Kreikka 2003

26.5.2003 Altaalla ja Fira

Kymmenen tunnin yöunet ja vieläkin väsyttää. Käväisen aamiaisella ja haen Minnalle nimpparikortin. Löntystän jälleen altaalle ja jatkan loikoilua.

Käväisen hakemassa läheisestä kaupasta itselleni viikonlopun Ilta Sanomat. Lueskelen ja loikoilen altaalla ... tällaiseen elämään voisi tottua :-)
Käyn suihkussa ja lähdemme istuskelemaan bussipysäkille. Olo on leppoisa ja saamme jopa istumapaikat. Kiertelemme ja kaartelemme kauppoja. Istahdamme terassille ihailemaan näköalaa ja nauttimaan kylmiä juomia. Minna kirjoittelee kortteja hutikuun päivämäärillä ... loma on tehnyt siis tehtävänsä ja ajantaju kadonnut :-)

Istahdamme kahdeksan bussiin ... jalat ovat poikki kävelystä ja shoppailusta. Maha on vaihteeksi täynnä ruokaa ...
Minna terassilla Firassa.
Pulahdan uimaan ihanan viileään altaaseen. Polskuttelen yksinäni ja nautin kylmästä vedestä. Käväisen vielä suihkussa ja menen istumaan iltaa Minnan terassille. Naukkailemme vaihteeksi viiniä ja parannamme maailmaa. Puolilta öin kömmin nukkumaan.

27.5.2003 Shoppailua

Herään aamulla ennen yhdeksää. Löhöilen sängyssä ja luen kirjaa. Käväisen aamiaisella ja yllätys, yllätys suunnistan altaalle. Aamu on kaunis. Kuuntelen lintujen laulua ja heräävän kylän ääniä. Rakastan aamuja täällä. Ei kiirettä minnekään ...
Kari uima-altaassa. Saan päivän ensimmäisen shoppailu kohtauksen. Hölkkään ostamaan laavakynttilän. Makaan hetken altaalla ja sitten iskee päivän toinen kohtaus. Nappaan kouraani rahaa ja syöksyn vaatekauppaan. Tunti kuluu rattoisasti lumppuja sovitellessa. Päädy ostamaan kolme paitaa ... olo tuntuu heti rauhallisemmalta ... ja kukkaro 130 euroa kevyemmältä ;-)

Istuskelemme vielä altaalla ja käymme lounaalla. Vuorossa on salaattia ja sitten päiväunille. Käymme vielä ruokakaupassa ja päätämme syödä terassilla iltapalan.
Viiniä, oliivitahnaa, patonkeja, juustoa ja suklaata. Hotkimme tuttuun tapaan itsemme turvoksiin ja makaamme sitten terassilla puolitajuttomina. Lueskelemme samalla Aurinkomatkojen esitettä ja haaveilemme seuraavasta matkasta. Kotiasiat alkavat hiljalleen palautua mieleen ...

28.5.2003 Muinainen Thiran kaupunki

Aamiaiselle ja sitten altaalle. Päivä on pilvinen, mutta lämmin eli juuri minulle sopiva. Loikoilen altaalla ja lueskelen. Kaipaan liikuntaa ja saan Minnan houkuteltua mukaan vuorikävelylle.
Laitamme lenkkarit jalkaan ja reput selkään. Ensimmäisen sadan metrin jälkeen Minna alkaa puuskuttamaan ... sitä jatkuukin sitten siihen asti kunnes pääsemme huipulle. Välillä pysähdymme ottamaan kuvia ja ihailemaan maisemia.

Tällä kertaa olemme ajoissa ylhäällä ja portti muinaiseen Thiran kaupunkiin on auki. Jatkamme siis yhä kapuamista ylöspäin kohti kaupungin raunioita ja Messa Vouno -vuoren huippua. Näköalat ovat mitä mahtavimmat. Thiran kaupungin perustivat aikoinaan Spartasta tulleet doorilaiset 1115 eKr. Kaupunki on aikoinaan ollut kaunis ja upealla sekä helposti puolustettavalla paikalla. Valitettavasti rauniot ovat heikosti säilyneet.

Kiertelemme ja kaartelemme kaupungin raunioilla tunnin verran. Sitten alkaa matka alas. Aurinko on jälleen tullut esille ja manaan kun en ottanut mukaan hattuani. Heti kaupunkiin päästyämme ostamme jäätelöt. Hotellilla heitän uikkarit jalkaan ja sukellan altaaseen. Sitten onkin päivän ensimmäisen drinkin Gordon Spacen Red Starin aika :-)
Minna istuskelemassa vuorella.
Nukun lyhyet päiväunet. Päätämme Minnan kanssa istuskella jälleen terassilla ja parantaa maailmaa. Neljän tunnin jälkeen maailma on jo paljon parempi paikka ... päätämme siirtyä rantaravintolan terassille ...kuuden tunnin jälkeen pelastettuamme maailman ainakin kymmenen kertaa päätän siirtyä nukkumaan.

29.5.2003 Oia ja parturi

Päätän syödä aamiaiseksi jäätelön ... lyllerrän kauppaan, mutta se on vielä kiinni. Päätän sittenkin mennä hotellin aamiaiselle. Kieltämättä 11 päivää täysin samanlainen aamiainen ei oikein enää kiehdo. Leivät kumminkin menevät alas ja vatsa tulee täyteen.
Oia. Päivä on jälleen pilvinen. Toisaalta eilen onnistuin käräyttämään nahkani ... jälleen kerran. Vaihtelemme Minnan kanssa tekstareita ja päätämme lähteä Oiaan. Pääsemme Firaan helposti, mutta sitten joudumme odottamaan tunnin Oian bussia. Auto tulee aivan tupaten täyteen ... onneksi saamme istumapaikat, joten matkan teko sujuu mukavasti.

Kävelemme pitkin kaupunkia ja ihailemme maisemia. Minä mässytän jäätelöä ja Minna juustopiirasta. Alkaa sataa ja istahdamme läheiseen kahvilaan pirtelölle. Paikka on kotoisa ja musiikki rauhoittavaa. Olo rentoutuu .... olisi päiväunien aika.

Odottelemme sateessa bussia Firaan ja kreikkalaiseen tyyliin se on 20 minuuttia myöhässä. Se tarkoittaa myös sitä, että emme kerkiä Kamarin vuoroon. No, hyvä syy käydä nauttimassa kuppi kreikkalaista kahvia sekä lasi viiniä :-)
Seuraava vuoro on niin täynnä, että emme mahdu mukaan. Yritämme saada taksin, mutta kaikki ovat ajossa :-( Pakko siis jälleen mennä lasilliselle :-)

Viinipullollista myöhemmin rynnistämme bussiin ja saamme jopa istumapaikat! Tosin tyhjään vatsaan tämä määrä viiniä niin asioilla ei ole enää niin väliä :-)
Puoli kuudelta minulla on aika parturiin. Tosin parturi saapuu mukavat 20 minuuttia myöhässä. Istahdan alas ja hurja saksien heilutus alkaa. Sydäntä kylmää välillä ... kymmenessä minuutissa pääni on kynitty. Tarkastelen itseäni peilistä ja yllättävää kyllä olen aivan tyytyväinen lopputulokseen. Hinta on edullinen 15 euroa. Tallustelen tyytyväisenä takaisin hotellille.

Sataa edelleen. Juomme jälleen hieman viiniä ja lähdemme sitten syömään. Onnistumme valitsemaan hyvän paikan ... suvalakia, punaviiniä, tsatzikia, leipää, jogurttia hunajalla, täytetyt tomaatit ja paprika. Vatsa on jälleen täysi :-)
Kari loikoilemassa auringossa.
30.5.2003 Loikoilua altaalla

Aamulla ryntään parvekkeelle. Ilma on aurinkoinen ja lähes pilvetön. Aamiaiselle ja sitten altaalle. Minna loikoilee jo auringossa onnellinen hymy naamalla. Tarjolla olisi vesijumppaa, mutta kukaan ei innostu asiasta.

Päivästä tulee kaunis. Grillaan jalkojani auringossa ... muut jäsenet ovat vielä riittävän punaiset. Ensimmäistä kertaa altaan reunat ovat lähes täynnä. Eilisen sadepäivän jälkeen kaikki haluavat osansa auringosta. Varpuset käyvät vähän väliä altaan reunalla juomassa. Lintuja on mukava katsella.
Kari ja auringonkukka. Nälkä pakottaa poistumaan altaalta. Haaveilen pitsasta. Käväisen suihkussa ja vaihdan vaatteet. Ensimmäistä kertaa huomaan, että loma lähenee loppuaan. Enää yksi täysi päivä jäljellä :-(

Pitsa on hyvää!!! Ravintolassa on myös suloinen, sinisilmäinen kissa, joka odottaa pentuja aivan viimeisillään. Rapsuttelemme rouvaa samalla kun odottelemme ruuan valmistumista. Eksymme vielä pariin kauppaan ja mukaan tarttuu vyö ja juotavaa. On jälleen päiväunien aika.

Päiväunien jälkeen taas Minnan parvekkeelle istuskelemaan. Viiniä, suklaata ja perunalastuja ... välillä taas kauppaan hakemaan täydennystä. Kaupan seinään sijoitettu postilaatikko on yllättäen kadonnut. No, sellaista elämä on. Toivottavasti kortit menevät perille.
Jossain vaiheessa puhe kääntyy siihen, että miten paljon tavaroita on tullut ostettua. Minna avaa huoneensa kaapin ... voi ei ... voiko kukaan keritä ostamaan noin paljon pieniä tavaroita kahdessa viikossa. Neitokainen voi avata jo oman matkamuistomyymälän tuolla tavaramäärällä ;-) No, katsotaan pitääkö hankkia vielä yksi matkalaukku.

Illalla lueskelen kirjaa. Jostain syystä en saa nukuttua ... uni tulee vasta aamu neljältä.
31.5.2003 Lisää loikoilua

Aamulla herään aikaisin. Olo on todella väsynyt. Löhöilen sängyssä ja odottelen aamiaisen alkamista.

Loikoilen auringossa. Tänään on matkan viimeinen mahdollisuus ruskettua. Tunnin jälkeen tulen levottomaksi ja kipaisen hakemaan Iltiksen. Kuluu puolituntia ja jano yllättää. Hölkkään lähikauppaan hakemaan juomat ja perunalastuja. Kuluu puolituntia ja tulee kuuma. Pulahdan kylmään altaaseen. Vielä puolituntia ja totean palovammojen olevan riittävät. Siirryn varjoon lepäilemään. Minna jatkaa auringossa ... epäreilua, nainen on jo ihan musta eikä pala millään.

Käväisen suihkussa ja alan pikku hiljaa pakkaamaan tavaroita. Laukku on täynnä ja painaa varmaankin 30 kiloa :-) Päätän pakata loput tavaroista aamulla. Käväisen ottamassa vielä muutaman kuvan rannalta. Filmejä on kertynyt kaikkiaan mukavat 12 rullaa :-)
Kari Kamarin rannalla.
Keväisen jälleen kaupassa ostamassa juotavaa ja feta piiraat. Tallustelen altaalle nauttimaan välipalasta Minnan kanssa. Minnalla on neljäs tunti meneillään auringossa ja hiki valuu. Näyttää siltä, että neiti joutuu kohta luovuttamaan.

Päätämme lähteä lounaalle. Viimeisen päivän kunniaksi päätämme nauttia pari litraa viiniä :-) Olo on todella leppoisa ja ruuan jälkeen ovat vuorossa hyvin ansaitut päiväunet.

Päiväunien jälkeen nautimme vielä hieman lisää viiniä. Katselen kun Minna pakkaa ... laukku oli puolillaan kun tulimme ... nyt se ei meinaa enää mennä kiinni. Kävelemme illalla rantakadulla ja poikkeamme yhdelle drinkille. Nukun kuin tukki.

1.6.2003 Kotiin

Herään aamulla puoli kahdeksalta. Vaihdan jalkaan uikkarit ja sukellan altaaseen. Vesi herättää nopeasti. Nautin ja polskin altaassa. Kipaisen suihkuun ja vaihdan matkavaatteet päälle. Pakkaan loput tavaroista.

Käväisemme aamiaisella ja luovutamme huoneet. Istuskelemme altaalla. Aurinko paistaa jälleen pilvettömältä taivaalta.

Bussi tulee ajallaan ja pääsemme puolessa tunnissa kentälle. Terminaali on aivan tukossa ja kestää yli tunnin ennen kuin pääsemme eroon tavaroistamme. Minna laukku painaa lähes 30 kiloa ... tullessa reilut 11 :-) Näköjään ostettavakin on löytynyt.

Yllättäen ruoka koneessa on hyvää. Syömme, nuokumme ja haukottelemme. Onneksi lento kestää alle neljä tuntia.

On jälleen mukava olla kotona!

Kreikka 2003 jatkoa...
* Karin kotisivu *