Singapore 2006
Singapore 2006

9-10.9.2006 Matkalla Singaporeen

Ulkona tuulee ja ilma on syksyinen. Pakkailen kotona tavaroita ja valmistaudun lentämään Singaporeen. Yritän epätoivoisesti muistaa kaikki tavarat mitä mahdollisesti tarvitsen matkallani. Edessä on vihdoinkin kuukauden mittainen kesäloma.HueyFen ja Don.

Raahaudun laukkuineni junalle. Aikaa koneen lähtöön on vielä runsaasti. Pääsen helposti kentälle ja koneeseen kirjautuminen menee vauhdikkaasti. Virkailija huomauttaa, että laukkuni on kovin painava, mutta päästää sen kuitenkin läpi ilman lisämaksua. Laukussani on kyllä voucheri ylimääräisille kiloille, mutta yritän säästää sen paluumatkaa varten. Voinpahan shoppailla huolettomasti Singaporessa.

Ostelen verovapaasta tuliaisia Singaporeen ja lukemista matkalle. Istahdan vielä ravintolaan pitsalle ja lasilliselle. Olo alkaa rentoutua ja työkiireet unohtuvat.

Lento lähtee hieman ennen puoltayötä. Koneessa katselen elokuvia ja torkahtelen. Neljäntoista tunnin ja 9000 kilometrin jälkeen olen vihdoinkin perillä.

Olon on väsynyt ja hyppään taksiin. Don soittaa minulle ohjeet ja suunnistamme taksikuskin kanssa asunnolle. Talo on aivan uusi, asunto tilava ja mukava. Käväisen pikaisesti suihkussa ja lähdemme kaupungille syömään.

Talo jossa asun Singaporen vierailun ajan.Saan vihdoinkin sushia. Ruoka on hyvää ja nautin elämästä. Istuskelemme ja vaihdamme kuulumisia. Käymme ostamassa leipomosta jälkiruuat mukaan asunnolle. Istumme vielä hetken iltaa ennen kuin HueyFen ja Don karkaavat koteihinsa. Koko iso asunto jää siis käyttööni. Rassukat pääsevät virallisesti muuttamaan uuteen kotiinsa vasta kuukauden kuluttua. Kiinalaisien traditioiden mukaan he eivät voi asua saman katon alla ennen kuin heidät on vihitty kiinalaisten menojen mukaan.

11.9.2006 Parkway Parade

Kunnon unet tekevät hyvää. Nukun mukavat kymmenen tuntia ja olo on huomattavasti parempi. Käväisen suihkussa ja pakkaan reppuni.

Olen päättänyt opetella kulkemaan paikallisilla busseilla vaikka taksitkaan eivät täällä ole pahan hintaisia. Tallustan läheiselle pysäkille ja otan bussin numero 31 Parkway Paradin ostoskeskukseen. Matka sujuu helposti ja maksaa noin 60 senttiä. Ostoskeskuksessa kuljeskelen ja ostelen kaikkea mukavaa. Mukaan tarttuu pari paitaa ja kirja. Käväisen jälleen lounaalla sushibaarissa :-)

Lämmintä on reilusti yli 30 astetta ja ostoskeskuksen ilmastointi tuntuu todella mukavalta. Istuskelen kahvilassa kirjaa lukien ja lomasta nauttien.Sentosan saarella.

Onnistun kuin onnistunkin löytämään takaisin asunnolle bussilla. Kämpillä käynnistän heti ilmastoinnin ... muutoin sisällä on mukavat kolmekymmentä astetta. Ajoitukseni on loistava ... ulkona alkaa sataa kaatamalla.

Lueskelen ja kuuntelen musiikkia. Käväisen vaihteeksi suihkussa. Singaporessa on koko ajan aivan käsittämättömän kuumaa ja kosteaa, joten suihkussa pitää käydä vähintään kaksi kertaa päivässä.

Pakkaan jälleen tavarani ja tällä kertaa otan bussin numero 16 ja suuntaan kohti keskustaa. Reitti on hankalampi ja onnistun ajamaan ohi määränpäästäni. No eipä tuo hirveästi haittaa. Tuleepahan käveltyä hieman. Kiertelen ja kaartelen kauppoja. Pysähdyn välillä syömään hampurilaisen. Ilta alkaa pimetä ja päätän suunnata takaisin asunnolle.

Juuri kun pääsen perille Don soittaa ja sovimme illallisesta. Hyppään taksiin ja ajan Bugies Junctioniin. Käymme syömässä hotpottia ja istuskelemme iltaa läheisessä baarissa maailmaa parantaen. Olen takaisin kämpillä noin yhden aikaan yöllä, ja uni tulee samoin tein.

12.9.2006 Sentosa

Nukun jälleen hyvin ja olo on aamulla virkeä. Loikoilen kirjaa lukien ja televisiota katsellen. Käväisen vaihteeksi suihkussa ja valmistaudun menemään Sentosan saarelle.

Hyppään taksiin ja ajan saarelle. Asunnolta ei mene suoraa linjaa, joten en viitsi tällä kertaa lähteä seikkailemaan julkisilla. Päivä on kaunis ja lämmin.

Suunnistan suoraan Sentosan valkoiselle hiekkarannalle ja vaihdan jalkaani sortsit. Rannalla kävely tuntuu mahtavalle ja tähän aikaan päivästä muita ihmisiä ei juuri näy. Napsin valokuvia ja nautin lämmöstä. Auringossa ei tosin pysty olemaan kovinkaan pitkään. Hiki virtaa ja iho palaa lähes välittömästi. Jonkin ajan kuluttua siirrynkin rannalla olevaan ilmastoituun ruokapaikkaan. Tilaan itselleni annoksen kanaa ja riisiä sekä kylmän oluen.

Lähden kiertämään saaren nähtävyyksiä, josta suuren osan olen jo nähnyt aiemmin. Suosikkini on Underwater World, jossa käyn ihailemassa kaloja. Lopuksi käy vielä katsomassa delffiin show’n. Sitten onkin aika hypätä taksiin ja ajaa takaisin asunnolle. Neljä tuntia on vierähtänyt hujauksessa ja olen aivan läpimärkä hiestä.Don ja Kari asunnolla.

Majapaikassa lueskelen, katselen tellua ja latailen kuvia koneelle. Don ja HueyFen saapuvat asunnolle. Vaihdan vaatteet ja lähdemme keskustaan. Matkalla käväisemme ostamassa minulle elektronisen bussikortin.

Kaupungilla tapaamme Bon, Celinen ja heidän vauvansa. Tutustuin perheeseen heidän ollessaan häämatkalla Suomessa pari vuotta sitten.

Käymme ensin syömässä Lucky Plazan alakerrassa. Otan illalliseksi curry kanaa ja nuudeleita. Ruoka on todella hyvää. Ruokailun jälkeen hyppäämme autoon ja ajamme rannalla sijaitsevaan ravintolaan, jossa istuskelemme juomia nauttien. Illan päätteeksi Don ja HueyFen heittävät minut taksilla asunnolle. Kello on jo yli puolenyön, mutta aikaeron takia en ole vielä lainkaan väsynyt.

Celine, Celeste ja Bo.13.9.2003 Pyykkipäivä, Merlion ja Boat Quay

Aamulla katselen likaisten vaatteiden pinoa ja päätän, että on aika pyykätä. HueyFen näytti minulle eilen miten pesukone toimii ja ryhdyn rohkeasti toimeen. Homma sujuu leikiten ja pääsen ripustamaan pyykkiä.

Täällä päin maailmaa vaatteet laitetaan tankoon ja ripustetaan ikkunasta ulos kuivumaan. Hauskan näköistä hommaa ... toivon vain, että kalsarit eivät lähde lentoon tangolta ;-)

Kuivaus toimii uskomattoman tehokkaasti ja tunnissa vaatteeni ovat kuivat. Käväisen suihkussa ja suuntaan läheiseen McDonald'siin. Riisipohjainen hampurilainen maistuu hyvältä.

Kävelen pysäkille ja hyppään bussiin numero 197. Päämääräni on Boat Quay. Paikka on hienon näköinen. Joki, ravintoloita ja taustalla korkeita pilvenpiirtäjiä. Napsin kuvia ja istahdan sitten joenvarsiravintolaan lasilliselle.Celeste ja Kari.

Lueskelen tunnin veran kirjaa ja sitten onkin aika lähteä kohti Merlion puisto. Merlion on Singaporen tunnus ja siitä on saatava kuvia. Jälleen kamera laulaa ja suuntaan tyytyväisenä metrolle.

Ajan Somersetin asemalle ja kävelen Orchard Roadille. Kiertelen ja kaartelen kauppoja. Ostoksia kertyy mukavaan tahtiin. Kuuteen mennessä olen tuhlannut tarpeeksi rahaa ja tapaan HueyFenin Lucky Plazassa.

Käväisemme syömässä ja jatamme siten toiseen ravintolaan istuskelemaan. Ilta kuluu nopeasti ja otan jälleen bussin kohti asuntoa. Katselen vielä televisiota ja lueskelen kirjaa ennen kuin menen nukkumaan.

14.9.2006 Singapore Botanic Garden

Loikoilen aamun kämpillä, ennen kuin lähden liikenteeseen. Ajan keskustaan ja käyn syömässä herkullisen annoksen curry kanaa ja nuudeleita. Ruokailun jälkeen suuntaan kohti Botanical Gardenia.

Matkalla pysähdyn kirjakaupassa ja mukaan tarttuu pokkari. Jatkan tallustamista hien valuessa selkää pitkin. Olen käynyt puistossa aiemminkin, joten reitti on tuttu. Puisto on kaunis. Joutsenet uiskentelevat lammessa. Alkaa tihuttaa vettä, mutta onneksi sade on kevyttä ja vaatteet kuivuvat samoin tein tässä lämmössä. Käyn ihailemassa orkideoja ja napsin niistä kuvia.

Paluumatkalla pysähdyn kauppakeskukseen ja tilaan lasillisen tuoretta ananasmehua. Juoma on mahtavan makuista ja istun mehubaarissa kirjaa lueskellen.

Ennen kotiinlähtöä pistäydyn vielä ruokakaupassa. Ahdan kärryn täyteen erilaisia susheja ja tallustan tyytyväisenä kassalle. Illan vietän kämpillä ostoksia napostellen ja televisiota katsellen. Viikko on ollut kiireinen ja rauhallinen koti-ilta tekee hyvää.

Gregory, HueyFen ja Don ruokailemassa.15.9.2006 Loikoilua

Katson ulos ikkunasta. Taivas on tumma ja salamoi. Päätän, että tänään on hyvä päivä jäädä asunnolle ja loikoilla. Lueskelen kirjaa ja katson DVD:ltä elokuvan. Pyykkään muutaman koneellisen, jotta saan jälleen puhtaita vaatteita.

Käyn syömässä talon alakerrassa olevalla ruokailualueella. Olen ainoa eurooppalainen koko korttelissa ja minne ikinä menenkin niin katseet kääntyvät. Nyt ainakin tiedän, miltä tuntuu kuulua vähemmistöön ;-)

Tilaan ankkaa ja riisiä. Ruoka on hyvää ja edullista. Juoman kanssa koko ateria maksaa hieman yli kaksi euroa. Illalla menemme Donin ja Rogerin kanssa ulos. Käymme syömässä ja kiertelemme baareja. Välillä syömme jälleen hieman lisää. Olen kotona kahden aikaan yöllä ja on aika käydä nukkumaan.

Kari rannalla menossa snorklailemaan.16.9.2006 Elokuvissa

Loikoilen sängyssä ja kerään voimia ylösnousuun. Pesen pari koneellista pyykkiä ja lähden Parkway Paradeihin. Käyn KFC:ssä syömässä ja nostan lisää rahaa automaatista. Etsin käsiini rahanvaihtopisteen ja vaihdan 400 dollaria Malesian ringgiteiksi. Valmistaudun siis pikku hiljaa Tiomanin matkaan :-)

Don ja HueyFen saapuvat asunnolle ja loikoilemme televisiota katsellen. Käväisen vaihteeksi suihkussa ja lähdemme elokuviin.

Gregory liittyy seuraamme ja käväisemme syömässä ennen kuin menemme katsomaan elokuvaa nimeltä Panquet. Pidän leffasta, mutta muiden mielestä se ei ollut mitenkään erikoinen.

Päätämme kävellä Litle Indian läpi. On kuin olisin saapunut toiseen maailmaan. Ihmiset ovat tummempia ja koko kaupunginosa on aivan erilainen verrattuna muuhun Singaporeen. Jatkamme matkaa ja istahdamme vaihteeksi syömään.Kari rannalla.

Illan päätteeksi otamme taksin asunnolle ja istuskelemme siellä vielä pari tuntia. Sitten onkin minun aika käydä nukkumaan. Huomenna on aikainen herätys ja lento.

17.9.2006 Pulau Tioman

Kellon soidessa uni olisi vielä maittanut. Nousen kuitenkin ylös ja alan pakkaamaan tavaroita. Olen lähdössä kuudeksi päiväksi Malesiaan Tiomanin saarelle. Käväisen suihkussa ja heitän kamppeet laukkuun. Sitten onkin aika raahautua alas ja ottaa taksi Seletarin lentokentälle, joka sijaitsee Singaporen pohjoisosassa.

Matka kentälle menee hujauksessa ja olen siellä turhankin aikaisin. Palvelu kentällä on hyvä ja istuskelen odotusalueella kirjaa lueskellen. En ole tänään kerinnyt syömään ja nälkä kurnii vatsassa. No toivottavasti hotellilla on hyvä keittiö.

Lentokone on vanha ja parhaat päivänsä elänyt. Aparaatti näyttää kyllä toimivan ja propellit pyörivän. Lentomatka on lyhyt, vain noin 35 minuuttia. Olemme hujauksessa perillä. Letonkenttä on pienin millä olen koskaan ollut, mutta kaikki toimii moitteettomasti. Saarella ei pahemmin ole teitä, mutta pääsemme kuitenkin bussilla hotellille.Vene noutamassa meitä snorklailemaan.

Berjaya Tioman Beach, Golf & Spa Resort on hintaansa nähden erittäin edullinen. Paikka on kyllä parhaat päivänsä nähnyt, mutta palvelu pelaa ja tarjonta on runsasta. Huoneeni on tilava ja oikein viihtyisä. Heitän kamat sisälle ja vaihdan uikkarit jalkaan. Kipitän altaalle uimaan. Olo tuntuu mahtavalle. Tässä jatkuvassa kuumuudessa olen kaivannut virkistävää pulahdusta.

Uin allasbaariin ja tilaan itselleni drinkin. Olo tuntuu mahtavalle. Nälkä kurnii vatsassa ja vuorossa on hampurilainen läheisessä ravintolassa. Seuraani liittyy suloinen kissa, joka kerjää ruokaa. Enkä luonnollisestikaan pysty vastustamaan suloista otusta ja jaamme sulassa sovussa hampurilaisen pihvin.

Ilta menee löhötessä. Käyn varaamassa seuraavaksi päiväksi snorklausreissun ja loikoilen kirjaa lukien. Auringon laskettua ukkosmyrsky iskee kimppuumme ja salamat valaisevat taivaan. Käyn ajoissa nukkumaan, koska aamulla on aikainen herätys.

18.9.2006 Snorklailemassa

Kello herättää seitsemän aikaan aamulla. Raahaudun suihkuun ja haalin tavarat reppuun. Lyllerrän unisena aamiaiselle. Aamiaispöytä on iso, mutta kovin aasialais- painotteinen. Popsin aamiaiseksi nuudeleita ja paistettua kanaa. Ei kovin normaali aamiainen :-) Seuraavaksi suuntaan kauppaan ja ostan pari pulloa vettä. Ilmoittaudun aulassa, jossa kokoonnumme retkelle lähtöä varten. Tavoitteena on viettää aamupäivä merellä.

Kari veneessä.Ryhmämme on pieni, vain neljä immeistä on ilmoittautunut snorklailemaan tänään - japanilainen ja kaksi saksalaista. Meidät kuljetetaan bussilla sadan metrin päässä olevaan sukelluskeskukseen. Saamme varusteet ja hyppäämme pikaveneeseen. Matkanteko on melkoista röykytystä, mutta jo vartin jälkeen saavumme pienen saaren rannalle.

Hiekka rannalla on aivan vitivalkoista. Olemme ainoat ihmiset koko rannalla. Vaihdan varusteet ja lähden muiden kanssa snorklailemaan. Meri on mahtava! Korallit ovat kauniita ja kuhisevat elämää. Vietän tunnin uiden edes takaisin rantaa ja merenalaista maisemaa ihaillen.

Kapuan ylös merestä ja kävelen pitkin rantaa. Paikka on oikea unelma ja valkoinen hiekka suorastaan häikäisee silmiä.

Hotellin uima-allas.Nousemme veneeseen ja ajamme vähän matkan päähän uuteen snorklauspaikkaan. Olemme syvemmässä vedessä ja paikka suorastaan kuhisee kaloja. Uiskentelen kalojen keskellä ja ihailen niiden uskomatonta värikirjoa. Sitten jälleen takaisin veneeseen ja kohti seuraavaa paikkaa. Olemme jälleen rannan tuntumassa ja kalojen määrä sen kuin lisääntyy. Polskin matalassa vedessä ja ihailen maisemaa.

Kapuamme jälleen veneen kyytiin ja ajamme aivan hotellin edessä olevan pienen saaren viereen. Merivirtaukset ovat tässä kohti todella voimakkaat. Annan virtauksen kuljettaa itseni saaren toiselle puolelle. Takaisin uiminen onkin jo vaativampaa. Joudun oikein kunnolla ponnistelemaan, jotta pääsen uimalla takaisin veneelle.

Neljä tuntia on ohi. Annan veneen kuljettajalle kympin tippiä ja lähdemme porukalla tallustamaan kohti hotellin allasaluetta. Sukellan altaaseen ja nautin suolattomasta vedestä. Nälkä kurnii vatsassa ja istahdan altaan viereen pitsalle.

Lueskelen kirjaa ja nautin elämästä. Parin tunnin istuskelun jälkeen menen hotellihuoneeseen ja otan suihkun. Tarkastelen peilistä palojälkiä ja totean, että muutama paikka on näköjään jäänyt rasvaamatta.

Istahdan sängylle ja vaivun uneen. Nähtävästi uiminen ja aurinko ovat vaatineet veronsa. Herään hieman ennen kuutta. Uni maittaisi vielä, mutta en uskalla nukkua enempää koska pelkään menettäväni yöunet.Korallisaaren ranta.

Vaihdan vaateet ja menen kirjan kanssa rantabaariin istuskelemaan. Baarissa on aivan suloinen kissanpentu, joka tosin on aivan hyperaktiivinen ja kiipeilee koko ajan pitkin jalkojani. Istuskelen iltaa ja nautin auringon viimeisistä säteistä.

Menen syömään seisovaan pöytään. Ruoka on hyvää ja ahdan itseni aivan täyteen. Illan päätteeksi menen vielä istuskelemaan rantabaariin ja katselen kaukana ulapalla myllertävää ukkosmyrskyä.

19.9.2006 Hierojalla

Lyllerrän aamiaiselle ja tällä kertaa pöydät suorastaan notkuvat erilaisia antimia. Ahdan itseni täyteen ja menen altaalle. Löydän mukavan varjoisan paikan ja asetun aloilleni.

Päivä on kuuma. Lämmintä on varmaan lähemmäs 40 astetta. Altaan viileä vesi tekee hyvää. Muutaman tunnin loikoilun jälkeen päätän lähteä rannalle kävelemään ja nauttimaan merestä.

Samalla reissulla käyn varaamassa itselleni hieronnan. Hotellin kylpylä on pieni, mutta hyvätasoinen. Kaikkialla on siistiä ja paikat hohtavat uutuuttaan.

Puolentoistatunnin hieronta tekee hyvää. Olo on aivan taivaallinen sen jälkeen. Päätän lähteä jälleen auringosta nauttimaan. Rentoutuneen suuntaan allasalueelle istuskelemaan.

Olen koko päivän ollut varjossa, mutta aurinko on täällä todella voimakas ja totean vaihteeksi palaneeni. Päätän mennä hetkeksi huoneeseeni loikoilemaan.

Ennen illallista menen rantabaariin istuskelemaan ja nauttimaan mereltä tulevasta tuulesta. Tunnin istuskelun jälkeen suuntaan syömään grilliruokaa. Massu täynnä istuskelen vielä hetken rannalla, ennen kuin uni alkaa voittaa. On aika mennä nukkumaan ja valmistautua huomiseen viidakkoretkeen.

Singapore 2006 jatkoa...
* Karin kotisivu *