Suomi 2003

Turku 29-30.3.2003

Herään kahdeksalta aamulla. Ilma on mitä mahtavin ja lämmintä lähes kymmenen astetta. Keitän aamukahvin ja selailen Hesaria. Päätän käydä tunnin lenkillä ja päälle vielä saunassa.

Pakkaan repun Turun matkaa varten. Jape, Soila ja Minna ovat tulossa puoliltapäivin. Tarkoituksena on viettää viikonloppu Susannan ja Maurin luona.

Matkalla pysähdymme muutamaan otteeseen ... Sello, Hiiden Pirtti, Muurlan Lasi ja Lahjahovi. Minna pääsee shoppailemaan ja muut saavat kahvia. Olo on ihanan rento ja matka taittuu sujuvasti. Neljän tunnin matkaamisen jälkeen olemme vihdoinkin Turussa :-)
Pihla ja Kari leikkimässä.
Syömme ja istumme iltaa. Käymme kävelyllä ja ajelemme Förillä. Pysähdymme kahville joen rantaan. Ilta sujuu rattoisasti juomia nauttiessa ja Trivial Pursuittia pelatessa. Ryömin nukkumaan kolmen maissa.

Aamulla heräilen kymmenen maissa. Istun kahville ja katselen lattialla leikkivää Pihlaa. Aamu sauna tuntuu hyvältä ja piristyn huomattavasti. Kolmelta suuntaamme pitsalle. Dennis on mukava paikka ja ruoka hyvää. Täydellä vatsalla lyllerrämme pitkin Turkua.

Kuuden aikaan illalla lähdemme ajelemaan kohti Helsinkiä. Jape istuu kuskin paikalle ja matka sujuu joutuisasti. Pysähdymme vain kerran Kasvihuoneilmiössä. Tenkanen laulaa CD:ltä ...
Santtu ja olut. 19.6.2003 Mökille

Ajan viiden maissa iltapäivällä hakemaan Japen Kalliosta. Tarkoituksena on viettää juhannus Mäntyharjun mökillä. Kaupunki on jo melko hiljainen. Kaikki ovat hypänneet autoihinsa ja huristavat kohti maaseutua. Matka sujuu yllättävän joutuisasti. Kahden ja puolen tunnin jälkeen kurvaamme vanhempien mökille.

Juomme ilta kahvita ja menemme rantamökille. Rävellämme hetken ja saamme tulen syttymään takkaan.
Sisällä alkaa hiljalleen lämpenemään. Kesä on ollut yllättävän kolea ja ulkona ei oikein viitsi palella.Grillaamme makkaraa ja parannamme maailmaa. Sami, Jani, Suski ja vaavi käyvät moikkaamassa. Ilta pimenee hiljalleen ja yhdentoista jälkeen päätän suunnistaa Kirvesahoon nukkumaan. Käyn vielä moikkaamassa vanhempia ja kömmin sitten makuupussiin.

20.6.2003 Juhannusaatto

Heräilen kymmeneltä ... sataa. Käväisen kahvilla vanhempien luona ja ajan sitten rantamökille. Jape on jo hereillä. Päätämme lähteä keskustaan pitsalle. Matkalla törmäämme Sepeen, joka on pyöräilemässä mökille. Keskustassa ahdamme napamme täyteen ja istuskelemme ihmettelemässä maailman menoa.

Sade vain kiihtyy. Keitämme kahvia ja lueskelemme. Takka ja whisky lämmittävät mukavasti. Nukun lyhyet päiväunet. Mökissä alkaa jo olla mukavan lämmintä eli tuollaiset 24 astetta.

Minna, Ari ja Santtu saapuvat kuuden maissa. Auto on tupaten täynnä tavaraa. Laitan saunan lämpiämään. Nautiskelemme juomia ja saunomme koko illan. Järven vesi on vielä kylmää, mutta lämpimästä saunasta uiminen tuntuu todella hyvältä. Onnistun heittämään talviturkin pois :-)
Vanhemmat piipahtavat kylässä ja tuovat mukanaan grillin. Serkkupojat pistäytyvät myös kyläilemässä. Illan suurin hitti on koskenkorva, johon Santtu on lisännyt chilejä :-) On muuten riittävän tulista tavaraa :-) Pääsen nukkumaan neljän aikaan aamulla auringon jo noustessa.

21.6.2003 Juhannuspäivä

Herään puhelimen soimiseen yhdeltätoista. Käväisen jälleen vanhempien luona kahvilla. Rantamökillä kaikki ovat jo hereillä ja ahmivat aamiaista.
Santtu, Ari, minä, Minna ja Jape.
Laitamme grillin päälle ja syömme hieman lisää. Päivä on pilvinen, mutta onneksi ei sada. Käväisemme vanhempien luona päiväkahvilla ja sitten saunaa lämmittämään. Sytytämme myös ulkotakan ... tuulee pohjoisesta ja kaikki savu pyörii pihapiirissä ... no onneksi puut palavat nopeasti ja saamme aikaan hiilloksen. Minna ja Ari paahtelevat itselleen vaahtokarkkeja.

Ari korjaa mökin rappuja ... Santtu sai jalkansa laudan läpi edellisenä iltana ... muut tuijottelemme vieressä hyödyttöminä. Saunomme jälleen koko illan. Järven vesi on edelleen kylmää. Sydän tuntuu pysähtyvän kun sukellan uimaan. Tällä kertaa menen nukkumaan jo yhdeltä :-)

22.6.2003 Keskustassa

Päivä on jälleen sateinen. Istuskelemme terassilla ja syömme. Laitan saunan vielä lämpiämään. Minna ja Ari saunovat vielä hetken. Iltapäivällä siivoamme mökin ja ajamme vanhempien luo. Istumme hetken ja jatkamme sitten matkaa keskustaan. Käväisemme viemässä tyhjät pullot kauppaan ja suuntaamme sitten pitsalle.

Mahat täynnä suuntaamme tutustumaan Mäntyharjun asemaan. Sieltä jatkamme kirkolle ja Taidekeskus Salmelaan. Aurinko ilmestyy vihdoinkin pilvien takaa ja nautimme maisemista.

Ennen seitsemää lähdemme ajamaan kohti Helsinkiä. Matkaan kuluu mukavat kolme tuntia. Heitän Japen Kallioon ja ajan sitten kotiin.
* Karin kotisivu *