Pöydistä löytyy vaikka mitä ja massu tulee jälleen täyteen. Hotellin aamiainen on yksi parhaimmista mitä olen koskaan syönyt.

Ruokailun jälkeen suunnistan rannalle. Olen varannut snorklausreissun. Mukaan lähtee mukava australialainen pariskunta. Uimme noin tunnin verran ja ihailemme vedenalaista maisemaa.

Oppaat heittävät minulle patongin ja olen hetkessä tuhansien kalojen ympäröimä. Kalaparvi on mahtava ja nälkäinen ... tuntuu kuin puolet ihokarvoistani olisi nypitty kalojen toimesta pois. Otan vielä toisenkin leivän ja leikin kalaparven kanssa.

Sitten takaisin hotellille ja loikoilemaan altaalle. Uin australialaisten kanssa allasbaarille ja turisemme tunnin verran. Nälkä alkaa kiusata ja kipitän huoneeseeni vaihtamaan kuivat vaatteet ja menen lounaalle.

Rääkkään itseäni jälleen kuntosalilla. Hyvä ruoka ja liikunnan puute ovat jälleen saaneet keskivartalon turpoamaan.

Illalla tutustun hotellin yökerhoon nimeltään Silk. Paikka on korkeatasoinen ja puolillaan ihmisiä vaikka on keskiviikko. Filippiiniläinen bändi on hyvä ja musiikki tempaa mukaansa. Tutustun pariin uusiseelantilaiseen ja ilta menee vauhdilla.Iguana hotellin nurmikolla.

28.9.2006 Hierontaa ja aurinkoa

Ahdan itseni täyteen aamiaisella ja jatkan sitten matkaani rannalle hierottavaksi. Puolen tunnin hieronta rentouttaa hartiat ja mielen. Suuntaan altaalle nauttimaan auringosta ja uimisesta.

Viisi tuntia lojuen ja lukien menee vauhdilla. Laiskottelu on sitten mukavaa :-) Viereeni rämpii metrin mittainen iguana ja räpsin siitä innolla kuvia.

Illalla käyn jälleen salilla. Kuntoilu tekee hyvää. Ilta menee loikoillessa ja lukiessa.

29.9.2006 Takaisin Singaporeen

Käväisen aamiaisella ja menen sitten altaalle loikoilemaan. Nautin auringosta ja uimisesta. On kuitenkin aika pakata avarat ja kirjautua ulos hotellista.

Hotellin järjestelyt ovat hyvät ja pääsen satamaan helposti. Ostan vielä itselleni yhden paidan ennen laivaan menoa. Olen hujauksessa takaisin Singaporessa ja otan taksin takaisin asunnolle.Kari ja Don Boat Quayssa.

Ilta menee pyykätessä ja televisiota tuijottaessa.

30.9.2006 Kaupungilla

Käväisen aamulla heittämässä kortit postiin ja suuntaan syömään. Istahdan sushilinjaston päähän ja alan ahtamaan itseeni ruokaa. En varmaan koskaan kyllästy sushiin ... ruoka maistuu todella hyvältä.

Istahdan kahvilaan ja otan jälkiruuaksi palan herkullista juustokakkua. Ihmettelen maailman menoa ja nautin lämmöstä.

Alkaa sataa ja suuntaan bussille. Asunnolla pelastan pyykit ulkoa ja istahdan television ääreen. Kahden maissa saapuvat Internetin asentajat ja saan vihdoinkin yhteyden ulkomaailmaan.

Neljän maissa lyllerrän alakertaan odottamaan Donia ja HueyFeniä. Lähdemme Bon ja Celinen kanssa iltaa viettämään.

Singaporelaisten suurin hupi on kierrellä valtavissa ostoskeskuksissa ja nauttia hyvästä ruuasta. Ilta menee siis ostoksilla ja mahanahkaa venyttäen.HueyFen Boat Quayssa.

1.10.2006 Sunnuntai

Sunnuntai menee loikoillessa. Käymme syömässä läheisellä ruokailualueella ja loikoilemme asunnolla elokuvia katsellen.

Illalla käväisemme Singaporejoella lyhyellä risteilyllä. Loppu ilta meneekin jälleen ostoskeskuksissa istuskellen.

2.10.2006 Night Safari

Aamulla lukaisen sähköpostit ja suuntaan sitten East Coast Parkkiin nauttimaan auringosta. Ilma ei ole paras mahdollinen. Indonesiassa on jälleen metsäpaloja ja tuuli kantaa savut Singaporeen.

Illalla menemme porukalla Night Safarille. Ostamme liput ja hyppäämme "junaan", joka kuljettaa meitä läpi pimeän sademetsän. Näemme erilaisia eläimiä ja tunnelma on mukava. Välillä hyppäämme pois kyydistä ja kävelemme pimeässä.

Lepakot lentävät päidemme ohi ja leopardit katselevat meitä lasin takaa. Sitten takaisin junaan ja ihailemaan sarvikuonoja sekä norsuja. Night Safari on hyvin järjestetty ja todella mielenkiintoinen kokemus.

Kari ratsastamassa.Istahdamme vielä iltapalalle ja otatan itsestäni muutaman kuvan boan ja villikissan kanssa.

3.10.2006 Little India

Aamulla sataa, mutta päivän edetessä aurinko tulee jälleen esiin. Lähden kaupungille seikkailemaan. Käy ostoskeskuksissa ja kävelen Little Indiassa. Otan kuvia eri uskontojen temppeleistä ja ihmettelen Singaporen monimuotoisuutta.

Istahdan välillä kahville ja katselen kuinka ihmiset käyvät silittämässä Buddhan vatsaa. Sen pitäisi tuoda onnea. Käyn vielä kävelemässä ja nautin auringosta. Jatkan sitten matkaani asunnolle loikoilemaan.

Illalla käväisemme Donin kanssa syömässä saksalaisessa ravintolassa ja menemme sen jälkeen istuskelemaan iltaa viinibaariin.

4.10.2006 Kaupungilla

Nukun myöhään ja nautin loikoilusta. Kävelen bussille ja suuntaan kaupunkiin. Kiertelen kaupoissa ja istuskelen kahviloissa. Päivä menee vauhdilla.

Kotimatkalla pysähdy vielä läheiseen puistoon nauttimaan auringosta. Sitten onkin aika suunnata asunnolle. Päätän loikoilla illan ja rentoutua television äärellä.Leijona temppelin seinässä.

5.10.2006 Löhöilyä

Käväisen Parkway Paradessa syömässä ja istuskelen kahvilassa lukien kirjaa. Päivä on kaunis ja otan taksin East Coast Parkkiin. Kävelen vielä kerran paljain jaloin pitkin hiekkarantaa ja nautin auringosta.

Illalla menemme Donin ja HueyFenin kanssa kiinalaiseen ravintolaan. Ahdan itseni täyteen pekingin ankkaa. Ruokailun jälkeen menemme lasilliselle läheiseen baariin.

6-7.10.2006 Matkalla kotiin

Taas on aika pakata kimpsut ja kampsut. Olen nähtävästi ostanut aivan riittävästi tavaroita. Laukku painaa mukavat 32 ja otan repun avuksi :-)

Käväisen vielä Donin kanssa lounaalla Sake Sushissa. Sitten suihkuun ja kentälle.

HueyFen ja Don tulevat mukaan ja istuskelemme hetken baarissa enne kuin hyvästelen heidät ja suuntaan verovapaille ostoksille. Kuukauden loma on mennyt vauhdilla.

* Karin kotisivu *