Brasilia 2004 jatkuu ...
Brasilia 2004

6.12.2004 Jälleen rannalla

Herään hieman seitsemän jälkeen. Olo on väsynyt, mutta raahaudun aamiaiselle. Pulahdan samalla altaaseen ja alan pikku hiljaa heräämään. Istuskelemme hetken ja sitten loikoilemaan riippumattoon.

Pakkaan repun ja menemme toimistolle. Varaamme keskiviikoksi maaseutukierroksen jeepeillä. Sitten kävellen keskustaan ja postiin.Soila riippumatossa.

Laitan puolet korteista matkaan ja sitten rannalle loikoilemaan. Otamme jälleen varjon ja tuolit. Kaupustelijoita riittää ja otan ranteeseeni hennatatuoinnin. Tatuointi onnistuu hyvin ja kestää tuollaisen kuukauden ranteessa.

Ostamme ohikulkevalta rouvalta jälleen mahtavan makuiset kanapasteijat. Suolainen piirakka tekee hyvää. Loikoilemme jälleen reilut kolme tuntia ja päätämme kävellä takaisin hotellille.

Perillä pulahdan välittömästi altaaseen. Viileä vesi tekee hyvää kävelyn jälkeen. Ja sitten taas loikoilemaan riippumattoon :-)

Puoli seitsemän maissa lähdemme päivälliselle. Houkuttelen Soilan jälleen sushille. Saamme eteemme valtavan tarjottimen erilaisia susheja. Mätämme napamme täyteen ja tilaamme vielä jälkiruuaksi jäätelöä ja hedelmiä.

Sitten ostoksille ... lopputuloksena parit shortsit ja paita :-) Tallustelemme hetken keskustassa ja sitten taksilla takaisin hotellille. Pelaamme hetken korttia. Huoneessani seikkailee suloinen pieni gekko. Seurailen sen vipeltämistä hetken ja sitten on kauneusunten vuoro.

7.12.2004 Rannalla ja hierontaa

Herään keskellä yötä. Vatsa on sekaisin ... puoli tuntia sujuu rattoisasti pytyllä istuen. Nukahdan onneksi uudelleen ja herään seitsemän jälkeen aamulla.

Kalkkuna.Marssin aamiaiselle vaikka vatsassa kiertää vieläkin. Löhöilen altaalla ja yhdeksältä onkin jälleen hieronnan vuoro. Lähes nukahdan tunnin kestävän käsittelyn aikana. Olo on todella hyvä ja päivä lähtee vauhdilla käyntiin.

Pakkaamme reput ja kävelemme keskustaan. Käväisemme pikaisesti postissa ja sitten pitsalle. Onnistun tilaamaan mahtavan makuisen kanapitsan ... nam! Tosin joudun kyllä heti kiltisti taapertamaan toalettiin vasan ollessa hieman eri mieltä.

Sitten rannalle loikoilemaan. Lueskelen kirjaa ja pulahdan aina välillä mereen uimaan. Soila on päättänyt jättää suojakertoimet pois tänään. Katselen kun tyttö pikku hiljaa muuttuu kauniin vaaleanpunaiseksi ;-)
Muutaman tunnin jälkeen siirrymme ravintolaan istuskelemaan. Otamme pari juomaa ja Soila tilaa mahtavan makuista valkosipulileipää. Sitten kaupan kautta taksilla hotellin riippumattoon loikoilemaan.

Seitsemän maissa lähdemme jälleen kohti keskustaa. Kävelemme rantaa pitkin ja ihastelemme tähtitaivasta. Laskuvesi on voimakkaimmillaan ja riutat ovat hyvin näkyvillä.Soila jeepin katolla.

Menemme syömään crepes-ravintolaan. Tarjolla on hyvää musiikkia ja valtava määrä erilaisia crepeksiä. Ruoka on vaihteeksi hyvää ja massu tulee täyteen.

Emme jaksa jäädä kaupungille vaan suuntaamme hotellille korttia hakkaamaan. Ilta kuluu hujauksessa ja on jälleen aika käydä nukkumaan. Huomenna on edessä seuraava retki ja kello pitää laittaa herättämään :-(

8.12.2004 Jeeppi ajelu

Herään aamulla ennen kuutta. Pakkaan repun, käväisen suihkussa, loikoilen vielä hetken ja suuntaan sitten aamiaiselle. Mätän jälleen massun täyteen ja istuskelen altaalla.

Jututan aulassa hotellin omistajaa. Herra on Ranskasta ja naimisissa paikallisen kanssa. Muuttanut tänne jokin aika sitten leskenä ja mennyt sitten uudelleen naimisiin.

Tallustamme Soilan kanssa toimistolle, jossa jeepit jo odottavat meitä. Autoon mahtuu aina kahdeksan henkeä. Edessä on ensin tunnin ajomatka läheiseen pikkukaupunkiin. Saamme juotavaa ja siirrymme istumaan jeeppien katoille. Katolla istuminen on todella nastaa!! Tosin välillä hieman hirvittää.

Kari jeepin katolla.Pysähdymme paikallisen talon pihaan. Piha kuhisee elämää kalkkunoita, koiria, kanoja, ankkoja ja kissoja. Ihailemme eläimiä ja samalla meille puristetaan sokeriruosta juomaa. Makeaa kuin mikä ... ja joukkoon paikallista pontikkaa :-)

Jatkamme matkaa seuraavan talon pihaan, jossa seisoskelee alligaattori. Vielä suloisempi on pieni vyötiäinen. Vesseli on aivan ihastuttava.

Seuraavaksi jatkamme matkaamme uimaan ensimmäisille putouksille. Vesi on mukavan virkistävää ja lillun onnellisena veden hierottavana. Aurinko paistaa lempeästi ja mussutan banaania välipalaksi.

Tunnin jälkeen jatkamme matkaa lounaalle. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi. Samalla saamme ruokajuomaksi caipirinhaa, joka maistuu tavattoman hyvälle. Lounaan jälkeen päätän mennä jälleen uimaan.
Putous on kaunis ja kapuan muiden mukana läheiselle kalliolle. Yhtäkkiä jalkani lipeävät ja lyön pääni täysiä kiveen. Näen tähtiä ja onnistun katkaisemaan toisen etuhampaistani. Jee ... johan oli mukava juttu.

Istuskelen hetken paikallani ja selvitän päätäni. Poski on turvoksissa ja kipeä. Taidan sittenkin jäädä henkiin. Uin takaisin toiselle puolelle lätäkköä ja puen päälleni.

Saan jäitä, joilla painelen turvonnutta poskeani. Jatkamme hetken kuluttua matkaa ja päätän siirtyä katolta takaisin auton sisätiloihin. Pysähdymme vielä kolmannen kerran ihastelemaan putouksia. Tällä kertaa kauempaa, mutta sitäkin upeampia.Paikallinen lehmä.

Alueella on myös kaksi suloista laiskiaista. Saan laiskiaisen syliini ... aivan ihana otus, joka katselee hämäillään ympärillä touhuavia ihmisiä.

Sitten takaisin Porto de Galinhakseen. Matkaamme jälleen läpi sokeriruokopeltojen takaisin hotellillemme. Retki oli todella mukava, vaikka hammas katkesikin ja päätä jomottaa.

Pulahdan uimaan ja sitten suihkuun pesemään matkan liat pois. Pelaamme Soilan kanssa hetken korttia, mutta olo on väsynyt ja käyn lepäilemään huoneeseeni. Lopputuloksena on, että nukahdan ja jatkan unia aamu seitsemään. Yksitoista tuntia unta tekee hyvää.

9.12.2004 Lisää hierontaa

Olo on yllättävän hyvä aamulla. Poski on turvoksissa, mutta ei pahemmin tunnu kipeältä. Kipitän jälleen aamiaiselle.

Istuskelemme altaalla ja odottelemme hierojia. Vuorossa on loman neljäs hieronta. Ihana jälleen vain maata ja nauttia. Hieronnan jälkeen pulahdan vielä uimaan. Otamme pakettiauton keskustaan ja kävelemme postille. Toimisto on kiinni ja päätämme mennä lounaalle. Jälleen eteemme kannetaan kokonainen kana.

Päivä on todella kuuma ja hiki virtaa. Istuskelemme vielä hetken ravintolassa ja nautimme jäistä olutta. Jäistä ihan sanan todellisessa merkityksessä ... pinnalla kelluu mukava jäähile kerros.

Vesiputouksella.Sitten postitoimistoon, joka juuri avaa ovensa. Viimeiset kortit lähtevät matkaan. Kävelemme läheiseen kauppaan ... ostan neljä ja puoli litraa viinaa yhdeksällä eurolla. Rommi ja paikallinen pontikka eivät ole täällä hinnalla pilattuja.

Buggyllä takaisin hotellille ja altaalle istuskelemaan. Raahaudun jossain vaiheessa riippumattoon jatkamaan löhöilyä :-)

Illalla syömme juustoleivät altaalla. Käväisemme kävelyllä rannalla ja pelaamme korttia.

10.12.20004 Löhöilyä

Herään puoli viisi puhelimeen. Työasioita ... nukahdan uudelleen ja jatkan unia seitsemään asti. Poski on edelleen turvoksissa. No asialle ei voi mitään.

Lyllerrän aamiaiselle. Nukuttaa vielä ja päätän pulahtaa uimaan. Uinti piristää mukavasti. Hakkaamme altaalla korttia ja mukaan liittyy pari hotellin asukasta.

Sitten edessä on kävely rantaa pitkin keskustaan. Menemme lounaalle. Eteemme kannetaan ainakin kilon painoinen pihvi ... maha tulee mukavan täyteen.Suloinen vyötiäinen.

Kylläisinä kävelemme rantaan ja lojumme muutaman tunnin rantatuolissa. Välillä pulahdan uimaan. Aallokko on tänään todella voimakas.

Sitten onkin aika kävellä takaisin hotellille. Suihkun jälkeen makailen tyytyväisenä riippumatossa ja lueskelen kirjaa.

Lähdemme vielä illalla kävellen keskustaan. Meri on jälleen matalalla ja rannalla on helppo kävellä. Ihailemme tähtiä ja rannalle jääneitä mereneläviä.

Istahdamme rantaravintolaan paukulle ja nautimme viilentävästä tuulesta. On mukavaa vain olla ja nauttia hyvistä paukuista.

Suuntaamme kaupan kautta kotiin. Jälleen pari erää Casinoa ja sitten nukkumaan.

11.12.2004 Ristiseiska

Aamulla herään puoli kahdeksan aikaan. Menen altaalle nauttimaan aamiaista. Päivä on vaihteeksi lämmin ja aurinkoinen.

Seuraamme liittyvät Öke ja Susanne ... innostumme pelaamaan ristiseiskaa. Päivä kuluu vauhdilla. Hakkaamme korttia hullun kiilto silmissä.

Putous.Haen huoneestani litran pullon rommia. Alussa voittaja joutuu juomaan tuhdin paukun rommia. Lopulta sovimme, että häviäjät juovat tuhdin paukun rommia. Soila tipahtaa ensimmäisenä ja hoippuu huoneeseensa. Jatkamme peliä kolmistaan ja lopetamme vasta auringon laskiessa. Koko päivä on siis vierähtänyt altaalla korttipelin merkeissä :-)

Illalla lähdemme kolmistaan keskustaan. Soila jää hotellille parantelemaan oloaan. Kävelemme rantaa pitkin. Päädymme illalliselle sushi ravintolaan. Ruoka on jälleen mahtavaa ja ahdan itseni täyteen raakaa kalaa.
Kävelemme vielä jonkin aikaa keskustassa. Minua alkaa väsyttää ja otan taksin takaisin hotellille. On jälleen aika käydä nukkumaan.

12.12.2004 Riutalla

Heräilen aamulla kuuden maissa. Loikoilen hetken ja menen aamiaiselle. Istuskelen jälleen altaalla ja lueskelen samalla kirjaa.

Heti aamiaisen jälkeen lähdemme pakettiautolla keskustaan. Matkalla ostamme minulle snorklausvälineet. Hinta on suurin piirtein sama kuin Suomessa.

Vuokraamme purjeveneen ja ajamme riutalle. Vesi on todella alhaalla ja voimme kävellä kastamatta jalkojamme. Heitän snorklausvälineet naamalle ja sukellan läheiseen luonnon altaaseen. Olen jälleen keskellä kalojen valtakuntaa.Laiskiainen sylissä.

Olo on kuin uisi meriakvaariossa. Kalalajeja on tällä kertaa vaikka millä mitalla. Jokaisella on oma reviirinsä ja kun jalan laskee pohjalle näykkii sitä aina jokin kala vimmoissaan. Kalat ovat niin pieniä, että näykkiminen ei satu ja lähinnä näyttää huvittavalta.

Pulikoimme tunnin verran. Vaihdamme välillä allasta ja ruokimme kaloja. Hyvä että tulimme tänne toistamiseen. Minusta tuntuu, että olen löytänyt itselleni uuden harrastuksen.

Rannalla raahustamme jälleen istumaan varjon alle. Olo on mukavan rento. Tilaamme aina välillä pientä purtavaa ja käymme uimassa. Sitten onkin aika lähteä takaisin hotellille.

En voinut vastustaa kiusausta vaan tilasin viidennen hieronnan. Lojun jälleen tunnin hierojan pöydällä ja nautin elämästä. Pesen pois öljyt ja pulahdan vielä altaaseen uimaan. Olo on mahtava.

Vaihdan vaatteet ja kävelemme rantaa pitkin keskustaan. Soila on tällä kertaa ottanut mukaan taskulampun, joten pystymme seuraamaan rapuja valaistuksen kera. Kävely on jälleen nautinto. Tuulee mukavasti, meri kohisee ja taivaalla tuikkivat tähdet.

Päätämme syödä toistamiseen crepes ravintolassa. Soila ottaa crepeksen ja minä tungen itseeni kanapastan. Ruokailun jälkeen silmä jälleen lupaa ja menemme kaupan kautta taksilla hotellille nukkumaan.

13-14.12.2004 Paluu kotiin

Heräilen aamulla hyvissä ajoin. Pakkaan loput tavarat ja suunnistan aamiaiselle. Nautin loman viimeisestä aamusta. Pulahdan altaaseen ja istuskelen auringossa. Käväisen vielä rannalla kävelemässä. Hiekka tuntuu mahtavalta varpaiden alla.

Soila rannalla.Sitten takaisin hotellille ja suihkuun. Tuntuu oudolta laittaa päälle farkut, mutta mikään ei auta ... loma on lopuillaan. Luovutan huoneen ja istahdan vielä hetkeksi altaalle.

Bussi saapuu ja kotimatka alkaa. Matka tosin loppuu lyhyeen. Teiden hiekka on todella hienoa ja automme jumittuu akselia myöten seuraavan hotellin edustalle. Matkustajat ulos autosta ja aurinkoon seisomaan.
Paikalle saadaan roska-auto, joka parin yrityksen jälkeen onnistuu vetämään automme montusta. Pääsemme jatkamaan matkaa kentälle puolen tunnin pyristelyn jälkeen.

Brasilialaiseen tyyliin pääsemme jonottamaan oikein kunnolla lähtöselvitykseen. Reilun tunnin seisoskelun jälkeen saamme luovutettua laukut. Onneksi voimme vuorotellen kierrellä kaupoissa, joten aika ei tule pitkäksi.

Lento Suomeen lähtee jonkin verran myöhässä. Määränpäänämme on jälleen Las Palmas, jossa meillä on jälleen välilasku.

Ostan sämpylän ja kokiksen Las Palmasissa. On yö ja sataa. Jatkamme kuitenkin melko pian kohti Helsinkiä. En saa nukuttua koneessa. Katselen elokuvia ja lueskelen. Saavumme Helsinkiin lähes tunnin myöhässä ja olen aivan rätti.

Hyvästelen Soilan ja hyppään taksiin. Ulkona sataa vettä ja lämmintä on pari astetta. Kaipaan Brasiliaa.
Kotona heitän pyykit koneeseen ja lähden hammaslääkäriin korjauttamaan katkennutta hammasta :-)

* Karin kotisivu *