Saksa 2005
Saksa 2005

4.8.2004 Matkalla Berliiniin

Nukun pitkään, lento Berliiniin lähtee vasta iltapäivällä. Loikoilen ja pakkaan laukkua. Käväisen suihkussa ja sitten onkin aika tallustaa junalle. Rautatientorilla vaihdan bussin joka menee lentokentälle. Edessä on pitkä viikonloppu Berliinissä.TV torni.

Kentällä kiertelen myymälöitä ja ihmeiden aika ei ole ohi ... en osta mitään. Istahdan ravintolaan ja otan lasillisen valkoviiniä. Lento kohti Kööpenhaminaa lähtee myöhässä ja vaihto Berliinin koneeseen tulee olemaan tiukka.

Lento laskeutuu juuri toiselle puolelle kenttää eli joudun hölkkäämään toiseen päähän päästäkseni Berliinin koneeseen. Ehdin kuin ehdinkin mukaan ... ihmettelen, jos matkatavarani seuraavat perässä. Sen verran vauhdikkaampi vaihto oli.

Matkatavarani saapuvat kuin saapuvatkin Berliiniin. Hyppään taksiin ja ajan hotellille. Heitän tavarat huoneeseen, joka on valtavan suuri. Tallustan samoin tein koputtelemaan Arjan, Marjan ja Minnan huoneen ovea. Tytöt ovat saapuneet aikaisemmin päivällä.

Sitten kaupungille. Istuskelemme illan eri terasseilla saksalaisia oluita maistellen. Ilma on mukava ja aika kuluu hetkessä.. Yhden jälkeen suuntaamme hotellille nukkumaan.

Arja, Marja ja Minna lähdössä festareille.5.8.2005 Tornissa

Puhelin soi aamulla ... töitä ... olen unohtanut laittaa kännyn äänettömälle. No ei voi mitään. Kipaisen suihkuun ja taaperran aamiaiselle. Aamiaispöytä on runsas ja massu tulee täyteen.

Lähdemme Arjan kanssa aamukävelylle tutustumaan lähiseutuun. Käväisemme samalla kaupassa ja palamme sitten hakemaan Minnan ja Marjan.

Ensimmäisenä vuorossa on matka tv-tornille. Berlinin keskustassa on huikea torni, josta avautuu hieno näköala. Emme ole ainoita torniin haluavia ... jono on mukavat pari sataa metriä. Reilun tunnin odottamisen jälkeen pääsemme ylös.

Ihastelemme maisemia ja otan samalla lasillisen punaviiniä. Sitten hissillä alas ja kaupungille tallustelemaan. Eksymme parin terassin kautta jokiristeilylle. Ilma on mitä mahtavin ja aurinko paistaa.Kuva Berliinin muurissa.

Seilaamme pitkin jokea olutta hörppien. Nälkä alkaa vaivata ja päätämme nauttia lounaan. Saan pitkästä aikaa sushia. Massu täyttyy ja sitten käväisemään hotellilla.

Istuskelemme hetken kattoterassilla ja tyhjennämme pullollisen punaviiniä. Sitten onkin aika suunnata kohti olutfestivaalia. Otamme omat tuoppimme ja lähdemme kävelemään kohti festarialuetta.

Kaljakojua kaljakojun jälkeen ja pituutta alueella on lähes kaksi kilometriä. Pienen tuopin täyttö maksaa mukavasti euron eli ei muuta kuin maistelemaan. Ilma muuttuu sateiseksi ja istuskelemme aina varjojen alla. Mutta hauskaa on ... juomme olutta kuin viimeistä päivää.

Istahdamme hetkiseksi meksikolaiseen ravintolaan. Massut ovat täynnä olutta ja vaihteeksi mieli tekee jotain muuta juotavaa. Kohtaloksemme koituu lause ... hei täältä saa mansikkamargariittoja litran kannuissa ...

6.8.2005 Vaihteeksi olutta maistelemassa

Olo on aamulla hieman hutera. Käväisen suihkussa ja taaperran aamiaiselle. Tytöt ovat jo täysiä ruuan kimpussa ja liityn seuraan.

Päätämme ensimmäiseksi mennä ihailemaan Berlininmuuria. Lähin pidempi pätkä löytyy 20 minuutin kävelyn jälkeen. Kuvailemme muuria ja katselemme siihen maalattuja teoksia. Sitten hetkeksi huilimaan läheiselle terassille.

Terassi on aivan Oberbaumbrucken sillan vieressä ja napsimme siitä samalla kuvia. Sitten matka jatkuu kohti Checkpoint Charlia. Taas kamerat esille ja lisää kuvia. Sataa vaihteeksi ja menemme läheiseen kahvilaan lämmittelemään. Ahdan itseeni herkullisen palan juustokakkua.

Sateen loputtua jatkamme matkaa kohti Brandenburgin porttia. Matkalla pysähdymme wurstille. Portilla kamera laulaa jälleen ja kuvia tulee lisää.

Päätämme että päivän turistiannos on täynnä ja suuntaamme junalla kohti hotellia. Matkalla käymme kuitenkin jälleen festarialueella maistelemassa hieman olutta. Hotellilla päätän ottaa pienet kauneusunet.

Illalla on jälleen aika suunnata kohti olutfestivaaleja. Ilma on viileä, mutta onneksi ei sada. Tuopit kourassa ryntäämme jälleen oluthanojen ääreen.Brandenburgin portti.

Jatkamme siitä mihin edellisellä kerralla jäimme. Edessä on vielä yli kilometri kojuja. Syömme kojuista kaikkea mahdollista ja tuopit täyttyvät erilaisista oluista.

Puolen yön aikaan massut alkavat olla täpötäynnä ja päätämme kävellä takaisin hotellille. Hyvästelen tytöt ja kömmin huoneeseeni nukkumaan.

7.8.2005 Matkalla kotiin

Herään virkeänä ja suihkun jälkeen menen aamiaiselle. Sitten onkin aika pakata laukku. Arjan, Marjan ja Minnan lento lähtee vasta illalla, joten tytöt ovat jo karanneet kaupungille ihastelemaan nähtävyyksiä.

Oma lentoni lähtee aikaisin, joten otan rennosti ja suuntaan taksilla hotellilta suoraan kentälle. Kiertelen kentän myymälöitä ja mukaan tarttuu pari t-paitaa sekä wiskeytä.

Lento lähtee ajallaan. Tosin turvatarkastuksessa pääsen riisumaan kenkäni ja minut tutkitaan oikein perusteellisesti.

Helsingissä on mukavan aurinkoista. Suuntaan kotiin bussilla ja junalla.


* Karin kotisivu *