Italia 2006
Italia 2006

13.5.2006 Bologna

Takana on kahden tunnin yöunet. Eilinen ilta meni työkaverin läksiäisissä ja aamulla on aika lähteä kohti Italiaa. Käyn pikaisesti suihkussa ja raahaudun tavaroineni junalle.Talomme Italiassa - Il Grottone.

Aamu on kaunis ja parissa tunnissa olen kentällä. Soila, Susanna, Mauri, Pihla, Tuula, Pete ja Mikko saapuvat kaikki kentälle yhdeksäksi. Kirjaudumme lennolle ja lampsimme turvatarkistukseen.

Lennämme Kööpenhaminan kautta Bolognaan. Matka menee rattoisasti ja pääsemme perille helposti.
Kentällä noudamme vuokraamamme yhdeksänpaikkaisen auton ja ahtaudumme tavaroinemme kyytiin. Kulkuväline osoittautuu tilavaksi ja lähdemme ajamaan kohti Firenzeä.

Matkalla pysähdymme myöhäiselle lounaalle tien vieressä olevaan autogrilliin. Vatsa täyttyy ja olo paranee. Sitten takaisin autoon ja matka jatkuu.

Ajamme Firenzen ohi ja jatkamme kohti Montaionea, jossa vuokraamamme talo sijaitsee. Tie mutkittelee ja kaartelee.

Soitamme matkalta talon omistajalle ja yritämme kertoa, että myöhästymme hieman. Puhelimeen vastaa naishenkilö, joka puhuu vain italiaa. Yritämme hetken selittää olevamme myöhässä. No kukaan ei tajunnut mistään mitään, joten jatkamme vain tyynesti matkaa.

Pihla, Mauri ja Susanna.En voi uskoa, mutta löydämme lopulta perille. Itse talolle johtaa kapea ja jyrkkä hiekkatie, jonka löytäminen on suorastaan ihme. Talo on mukava ja tilava. Sisällä on tilaa vaikka kokonaiselle armeijalle. Sisustus on niukka, mutta vaatimaton. Paikka vaikuttaa oikein mukavalle.

Lähdemme Peten kanssa autolla kauppaan. Kaupat ovat juuri sulkemassa oviaan ja juoksentelemme hyllyjen välissä ja mätämme tavaroita kärryyn. Hinnat ovat mukavan edulliset :-)

Sitten takaisin talolle. Huoneeni on tilava ja parvekkeen sijasta minulla on mukava terassi. Istuskelemme iltaa ja napostelemme kaikkea mukavaa viinilasien äärellä. Susanna valmistaa meille kattilallisen pastaa ja massu tulee täyteen.Pihla Montaionessa.

Olen aivan poikki ja yhdentoista jälkeen lyllerrän nukkumaan.

14.5.2006 Äitienpäivä

Aamulla on miesten vuoro hoitaa aamiainen. Tiskaamme, siivoamme keittiön ja laitamme aamiaisen. Mauri ja Pete kiikuttavat kiltisti aamiaisen puolisoille sänkyyn.

Ruokailun jälkeen siirrymme kattoterassille. Ilma on mukava ja loikoilen aurinkotuolissa. Parannamme maailmaa ja nautimme lämmöstä.

Parin tunnin loikoilun päätämme lähteä kävellen Montaionen kylään. Edessä on vajaan kilometrin jyrkkä nousu. Puuskutamme ja puhisemme koti keskustaa. Hiki virtaa ja happi loppuu.

Montaionen keskusta on mukava ja kaunis. Käväisemme kaupassa täydentämässä ruoka ja juoma varannot. Ostosten jälkeen istahdamme terassille ja nautimme kuohuviiniä maisemaa ihaille. Itse kylä sijaitsee korkealla kukkulalla ja näkymä on kaunis.

Kiertelemme ja kaartelemme paikkoja ihmetellen. Sitten onkin aika kävellä alamäkeä takaisin talolle. Tällä kertaa matkan teko on helppoa ja leppoisaa.

Sitten onkin siestan aika. Istuskelemme varjossa ja rentoudumme.

Illalla istuskelemme talolla. Nautimme punaviiniä ja keitämme vaihteeksi pastaa ruuaksi. Päivän päätteeksi on aika mennä nukkumaan.

15.5.2006 Pisa

Aamu on mahtava. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta. Syön aamiaisen ja lyllerrän terassille loikoilemaan.
Kaivan kirjan laukusta ja loikoilen lukien.

Pikku hiljaa talon muut asukit heräilevät ja liittyvät seuraani.
Puolilta päivin pakkaamme kimpsut ja kampsut. Päätämme lähteä päivän retkelle ja kohteena on Pisan kaupunki.


Tie kiertelee ja kaartelee, mutta puolentoista tunnin matkaamisen jälkeen löydämme perille. Parkkeeraamme auton ja jäätelöt kourissa lyllerrämme ihailemaan Pisan kaltevaa tornia.

Torni ja sen ympärillä olevat rakennukset ovat kauniita. Kamerat laulavat ja muistikortit täyttyvät.
Massut alkavat vaatimaan ruokaa ja istahdamme pitsalle. Ruoka on hyvää ja istuskelemme lämmöstä nauttien. On aika jatkaa matkaa ja päätämme seuraavaksi suunnata meren rannalle.

Rannalla pääsemme kastelemaan varpaamme ja kahlailemaan. Vesi on mukavan vilvoittavaa. Istuskelemme vielä rantakahvilassa ennen kuin lähdemme ajamaa takaisin talolle.

Ajamme takaisin maaseutu reittiä ja ihailemme näkymiä. Kylät ovat kauniita ja auringonlasku upea.
Ilta menee viiniä nauttien ja maailmaa parantaen.

16.5.2006 Montaione

Aamu on jälleen kaunis. Istun terassilla ja luen kirjaa. Aamukahvi avaa silmät ja elämä on ihanaa.

Siirryn muiden seuraan puutarhaan istuskelemaan. Avaamme kuohuviinipullon ja valelemme vartalomme aurinkovoiteilla. Lapsille täytämme kumisen uima-altaan ja riemu pääsee valloilleen. Vesi roiskuu ja naamat ovat hymyssä.

Mikko rannalla.Pete ja Mauri lähtevät kauppaan. Me muut jäämme istuskelemaan puutarhaan ja avaamme viinipullon. Turisemme ja lueskelemme lehtiä.

Lähdemme Tuulan ja Soilan kanssa Montaionen kylään kävelylle. Kapuamme urheasti 700 metrin jyrkän nousun kohti kylää. Puuskutamme ja hiki tulee pintaan.

Istahdamme terassille ja nautimme espressot. Sitten pieni kierros kylässä. Ostan jälleen muutaman postikortin. Löntystelemme takaisin Il Grottonen, joka on talomme nimi.

Illalla juhlimme Susannan, Soilan ja Tuulan 40-vuotis syntymäpäiviä. Pete laittaa grillissä meille loistavan illallisen ja massut täynnä istuskelemme ulkoterassilla maistellen punaviinejä.

Loppu ilta menee jälleen rattoisasti keittiössä turisten.

17.5.2006 Il Grottone

Nukun aamulla pitkään. Raahaudun keittiöön ja tekaisen itselleni voileivät. Sitten puutarhaan nauttimaan elämästä.Kari Montaionessa.

Päätämme jälleen Soilan kanssa lähteä kävelylle kylään. Puuskuttaessamme vaihteeksi ylös rinnettä ihailemme erilaisia kukkia ja kauniita maisemia.

Hintataso kylässä on mukavan edullinen. Kupillinen kahvia ja kaksi vesipulloa ravintolassa maksavat yhteensä kaksi euroa. Kahvittelun jälkeen kiertelemme paikkoihin tutustuen.

Montaionen kylä on pieni ja siihen tutustuu helposti puolessa tunnissa. Sitten takaisin talolle. Matkalla katselemme vuohia ja viiniviljelmiä.

Talolle päästyämme päätämme vielä käväistä alempana olevalla pienen pienellä joella. Seutu on kaunista ja käveleminen tuntuu kaiken syömisen jälkeen hyvältä.

Talolle päästyämme ryömin päiväunille. Lämmintä on mukavat 28 astetta ja olo on raukea.

Syömme lounaan ja sitten onkin vuorossa pieni ajeluretki lähiympäristöön. Käymme läheisellä viinitilalla, mutta paikka on jo valitettavasti kiinni. Täydennämme viinivarastot läheisestä kaupasta ja ajelemme sitten takaisin talolle.

Ilta menee jälleen syödessä ja viiniä naukkaillessa.

18.5.2006 Siena

Kymmenen tunnin unet tekevät hyvää. Herään virkistyneenä ja istuskelen terassilla auringosta nauttien. Syön aamiaista ja käväisen suihkussa. Vaihdan vaatteet ja valmistaudun lähtemään Sienaan.

Alkumatkasta pysähdymme viinitilalle maistelemaan erilaisia viinejä. Muutama pullo tarttuu myös mukaan kotiin vietäväksi.

Sitten pakkaudumme jälleen autoon ja suuntaamme kohti San Gimignanoa. Kaupunki on pieni ja kaunis sekä aivan täynnä turisteja. Kävelemme pari tuntia ja napsin kuvia pitsan pala toisessa kädessä.

Päivä on kuuma ja ahtaudumme jälleen ilmastoituun autoon. Sitten vuorossa onkin Siena. Kukaan meistä ei tunne paikkaa entuudestaan ja ajelemme ympäriinsä parkkipaikkaa etsien.

Onnistumme parkkeeraamaan vanhan kaupungin laitamille ja vuorossa on muutama tunti kävelyä. Katselemme kirkkoja ja kauniita rakennuksia.

Päätämme nauttia ravitsevan aterian McDonald'sissa :-) Kaiken pastan ja pitsan jälkeen kunnon ruoka maistuu mahtavalta ;-)

Sitten taas kävelemään ja napsimaan kuvia. Siena on kaunis ja päivä helteinen. Istahdamme terassille Palazzo del Comunen reunalle. Aukio vilisee ihmisiä ja vilskettä on mukava seurata.

Kaupunkikierroksen jälkeen on aika suunnata kohti Montaionea. Kamat ja muksut autoon ja ilmastointi päälle.

Matkalla pysähdymme kaupassa ja täydennämme ruokavarastot. Ilta menee jälleen rattoisasti viiniä litkiessä.

Torilla Sienassa.19.5.2006 Loikoilua

Nukun pitkään aamulla. Tänään ohjelmassa on loikoilua ja auringon palvontaa.

Nautimme kuohuviiniaamiaisen puutarhassa. Aurinko paistaa ja linnut laulavat.

Laitamme lounaaksi spagettia ja istuskelemme terassilla. Välillä vaihdamme pihalle loikoilemaan.

Illalla kapuamme Montaionen kylään ja käymme ravintolassa illallisella. Tilaamani pitsa maistuu hyvälle ja olo tulee kylläiseksi. Kävelemme vielä hetken kylän kaduilla ja sitten onkin aika hypätä autoon ja ajaa takaisin talolle.Pete terassilla.

Menen aikaisin nukkumaan.

20.5.2006 Rooma

Herätys on aamulla kuudelta. Ryntään suihkuun ja harjaan hampaat. Heittelen tavarat laukkuun ja raahaudun aamiaiselle. Edessä on siirtyminen Roomaan.

Olemme valmiita kahdeksalta, mutta talon omistaja on myöhässä ja joudumme odottelemaan häntä puolisen tuntia. Lähdemme siis 300 kilometrin ajomatkalle valmiiksi myöhässä.

Pysähdymme matkalla kerran jäätelölle ja neljässä tunnissa saavumme hotellillemme. Reissu meni rattoisasti ja huomattavasti nopeammin mitä odotin.

Hotellilla vaihdamme pikaisesti vaatteet ja sitten onkin aika palauttaa auto lentokentälle ja suunnata kohti Rooman keskustaa.

Kentällä yritämme epätoivoisesti etsiä autonpalautuspistettä. Puolen tunnin haahuilun jälkeen onnistumme.

Kari Roomassa.

Seuraavaksi kävelemme junalle ja kohti keskustaa. Matka on melko pitkä, mutta junassa on mukava istuskella.

Arja on meitä asemalla vastassa. Ryntäämme syömään ja vuorossa ovat Rooman nähtävyydet. Tallustelemme ympäriinsä ja kamera laulaa.

Välillä pysähdymme terassille ja sitten taas jatkamme matkaa. Lämmintä on noin 30 astetta ja hiki virtaa.

Espanjalaisten portaiden jälkeen luovutamme ja menemme syömään. Istuskelemme iltaa ja syön illalliseksi mansikoita sekä juon kuohuviiniä.

Otamme villin taksin takaisin hotellille. Autossa eivät turvavyöt toimi ja tappelemme matkan hinnasta. Päädymme lopulta 100 euroon.

Hotellilla kuski vielä yrittää huijata Soilalta lisää rahaa, mutta tällä kertaa emme mene vipuun.

Arja ja Pihla Roomassa.Hotellilla on aika käydä nukkumaan ... edes Euroviisut eivät näy televisiosta ;-)

21.5.2006 Matkalla kotiin

Aamulla heräilemme ja käymme aamiaisella. Ruoka maistuu ja kahvi herättää. Luovutamme huoneet ja otamme taksin kentälle.

Kentällä emme pahemmin joudu jonottelemaan ja meille jää runsaasti aikaa kierrellä kaupoissa. Istuskelemme ja odottelemme koneen lähtöä.

Lento menee mukavasti. Kentällä syön vielä pikaisesti salaatin ja hyvästelen matkakaverit.

Sitten onkin aika suunnata kotiin ja valmistautua työviikkoon.


* Karin kotisivu *