USA 2001

8.6.2001 Lähtö Dallasiin

Kello soi aamulla kuudelta ja edessä on lähtö Dallasiin. Pakkailen loput tavarat ja tilaan taksin kentälle.

Lento lähtee varttia yli yhdeksän. Kone on pieni kuin mikä, mutta Lento Pariisiin sujuu nopeasti. Pariisissa vaihdan Dallasiin menevään koneeseen. Dallasin kone on huomattavasti mukavampi henkilökohtaisine televisioineen. Katson lennon aikana kolme elokuvaa ja lukaisen mukana olevan kirjan loppuun.

Niina on vastassa Dallasin kentällä. Suuntaamme kohti vuokralla olevaa asuntoamme. Kämppä on kiva kaksio, jossa on kaikki tarpeellinen.

Illalla käymme vielä paikallisessa supermarketissa hakemassa hedelmiä ja sushia. Illalla nukahdan jo kello yhdeksän maissa.
Asunto ulkoa päin katsottuna.

Virkistävä uinti taloyhtiön altaassa. 9.6.2001 Shoppailua ja aurinkoa

Aamulla herättyämme suuntaamme kohti Galleriaa. Galleria on jättimäinen ostoskeskus. Ajettuamme harhaan kahdesti ja saatuamme aikaiseksi perheneuvottelun löydämme perille. Onnistumme seikkailemaan muutaman tunnin kaupoissa ja rahaa menee pitkälti toista tonnia.

Takaisin löydämme jo helpommin ... eksymme vain kerran. Vuorossa on auringon ottoa. Lämmintä on ainakin kolmekymmentä astetta. Asuntoalueella on pieni uima-allas ja mahdollisuus löhöillä auringossa. Vietämme reilun tunnin altaalla uiden ja löhöillen.

Illalla Niina vie minut syömään kunnon Texasilaisen pihvin. Pihvi on valtava ja jaksan hädin tuskin syödä sen. Ravintola on leppoisan oloinen ja aivan täynnä. Illalla uni tulee jo kello yhdeksän maissa.

10.6.2001 Dallasin keskusta

Herään aamulla aikaisin. Huoneistomme ilmastoinnissa on jotain vialla. Lämpötila on koko ajan tuollaiset 27 astetta ... vähän liian lämmintä Karille. Ulkona on reilut 30 astetta.

Jääkaappiin olemme hankkineet hedelmiä ja aamiainen on melko kevyt. Kahviakin olemme onnistuneet keittämään.
Dallasin Aqvarium.
Tänään on tarkoitus suunnata kohti Dallasin keskustaa. On sunnuntai, joten saamme kävellä kaikessa rauhassa. Hetken käveltyämme suuntaamme kohti Dallasin Aqvariumia. Aqvarium osoittautuu hyväksi valinnaksi ... runsaasti ihmeteltävää mm. merilehmiä, jätti simpukoita, suloisia apinoita jne.

Käväisemme pikaisesti syömässä ja shoppailemassa. Suuntaamme takaisin asunnolle ja syöksymme jälleen uima- altaalle. Iho alkaa jo hieman punoittaa:)

Niina päättää karata muutamaksi tunniksi töihin ja minä puolestani suuntaan salille. Sali on ilmainen asukkaille ja ajattelin hyödyntää sitä joka päivä. Laitteita on vain seitsemän, mutta kaikki tarpeellinen löytyy. Saan kunnon hien päälle ja lähden tunnin huitomisen jälkeen takaisin asunnolle.

Ilmastoinnin korjaaja on käynyt ja säätänyt lämmityksen 33 asteeseen (90F). Korjaus on siis kesken ... ei auta muuta kuin odottaa. Kohta mies ilmestyykin takaisin paikalle. Se mitä ymmärrän hänen leveästä Texasin murteestaan on jäätä ja tukossa. Eli siis ilmastointimme oli nähtävästi jäätynyt umpeen. Asunto alkaa onneksi pikku hiljaa viilenemään. Sisällä on ollut koko ajan tuollaiset 27 astetta, mikä on minulle vähän liikaa ... Niina tosin tuntuu olevan aivan tyytyväinen lämpötilaan.

Käväisemme vielä illalla syömässä Jack in the Boxsissa. Ruoka on kohtalaista.

Nukkumaan käymme jo heti kello yhdeksän jälkeen.

Liput. 11.6.2001 Uima-altaalla ja kuntosalilla

Heräämme aamulla hieman ennen kello viittä ... juuri sopiva aika lomalaiselle;) Syömme kevyen aamiaisen ja Niina lähtee töihin. Minä kipitän takaisin sänkyyn ja otan vielä lyhyet unet.

Kun herään avaan saman tien television. Sata suloista kanavaa ja kaikki suoltavat ohjemaa minkä kerkiävät. Houstonissa on mahtavat tulvat, Oklahoman pommi-iskun tekijää ollaan parhaillaan teloittamassa, jossain päin Jenkkejä on ollut maanjäristys jne. Katsottavaa riittää, joten aika ei ainakaan käy pitkäksi.

Stressi alkaa helpottamaan ja rentoutuminen alkaa. Ensimmäiseksi suuntaan uima-altaalle. Jaloille voi vielä ottaa aurinkoa ... muut osat ruumiista on jo poltettu punertaviksi. Pari tuntia menee nopeasti ja seuraavaksi suuntaan kohti Chicken Fil Ata. Ostan kanahampurilaisen, joka osoittautuu herkulliseksi. Taidanpa poiketa toistekin.
Käyn pikaisesti lähikaupassa ja suuntaan takaisin asunnolle. Seuraavaksi on vuorossa päivän kuntoiluhetki. Kävelen salille ja riehun siellä seuraavat puolitoista tuntia. Paino on jo noussut kilon verran saapumisesta ja liikuntahetki on paikallaan. Tämän jälkeen voinkin vain löhöillä ja odotella Niinaa töistä. Illalla on vielä edessä kaupassa käynti.

12.6.2001 Autoilua ja shoppailua

Tänään päätin rohkaistua ja ottaa auton käyttööni. Toyotassa on automaattivaihteisto, enkä ole ikinä käyttänyt moista. Kumma kyllä, vaihteisto on helppokäyttöinen ja ajaminen alkaa sujua. Heitän Niinan töihin ja huristan takaisin kämpille.

Edessä on seuraava operaatio ... pyykin pesu. Ihmettelen hetken aikaa konetta ja heitän rohkeasti pyykit sisälle. Onnistun käynnistämään laitteen ja menen tyytyväisenä jatkamaan keskeytyneitä uniani. Kone pesee nopeasti ja seuraavaksi on kuivausrummun vuoro ... saapa nähdä minkä kokoista pyykkiä saan aikaiseksi.

Kumma miten kaikki asiat täällä tuntuvat uusilta ja erilaisilta. Auton ajaminenkin oli opeteltava uudestaan samoin pyykin pesu ja astianpesukoneen käyttö.
Niina ja Toyota.
Pyykkäyksen jälkeen suuntaan kohti Grapevine Millssin ostoskeskusta. Matka menee hyvin ja perillä olen alta aikayksikön. Ostoskeskus on valtava ja saan kevyesti kulumaan neljä tuntia shoppailuun. Urakan päätteeksi syön vielä Burger Kingissä jättiläismäisen hampurilaisaterian. Ruokailun jälkeen lähden jälleen sekoilemaan autolla kohti asuntoa. Ihme ja kumma, mutta en eksy kertaakaan matkalla.
Piisami ulkoilualueella. Vuorossa on jälleen altaalla löhöilyä. Lämmintä on yli 30 astetta, enkä pysty olemaan altaalla tuntia pidempään. Auringon oton jälkeen ovat vuorossa päiväunet. Unien jälkeen suuntaan jälleen kuntosalille.

Haen Niinan töistä, käymme syömässä KFCssä ja sen jälkeen kävelyllä viereisellä ulkoilualueella. Alue on pieni, mutta mukava ... näemme piisameita, sorsia ja kilpikonnan.

Illalla pyykkäilemme ja katselemme tellua.

13.6.2001 löhöilyä ja laiskottelua

Tänään on vuorossa älä tee mitään päivä. Nukun pari tuntia pidempään eli herään vasta tuossa kello seitsemän tietämillä. Keitän itselleni aamukahvit ja jatkan löhöilyä. Ulkona on pilvistä, mikä on hyvä asia, sillä onnistuin jälleen eilen polttamaan itseni. Jotta en tuntisi itseäni laiskaksi laitan pesukoneen pyörimään.

Käväisen altaalla ja kuntosalilla. Illalla käymme Wall Martissa ruoka ostoksilla ja katselemme tellua.

14.6.2001 Hääpäivä

Tänään meillä on nelivuotis hääpäivä ja sovimme, että menemme illalla syömään.

Heitän Niinan aamulla töihin, jotta saan auton käyttööni. Löhöän vielä hetken asunnolla ja kymmenen maissa suuntaan ostoksille. Mukaan tarttuu yksi t-paita ja lahja Artulle. Seuraavaksi menen elokuviin katsomaan Perl Harborin. Leffa on hyvä ja aika kuluu siivillä. Käväisen vielä pikaisesti salilla ennen kuin haen Niinan töistä.
Kari märkänä myrskyn jäljiltä.
Menemme paikalliseen ravintolaan syömään. Ruoka on hyvää, mutta kallista. Onnistumme tekemään 800 markan laskun. Käväisemme vielä baarin puolella ottamassa yhdet.

Lähdemme kävellen takaisin asunnolle. Matkaa on tuollaiset 400 metriä. Päästyämme puoleen väliin matkaa alkaa raju ukkosmyrsky. Kastumme aivan läpikotaisin. Kotiin päästyämme heitämme vaatteet kuivaajaan ja ihmettelemme rajua ukkosmyrskyä ikkunasta. Myrsky kestää suurimman osan yötä ja salamointi on mahtavaa.

Bert ja Niina. 15.6.2001 Kuntoilupäivä

Perjantai on koittanut. Niina lähtee aamulla töihin ja minä jään kotiin nukkumaan. Yöllinen myrsky on tehnyt ilmasta hieman viileämmän, mutta kosteusprosentti on 97. Yhdeksän maissa suuntaan kohti kuntosalia. Kuntosalilla vierähtää jälleen puolitoista tuntia ja olo on hyvä.

Kävelen jälleen McDonald'siin ja vuorossa on BBQ kana-ateria. Lyllerrän kodin kautta altaalle. Olo on leppoisa ja nuokun altaalla lähes kaksi tuntia.
Niina soittelee töistä ja päätämme lähteä Bertin ja Susanin kanssa kapakkaan. Menemme heidän paikalliseen ja olemme siellä muutaman tuopin verran. Paikka on todella leppoisa ja nautin olosta. Käväisemme pikaisesti katsomassa heidän taloaan. Talo on suuri ja heillä on siellä neljätoista vuotias koira. Rapsuttelemme ja hellimme hauvaa. Seuraavaksi suuntaamme kohti Perulaista ravintolaa. Ruoka siellä on todella hyvää ja hinnat edulliset. Paikka on täynnä espanjaa puhuvia ihmisiä.

Illan päätteeksi huristamme autolla takaisin asunnolle.

16.6.2001 Lauantai

Onnistumme nukkumaan kello kymmeneen asti ja olo on virkeä. Nautimme aamiaista asunnolla ... Niina ei suostunut lähtemään McDonald'siin aamiaiselle:(

Ruokailun jälkeen suuntaamme pariksi tunniksi altaalle. Taivas on lähes pilvetön ja aurinko näin aamupäivästä hieman armollisempi. Seuraavaksi on vuorossa kreikkalainen salaatti lähiravintolassa.

Kreikkalainen olikin kiinni ja pääsin kiinalaiseen. Annokset siellä olivat valtavat. Päivän päätteeksi kävimme katsomassa Muumion paluun.

17.6.2001 Fort Worth

Sunnuntai aamuna syöksymme jälleen altaalle. Aamupäivä sujuu rattoisasti.

Operaatio auton tankkaaminen sujuu lopulta huoltamon pitäjän suosiollisella avustuksella. Itse emme saaneet millään bensaa pumpusta ... olo tuntui hieman typerältä.

Päivän kohteena Fort Worth, joka on Dallasin vieressä sijaitseva kaupunki. Seikkailemme kaupungin keskustassa ja ihmettelemme nähtävyyksiä. Vietämme myös tunnin katselemassa vanhan karjapihan ihmeitä.
Pitkäsarvinen lehmä.

Michel ja Niina. 18.-22.6.2001 Töitä, töitä ja töitä.

Maanantaina menin töihin Dallasin Service Deskiin ja tutustuin moniin uusiin ihmisiin. Viikko kului nopeasti.

Perjantaina Niinan pomo Michelle piti juhannusjuhlat. Vietimme siis siellä koko illan. Paikan etsiminen tosin tuotti hieman vaikeuksia ... ajoimme pari kertaa harhaan. Juhlat olivat oikein mukavat ja tutustuin uusiin ihmisiin. Ruokaa oli valtavasti. Niina lipitteli punaviiniä ja minä Spriteä, jouduin siis kuskiksi. Kotimatka sujui rattoisasti.

23.6.2001 Kotiinlähtö

Heräilemme kello yhdeksän maissa ja suuntaamme altaalle. Taivaalla on pilviä, mutta lämmintä tuollaiset yli 30 astetta. Löhöämme altaalla pari tuntia. Käymme pikaisesti suihkussa ja suuntaamme syömään meksikolaista ruokaa. Kaksi viikkoa on kulunut nopeasti ja matka olisi voinut olla pidempikin.

Pakkaan tavarat ... laukku painaa ainakin 30 kiloa ... olen nähtävästi käynyt ostoksilla. Niina heittää minut kentälle ja kirjaudun lennolle. Olen kentällä hyvissä ajoin ja aikaa jää reilusti oleskeluun. Lennon lähtöön on vielä pari tuntia.

Lento kotiin kestää lähes vuorokauden, joten kiireen voi unohtaa ja vain nauttia matkasta.
Kari uima-altaassa Rancho Miragessa.
24.6.2001 Edelleen matkalla kotiin

Pariisiin saavuin ajoissa. Olo on jo uupunut. Kone Suomeen lähtee vasta kuuden tunnin kuluttua. Pitänee etsiä jotain juotavaa ja syötävää. Lämmintä on yli 20 astetta ja dödö alkaa pettämään.

Seitsemän tunnin odotuksen jälkeen lento Suomeen lähtee. Nukun melkein koko matkan ja kentältä menen suoraan taksilla Espooseen.

On mukava olla jälleen kotona.

* Karin kotisivu *